Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

`Hagyd abba a gyalázkodást!` - Méhnyakrákvita kivonulással

Győr - A szocialista frakció egy része kivonult a méhnyakrák elleni védőoltás támogatásáról szóló napirendi pont alatt a csütörtöki városi közgyűlésen. "Szégyelljétek magatokat", "hagyd abba a gyalázkodást" - ilyen volt a vita.

17.59: A közgyűlés további öt évre Kokas Évát bízta meg a Gyermekek Háza igazgatói feladatainak ellátásával. Végetért az ülés.

17.55: Németh Zoltán bejelenti, még tartózkodni sem hajlandó a napirendi pont kapcsán. A közgyűlés úgy döntött, hogy nem hajlandó szavazni a kérdésről.

17.51: Szabó József úgy véli, Németh Zoltánt minősítik saját szabai. Megjegyzi, hogy az V. kerületben (ahol a fideszes Rogán Antal a polgármester) bevezették az oltást. Schreiner László korábban azt mondta, hogy a szintén fideszes vezetésű Hódmezővásárhelyen is így döntöttek.)

17.50: Borkai Zsolt szerint korábban is volt olyan eset, amikor országos probléma kerül a közgyűlés elé. Szerinte ezek után tárgyalhatnak a prosztatrákszűrésről, majd a 425. hasonló problémáról. Megismétli: nem tudna nyugodt szívvel igent nyomni.

17.46: Németh Zoltán alpolgármester (Fidesz) kifejezetten aljasnak, rosszindulatúnak nevezi az előterjesztést, mert olyan kérdésben akarnak döntést hozatni a közgyűléssel, amihez nem ért, ráadásul egy bizonytalan hatású szerről van szó. A szocialista képviselők egy része kivonult az elhangzottak miatt.

17.45: "A gyalázkodást hagyd abba, méltatlan hozzád is, ezen a szinten nem vagyok hajlandó beszélni" - fordult Szabó József Dézsi Csaba Andráshoz. "Szavazzon mindenki a lelkiismerete szerint" - teszi hozzá. Dézsi Csaba András szerint az egészségügy olyan szarban van, hogy valamit tenni kellene, de nem ilyen áljavaslatokkal. Elnézést kért, ha valakit megbántott.

17.44: Kun András (MSZP) bocsánatot kér az alacsony színvonalú vita miatt.

17.42: Dézsi Csaba András szerint nincs igaza Eredics Imrének, mert az oltás beadása nem az orvos, hanem a szülő feladata. Szerinte azért nem jut pénz az egészségügyre, mert az MSZP szétlopta az országot. "Aljas PR-fogás az egész, sutyiban vitték be a bizottságba, szégyelljék magukat" - fakadt ki.

17.37: Szabó József szerint nem méltó feltételezni, hogy PR-fogással szórakozunk egészségügyi kérdések esetén. "Szakmai kérdésekhez nem értek. Egyet tudok: ez Magyarországon és a világon is elfogadott védőoltásról van szó."

17.32: Eredics Imre a spanyol esetről elmondja, gyártási hibás oltóanyagról volt szó, tehát nem magával a szérummal van baj. Szerinte azzal nem szabad elutasítani a javaslatot, hogy még nem eléggé kipróbált gyakorlatról van szó. Elmondja, hogy kisebbik fia, aki Csernobil idején volt kétéves, leukémiás lett, és ha nem fogadják el az akkor haznánkba került gyógyítási programot, már nem élne.

17.30: Bári Olga (MSZP) arról beszél, hogy nem tud dönteni, mert az oltás bevezetéséről orvosoktól hallott ilyen és olyan véleményt is. Bécsi Zoltán szerint Dézsi Csaba András szánalmas mélységekbe vitte a vitát.

17.28: Dézsi Csaba András (Fidesz) jónak tartja a felvetést, de szerinte nem városi, hanem országos ügyről van szó. Hangsúlyozza: a város és a megye nagyon jól áll kormánypárti képviselőkből, miniszterekből, és fel kellene kérni őket, járjanak el, hogy a kormány ingyenesen biztosítsa az oltást a lányoknak. Kissé csapong: felemlegeti Horváth Ágnes volt egészségügyi miniszter tevékenységét, a vizitdíj-automatákat és a kórházi széfeket.

17.22: Borkai Zsolt szerint a közgyűlés nem tudja vizsgálni, hogy az injekciókúra hatásos-e, így nem lehet nyugodt szívvel igennel voksolni. Megjegyzi: ő lányának beadatta az oltást, de nem tudja, jól tette-e. "Érzem a javaslat PR-részét is. El lehet mondani, hogy nem ment meg ennyi meg ennyi életet" - mondja.

17.18: Schreiner László képviselő (MSZP), szülész-nőgyógyász elmondja: meglepődött, amikor hallotta, hogy az egészségügyi bizottság nem támogatja az indítványt. "Nem szabad lesöpörni a javaslatot az asztalról" - jegyzi meg. Hozzáfűzi, hogy megrendítő méhnyakrákos eseteket látott orvosi pályafutása során.

17.14: Borkai Zsolt megkéri Bécsi Zoltánt, ne csúsztasson. Spanyol példát idéz, ahol az oltás után két lány kórházba került.

17.12: Bécsi Zoltán szocialista frakcióvezető-helyettes döbbenetesnek nevezi, hogy gazdasági helyzetre hivatkozva akarják elutasítani az indítványt, amikor kétmilliárd forint kötelezettséggel nem terhelt pénze maradt tavalyról a városnak.

