Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Hajszálnyira a milliárdtól

A Kónyban élő Takács Istvánnak a hétvégi sorsoláson négyese lett a lottón. Hogy ez pech vagy szerencse, mindenki döntse el maga, tény, mindössze egy számon múlott – a nyertes 66 helyett a 68-at játszotta meg –, hogy nem lett milliárdos.
Takács Istvén a 4 találatos szelvénnyel
Négy szám stimmelt, az ötödik kettővel ment mellé

Takács István három éve játssza meg a 15, 20, 25, 47, 68 számsorú szelvényt. A családi évfordulókat kombináló számsorral eddig hármas volt a legnagyobb nyereménye – igaz, többször is. A hetek óta tartó lottóláz a kónyi férfit nem sodorta magával, a múlt héten is maradt a bevált számoknál és szelvényeknél. A hétvégén – szokásához híven – elment baráti társaságával halászlézni és beszélgetni. Amikor hazaért, felesége azzal a hírrel várta, hogy négyese van a lottón. A férfi annyira hihetetlennek tartotta az egészet, hogy a bejelentéssel nem foglalkozott, lefeküdt aludni, és másnap reggelig nem gondolt sem a lottó húzásra, sem a nyereményre.

Reggel azonban ismét azzal köszöntötte a felesége, nyert a lottón, vegye végre ezt komolyan. Elmondta férjének azt is, hogyan követte végig a sorsolást: számról számra egyre izgatottabban, látva, hogy minden szám egyezik. Az ötödik is csak kettővel csúszott el, a 66 helyett ugyanis ők a 68-at játszották meg. Takács István bekapcsolta a tévét, hogy a Teletexten ellenőrizze a számokat, de az adás valamiért nem jött be. Elment kerékpárral a benzinkúthoz, ahol újságot vett: ekkor már komolyan vette a hírt. Azóta kiderült az is, hogy nyereménye „csak" 940 ezer forint – az összeget nem készpénzben viszi haza, hanem számlájára utaltatja át. Bármily hihetetlen, de Takács István nem azzal foglalkozik, mi lett volna, ha az utolsó szám csak kettővel előbbre csúszik... Úgy tervezi, a jövő heti találkozón mindenkit meghív vacsorára, de előtte még feladja a nyerő szelvényt – az ötöst ugyanis nem csak neki nem sikerült megnyernie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncert a gyermekek gyógylovagoltatásáért

Az egy éve Győrött megkezdett gyógylovagoltatás folytatását manapság már egy vállalkozó és egy… Tovább olvasom