Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Hajléktalanok Éjszakája: Műsorral, étellel várták Győrben a rászorulókat

A hagyományos Hajléktalanok Éjszakája több meglepetést is tartogatott: a meleg étel és a tea mellett fedett helyet, a Segítőház Alapítvány nagyméretű sátrát.
A Romungro együttes mellett a devecseri Fláre együttes két tagja muzsikált – az Oláh testvérpár, akiknek mindenét elvitte a telepen a vörösiszap.

Magyarországon 30 ezerre teszik a hajléktalanok számát. A megyeszékhelyen 500–600 ember élhet fedél nélkül, közülük 180–200-an az utcán.

Győrben 500–600 ember élhet fedél nélkül. Közülük 180–200-an az utcán. Fotó: Krizsán Csaba
Győrben 500–600 ember élhet fedél nélkül. Közülük 180–200-an az utcán. Fotó: Krizsán Csaba

A Civil Forrás Alapítvány bábáskodásával megszervezett vasárnapi győri programot a hajléktalanokból verbuválódott Acapella kórus alapozta meg, majd Sütő Csaba, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat intézményvezetője szólt a szegénység világnapjáról, a hajléktalanság és a szegénység összefüggéseiről, a kilábalás lehetőségeiről.

Fotók: Szük Ödön

Olvasóink írták

 • 13. annobon 2010. október 20. 14:42
  „"csak a szocdemek tiltakoztak kormánynál" Hogy kik? Akik annak idején - Szakasits Árpáddal az élen - beolvadtak az MDP-be? Vagy (itt idézek egy netes lexikonból): a párt az MSZP ,,zsebpártja" lett, tagjai MSZP listán, az MSZP színeiben jutottak be a parlamentbe és ott sem alkotnak külön frakciót. Akkor milyen szocdemekről beszélsz? Törpe minoritás!!”
 • 12. szocdem 2010. október 20. 10:25
  „11.

  Egyedül csak a szocdemek tiltakoztak kormánynál a hajléktalanokat üldöző jogszabályok lelen, és kérték hogy a jogalkotás olcsó eszköze helyett szociális koncepciót alkossanka probléma kezelésére - mert jövőre 0kár többszázezer család is utcára kerülhet - ha lejár a kilakoltaási moratórium (A hiteleket vissza kell fizetni ez nem vita tárgya, ha máskép nem megy árverezéssel!)

  Mit gondolsz mit tett MINDEMKI EGYÜTTMŰKÖDŐJE??? Nem is válaszolt. Mert nem tud, mert képtelen. Annyira intelligens. Ezt is jól megcsinálták az elvtársak.”
 • 11. 41 2010. október 19. 20:50
  „Az első hozzászólónak válaszolnék.Azért tették szegényeket közszemlére,mert körübelül egy-két év múlva a többi ember is ilyen életet fog élni.Munka nincs,akinek van,azt sem fizetik ki rendesen.Takarékba nem tudunk tenni,lakásra hitelt veszünk fel,ami a mostani felállásban úgy néz ki:jó esetben csak duplázódott.Minden energia drágább,az élelmiszer is.Ha gyerekünk van még fájóbb.Nehéz azt mondani:kisfiam ma nem eszünk,mert ma fűtünk.Lehetetlenné teszik az életünket,de vigasztaljon,hogy lesz majd egy sátor a belvárosba.”
 • 10. annobon 2010. október 19. 17:53
  „A hajléktalanok kis százalékát én is sajnálom, azokat, akik önhibájukon kívül kerültek az utcára. De amikor életerős fiatalok egyre erőszakosabb módon koldulnak, azt felháborítónak tartom. Zömük a nagyobb boltok környékét szállja meg. Persze a kéregetésből sokszor jobban meg lehet élni, mintha elmenne dolgozni, ezt sem vitatom. Jah és olyanról is hallani, hogy munkára jelentkezéskor gyakran elhangzik: "Aha, nincs lakcímkártyája? Na akkor viszlát!"”
 • 9. meir 2010. október 19. 15:15
  „A szomoru kulombseg "csak"(??)az hogy a szervezok a rendezveny utan HAZA is mehettek!!
  vagyis,; -nekik volt ill. van Hova HAZA menni..............!!!
  vajon ilyenkor hol van a Lakashivatal,aki rendkivulien elnezo a lakbert fizetni nem tudo Romakkal??”
 • 8. szocdem 2010. október 19. 14:09
  „Éppen ma mondta a tvben egy okos, hogy legalább 10 ezer szálláshely kellene még, hogy az alapellátást meg tudják kapni télen a hajléktalanok....

  VAGYIS: tízerez potens fagyhalott él az országban! A neolibsi baromságok áldozatai! Ezt is jól megcsinálták az elvtársak!”
 • 7. Jandex 2010. október 19. 05:38
  „5. hozzászólás SC 2010.10.18. 12:59
  Nagyon jól látod!
  Én csak azt nem értem miért Segítőháznak hívják,a "Lenyúl-lak" sokkal találóbb! :(((”
 • 6. Dwatson 2010. október 18. 22:39
  „Nem volt szerencsés a helyszín megválasztása,a szálló környékén előnyösebb lett volna,többen lettek volna,és a szállót is megmutathatták volna az érdeklődőknek.”
 • 5. SC 2010. október 18. 12:59
  „Na nézd csak! eltűnt a hozzászólásom!:-)
  Mit is írtam,hogy olyan sürgősen ki kellett törölni?
  1.Egyetértettem szocdemmel.
  2.Azt írtam,hogy nagyon sokan jól megélnek mások nyomorából.
  3.Az íróasztal mögül feszítik a szociális hálót,de még nem kentek egy zsíros kenyeret sem soha egyetlen egy rászorulónak sem...
  Mi is volt ebben olyan vérlázító,hogy törölni kellett???”
 • 4. janika 2010. október 18. 11:45
  „Misét nem celebráltettak nekik?”
 • 3. szocdem 2010. október 18. 09:49
  „Tragikus volt....
  Pár emberen kivül - akik egy tál ételért adták az arcukat a rendezvényhez - gyakorlatilag senki nem vett részt rajta.

  HA erre dobált ki közpénzt az illetékes elvtárs, akkor gratula, ismét bizonyította mihez ért.

  Jövőre egy sokkal de sokal nagyobb sátrat kell majd felverni, mert addigra amai 500-ból több ezer lesz!”
 • 2. pityesz 2010. október 18. 08:42
  „Nemsokára tőben lesznek.”
 • 1. annobon 2010. október 18. 08:07
  „Mindenképp szép gesztus, csak azt nem értem, miért kellett pont a belváros legforgalmasabb részére szervezni. Meg aztán némi ellentmondást vélek felfedezni ez, és a belügyminiszter nem is olyan régi nyilatkozata között, miszerint:
  "Pintér Sándor belügyminiszter már július végén beszélt a közterületek "megtiszításáról" egy, a Magyar Hírlapnak adott interjúban. "A közterületeket megtisztítjuk a koldusoktól és az ország hangulatát rontó személyektől" - mondta."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év vállalata a Rába

A több mint 2000 munkavállalót foglalkoztató Rába Járműipari Holding Nyrt. lett ˝Az év legeredményesebb magyar vállalata˝. Tovább olvasom