Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Hajszállal nőttek az adóbevételek Győrben

Összesen 34 századszázalékkal, azaz 50 millió forinttal emelkedtek a győri helyiadó-bevételek az első három negyedévben. Arányaiban az építményadó-forintok lódultak meg a legjobban.

Szeptember 15. fontos befizetési határidő több helyi adónem esetében, a települési adóbevételek jelentős része eddig érkezik meg az önkormányzatok számlájára. A számokból így már hozzávetőlegesen prognosztizálható az év végi helyzet. Győr jól áll: a város az első kilenc hónapban 14 milliárd 720 millió forint adóbevételre tett szert, ami kevéssel meghaladja a 2009 azonos időszakának 14 milliárd 670 millió forintos adatát.

Az építményadó-bevétel megugrása annak tudható be, hogy több új üzem, üzlet nyílt a városban, amely növelte az adóalapot.
Simon Róbert Balázs alpolgármester
A legnagyobb tételt továbbra is az iparűzésiadó-bevételek jelentik, itt a csökkenés 1,3 százalék (200 millió forint). Ezt ellensúlyozza, hogy építményadóból 15, idegenforgalmi adóból 12, gépjárműadóból 3 százalékkal több pénz érkezett be, mint egy esztendeje.

Simon Róbert Balázs pénzügyekért felelős alpolgármester portálunkkérdésére elmondta: az iparűzésiadó-bevételek esetében gyakorlatilag stagnálásról van szó. ˝Az építményadó-bevétel megugrása annak tudható be, hogy több új üzem, üzlet nyílt a városban, amely növelte az adóalapot. Az idegenforgalmiadó-bevétel a vendégforgalom élénkülésére utal˝ – fogalmazott a politikus.

A válság mindenesetre nem múlik el nyomtalanul. Két évvel ezelőtt január–szeptemberben 16,1 milliárd forint folyt be helyi adóból a győri önkormányzathoz. Akkor csak iparűzési adóból majdnem annyi (13,6 milliárd forint) érkezett, mint most az összes adónemből, pótlékból, bírságból együttvéve.

˝A mélyponton túl vagyunk, optimistán látom a jövőt. Ehhez az Audi múlt héten bejelentett gyárépítése is hozzájárul, amely nagyon sok kis- és középvállalkozás számára is nagy lehetőséget jelenthet˝ – tette hozzá az alpolgármester.

Olvasóink írták

  • 1. fióka 2010. szeptember 28. 11:34
    „hát ha az 50 milla nektek egy hajszál egy fél hajsszálnyit adjatok már nekem”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánfőzés: legfeljebb 100 literes lehet az üst

Aki otthon akar a gyümölcscefréjéből pálinkát főzni, hétfőtől megteheti. Mindehhez megfelelő… Tovább olvasom