Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Hajlékra lelhet a Gaszler család

Egy alapítvány felépítene egy amerikai típusú házat a meglévő telken.

Ha az emberek segítő szándéka nem lankad, lesz lakása a hat gyermeket nevelő tényői családnak. Mint arról már tegnap is hírt adtunk, számos felajánlás érkezik, mivel sokakat megérintett a becsületesen dolgozó, de biztos hajlékra eddig hiába váró Gaszlerék kálváriája.

Három testvérét és három saját gyermekét neveli férjével – a három kicsi apjával – együtt a huszonkét éves Gaszlerné Edit Tényőn.

Lakásról lakásra

A mentőautó-vezetőként dolgozó Gaszler Imre családjával lakásról lakásra járt Győrben, mielőtt Tényőre költözött, ahol már azt hitték, végül megtelepedhetnek a kicsikkel egy helyen.

A Kétsor utcai ház tulajdonosa azonban eladta a házat, ahonnan a Szabadság utcába vezetett a család útja. Néhány napja még úgy festett: innen is haladéktalanul menni kell, mivel nem sikerült hitelhez jutni, amelyből megvehették volna az átmeneti ajándékul kapott lakást. Annyi biztos, hogy egyelőre egy hónap haladékot kaptak a tulajdonostól, s hogy ezalatt sikerül-e előbbre jutniuk, az még most is nagyban függ a megyében élők segítő szándékától.

Két megoldás is kínálkozik

Ugyanis most úgy tűnik, körülbelül 800 ezer vagy 1 millió forintra lenne szüksége a családnak ahhoz, hogy meg tudja vásárolni az ingatlant, számolva a használt lakás után járó szociálpolitikai járulékkal.

Két eset is lehetséges, hála az önzetlen, kezdeményező energiának. Elképzelhető, hogy egy soproni bank megadná a szükséges hitelt egymillió forintos saját rész mellett, mint ezt már tegnap is hírül adtuk.

Új fejlemény, hogy jelentkezett a polgármesternél egy alapítvány, amely cégeket összefogva ingyen felépítene egy amerikai típusú házat a meglévő telken. Az alapítvány egyelőre nem vállalta a nyilvánosságot, így nem akarunk előre inni a medve bőrére.

Sokan ajánlottak segítséget

Annyi biztos, hogy Varga Gábor polgármesterhez és szerkesztőségünkhöz is számos felajánlás érkezik. A siker érdekében ismét közöljük a tényői polgármesteri hivatal számlaszámát: OTP Zrt. Győr, 11737007-15366777. A megjegyzés rovatba írják ezt: „Gaszlerék megsegítésére".

Laczó Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyelvtanulás nyáron

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete által minősített Hatos Nyelviskola vezetőjét, Hatos Hajnalkát… Tovább olvasom