Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Hajrá a szociális foglalkoztatóban

Karácsonyi csúcsot jegyeznek a Győri Szociális Foglalkoztatóban, ahol 196-an dolgoznak.

Karácsonyi csúcsot jegyeznek a Győri Szociális Foglalkoztatóban, ahol összesen 196 embert foglalkoztatnak. Az intézmény munkatársai a gondok ellenére sikeres évet zárnak, így a vezetőség – ha szerényen, de – az év végi jutalmazásra is gondolhat.

Színes égővel felszerelt karácsonyfák jelzik az érkezőnek, hogy a foglalkoztatóban már javában az ünnepre készülnek. A december 20-i leállás előtti hajrá az üzem minden részlegére jellemző.
– Rendkívül nehéz év áll mögöttünk – sommázta Farkasné dr. Lukácsy Zita, a Győri Szociális Foglalkoztató igazgatója. – Figyelembe kellett vennünk az oly sokat emlegetett létszámkorlátozást, a maximált 53 ezer forintos dotációt és az egyéb megszorításokat. – Bérmunka mellett, csökkenő támogatással rendkívül nehezen indult az év, amihez hozzájárult, hogy az egészségügyi hozzájárulás munkaidőhöz történő csökkentését ugyan mi javasoltuk, ennek ellenére ez éppen a bedolgozókra nem vonatkozhatott. Ez számunkra több millió forintos bevételkiesést jelentett, amit pótolnunk kellett.

Az intézményvezető emellett azért sikerekről, például a nyomdaüzem tízmillió forintos fejlesztéséről is beszámolt, amelyet a Munkaerő-piaci Rehabilitációs Alaphoz benyújtott, sikeres pályázatból valósítottak meg. A hazai textilipar folyamatos zsugorodása ellenére teljesíteni tudták partnereik megrendelését: a varrodában két és fél millió forintos beruházás történt. A szakminisztérium célzott pályázata a 2004-ben munkába álló dolgozók továbbfoglalkoztatását 4,8 millió forinttal segítette.
– Mindent elkövettünk a munkakörülmények javításáért, dolgozóink komfortérzetének jobbításáért – folytatta Farkasné dr. Lukácsy Zita –, így az ablakcsere, az épület tetőszigetelése is megtörtént. Nehéz helyzetben élő munkavállalói csoportról van szó, a hosszú távú foglalkoztatás és tervezés is ezt követelte. Az ország 22 szociális intézményének mindegyikére egyfajta minősítés vár az akkreditációval, ami számunkra is változást jelent. Hogy ez pontosan mit takar, még nem tudjuk, az érintett minisztériumok képviselői mindenesetre már egyeztettek a legfontosabb kérdésekben. Az viszont már körvonalazható, hogy a foglalkoztatókra egyre nagyobb az igény, nálunk például közel 150-en várnak munkára.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncban világbajnokok

Németország egyik ismert sportközpontjában, Riesában a közelmúltban rendezték meg a divat- és… Tovább olvasom