Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Hagyományokkal a közösségért

Rábapatona - Közösségépítő programokat rendeztek nemrégiben a Rába-parti településen. A hagyományőrző vetélkedőn, illetve a kerékpáros felvonuláson gyerekek, felnőttek egyaránt részt vettek.

Rábapatonán fontos a közösség és  a hagyomány. Ennek jegyében a napokban „unoka, szülő, nagyszülő" hagyományőrző vetélkedőt rendeztek a művelődési házban.

A csapatok a részt vevő családok ifjú és idősebb tagjaiból álltak, és egymással versengve mutatták be a régi idők falusi eseményeit, szakmáit és hagyományait. A versenyzők – többek között – népdaléneklésben, helytörténeti totóban, gyermekjátékok készítésében mérték össze tudásukat. A közönségnek pedig otthon készített hagyományos ételekkel – csiripiszli, kulcsos kalács, töpörtyűs pogácsa – kedveskedtek. A vetélkedőt követően a helyi nyugdíjasklub tagjai részletet mutattak be a „Patonai lakodalmas" című színdarabból.

A csapatok ifjú és idősebb tagjai versengve mutatták be a régi idők falusi eseményeit, szakmáit és hagyományait.

A közlekedésbiztonsági vetélkedővel és a kerékpáros felvonulással a szervezők – Wolf Péter plébános, az egyházközség vezetőségi tagjai és hitoktatója – főként a gyerekeket szólították meg, akik a rossz idő ellenére is lelkesen kerekeztek végig a falun. Menetüket a rendőrség és a polgárőrség biztosította. A résztvevők láthatósági mellényt és csengőt, prizmát kaptak ajándékba. A felvonulás után jólesett az egyházközség tagjai által készített szendvics és a forró tea.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havazás: Baleset Szil mellett

Hóhelyzet - Bár az Észak-Dunántúlon továbbra is szállingózik a hó, az utak jól járhatók. A 82-es… Tovább olvasom