Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Hajléktalanként Brüsszelben

Győr–Brüsszel - A következő, a 2010-es év a szegénység és a kirekesztés elleni küzdelem éve lesz az unióban. Ódor Gábor, a likócsi Segítőház gondozottja hajléktalan lakótársain túl hazánkat is képviselte Brüsszelben a témában egy uniós tanácskozáson.

Nemcsak hajléktalantársai, de a gondozók véleményére is kíváncsi volt Ódor Gábor, a likócsi Segítőház lakója, aki a Szegénységellenes Hálózat tagjaként vett részt a brüsszeli konferencián. Különleges kihívást jelentett mindez az ötvenes éveiben járó férfi életében, aki egy betegség miatt lett munkanélküli, majd hajléktalan. Neki a legkilátástalanabbnak tűnő időszakában sajátos kapaszkodót jelentett a hajléktalanszálló, az itteni munkatársak gondoskodó szeretete. Brüsszelig hosszú út vezetett, ám sorstársai neki szavaztak bizalmat, így ő utazhatott.

Ódor Gábor nemcsak magáért, de társaiért is hallatja a hangját.
Ódor Gábor nemcsak magáért, de társaiért is hallatja a hangját.

– Amit hihetnénk egy, a miénknél jobb módú országról, rá kellett jönnünk, nem igaz: Brüsszelben, de más országban sincs kolbászból a kerítés, azaz a sajátos, a hajléktalansággal, a lakhatással és a munkanélküliséggel kapcsolatos problémák szinte minden tagországban jelen vannak – szögezte le Ódor Gábor. – Minden résztvevő elmondhatta a véleményét, árnyalhatta az ország helyzetét, az energia-hozzáférés problematikáját. A Szegénységellenes Hálózat tagjai mindenesetre hallatni szeretnék hangjukat, hiszen a válság miatt egyre többen kerülnek átmenetileg vagy tartósan nehéz helyzetbe. Ódor Gábor harminc évet becsülettel dolgozott, reményei szerint a hajléktalanszálló csupán egy állomás az életében. Sok embernek szeretne reményt nyújtani, ehhez pedig a hálózat tagjaitól jó muníciókat kapott. 

 A brüsszeli tanácskozáson szó volt a válság hazai következményeiről, a családok szegényedéséről is. Fotó: Bertleff
A brüsszeli tanácskozáson szó volt a válság hazai következményeiről, a családok szegényedéséről is. Fotó: Bertleff

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábelégetőket fogtak el

Győr - Kiss János és Takács András mezőőrök napi járőrözésük közben meglepődve tapasztalták Pinnyéd… Tovább olvasom