Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Hagyományos vállalkozói esttel nyitnak a győri lionok

Győr - A hagyományos vállalkozói esttel nyitja a szezont az Első Győri Lions Club. Az innovációs, emberközpontú munkahelyekről szóló előadás mellett folytatódnak a klub megszokott jótékonysági programjai is.
Kürti Sándor, a Kürt Rt. alapítója lesz a vendége az Első Győri Lions Club vállalkozói estjének, amelyet november 29-én rendeznek meg a Rába Hotelben. A hagyományos rendezvényen eddig olyan neves szakemberek fordultak meg díszvendég-előadóként, mint Göncz Árpád volt köztársasági elnök, Járai Zsigmond jegybankelnök, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke vagy Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetője. A tapasztalatszerzésre és -cserére lehetőséget nyújtó rendezvényen ezúttal a piacvezető adatmentéssel foglalkozó, számos külföldi elismerést szerzett Kürt Rt. vezetője beszél, méghozzá kifejezetten izgalmas témáról: az innovációs, emberközpontú munkahelyekről. A három éve Családbarát Munkahely Díjat nyert vállalkozás példája talán egy kicsit közelebb visz majd ahhoz, hogyan érhető el a munkatársak elégedettsége és lojalitása, miközben a hatékonyságuk is nő. Tavaly az est közel kétmillió forintos bevételt hozott, s ahogy akkor, a befolyó összeget idén is nemes célokra fordítja a klub alapítványa.

– A kuratórium friss döntése alapján idén a szellemileg sérültek, a középsúlyosan fogyatékosok és a vakok, gyengénlátók támogatása a cél, az utóbbi egyébként a Lions-mozgalom alapcélja világszerte – mondja a nyáron egy évre megválasztott soros elnök, ifj. Babarczi László.

Természetesen a közelgő vállalkozói rendezvény mellett nem maradhatnak el a 16 éve működő győri jótékonysági szervezet megszokott programjai sem. Például a decemberi jótékonysági forraltbor-akció az ünnepi győri belvárosban, melynek bevételét tavaly a verseny közben megsérült fiatal győri tornász, Virág Zsolt támogatására ajánlotta fel a klub. Jövőre farsangi bált, tavaszi jótékonysági koncertet, teniszversenyt rendeznek, s folytatódnak az egészségügyi szolgáltatások is, mint a véradás vagy az ingyenes szemészeti szűrés. S persze ami elmaradhatatlan: a több mint másfél évtized alatt kialakult élénk klubélet, amely az adakozást valóban a mindennapi élet részévé emeli.

A Lions-mozgalom

Az 1917-ben, eredetileg a vakok és gyengénlátók segítésére alakult Lions-mozgalomnak ma a világ 185 országában 44.500 klubja működik, közel másfél millió taggal, s ezzel jelenleg a világ legnagyobb politikamentes jószolgálati szervezete. A Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége az ENSZ egyetlen alapító tagja, amely nem államalakulat. Hazánkban 1988-ban alakult az első Lions klub, ma 51 szervezetben 1161 tag tevékenykedik a „Szolgálunk" mottó szellemében.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtáncoltatja a nagyváradi színészeket

Győr–Nagyvárad - A dolog hihetetlen, mégis igaz, a Győri Balett alapító tagjai közül már… Tovább olvasom