17.10: Szabó József elmondja: az ötletet az adta, amikor egy ismerős édesapa elpanaszolta, hogy lánya méhnyakrákban szenved. Szerencsére úgy tűnik, egy műtét azóta segített rajta, mindenesetre a politikus utánanézett, mit lehet tenni. Megtudta, létezik védőoltás erre a betegségre, csakhogy nagyon drága. Ezért kéri a közgyűlés támogatását, és biztos abban, hogy jó eredményeket érnének el. "Győr mutasson ebben is példát" - hangsúlyozza Szabó József. Maga is felajánlja, hogy segít szponzort keresni az ügyhöz. Szerinte a város költségvetésének 1 ezrelékéből megoldható lenne a védőoltás beadásának támogatása.

17.04: Ecker Gyula, az egészségügyi bizottság elnöke (Fidesz) elmondja: a bizottság a célokkal egyetértett, de nem tartja időszerűnek a támogatást a gazdasági válság és az eltérő szakmai álláspontok miatt. A képviselő utal arra, hogy a védőoltással kapcsolatban még csak hat-hét éves tapasztalat áll rendelkezésre.

17.02: A közgyűlés most kezdte el tárgyalni Szabó József képviselő indítványát a méhnyakrák elleni védőoltás támogatásáról. Az MDF frakcióvezetője azt javasolja: az önkormányzat támogassa a 13 éves győri lányokat beoltását úgy, hogy a rászorultaknak a költségek száz százalékát, a többieknek pedig a kétharmadát fizetné ki. (A három adagból álló szérum csaknem 90 ezer forintba kerül.) A politikus próbaszámítást is végzett. A városban 653 hetedikes diáklány van, az ő oltásuk piaci áron 56 millió forintba kerülne. Úgy véli, ha Győr nagy tételben rendel, legalább 20 százalékkal olcsóbba kerülne a szérum, így a városra jutó rész – a szülői önrész levonása után – 30 millió forintot tenne ki. Ezt az összeget növelné a szociálisan rászorulók plusztámogatása, és csökkentené az esetleges szponzor bevonása.

17.01: A képviselők a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Inszol zrt. felügyelő bizottságából visszahívta Molnár Károlynét és Baranyi Tamás Tibort. Az ok kettős: egyrészt a takarékosság, másrészt a cég teljes munkaidős létszáma 200 fő alá csökkent, így nem kötelező az fb-ben munkavállalói tag. Neupor Zsolt (MSZP) jelzi: az fb taglétszámának csökkentésével egyetért, azzal azonban nem, hogy pont a két munkavállalót hívják vissza, míg a három politikai delegált a helyén marad. Szerinte ez rossz üzenet. Németh Zoltán nem ért egyet Neuporral, mert más városi cégnél sincs munkavállalói képviselet az fb-ben.

16.47: Hét perccel hosszabb lett a szünet. Folytatódik a közgyűlés.

16.25: Borkai Zsolt negyedóra szünetet rendelt el.

16.24: A közgyűlés egyetértett a Kodály Zoltán út 33–39. szám alatt létesítendő közforgalmú gyógyszertár szolgálati rendjével (hétfő–péntek 8–19, szombat 8–13, vasárnap zárva). A patika bekapcsolódik a városi ügyeleti rendbe. Szabó József szerint az abszurditás határát súrolja, mikben kell döntenie az önkormányzatnak. Dereguláció kell, de rögtön!

16.21: A testület előzetes kötelezettséget vállalt arra, hogy a következő öt évben évi négymillió forintot biztosít a Kálvária út 33., a Fészek utca 8., valamint a Kálvária út 29–31. szám alatti mozgássérült lakások bérleti díjának támogatására. A támogatás mértéke az egy négyzetméterre számított mindenkori lakbér 75 százaléka, de legfeljebb havonta 650 forint/négyzetméter.

16.15: Németh Zoltán alpolgármester (Fidesz) szolgálati közleménye: két hangfal visszahelyezését kéri, mert "január óta itt elől (értsd: a pilpituson) semmit sem lehet hallani".

15.55: A képviselők az idősek életminőségének javításáról szóló idei feladattervet tárgyalják. Bári Olga (MSZP) egyik nyugdíjastársát, Bakonyi Ferencet konferálja fel, aki verset szaval (lényege: "szeressétek az öregeket"). Borkai némiképp meglepődött, de megadta a szót.

15.51: A közgyűlés egyhangúlag úgy döntött, rendelettervezetet dolgoztat ki, hogy a közterületi játszótereken megtiltsák a dohányzást. Az indoklásban az állt, hogy évente 30 ezer ember veszíti életét a cigarettázásnak tulajdonítható okból, s az összes haláleset egytizede mások füstje, azaz a passzív dohányzás miatt következik be. Szabó József a napirendi pont tárgyalása kapcsán bevallotta, hogy dohányos, de nem játszótereken szokott rágyújtani.

15.45: A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a közterület-felügyelet beszámolóját.

15.38: Truka István pontosít: a közterület-felügyelők 3 ezertől 20 ezer forintig bírságolhatnak. A rendőrségnek van törvényi felhatalmazása arra, hogy 30 ezer forinttal büntesse szabálytalan parkolást.

15.21: Szabó József (MDF) felhívja a figyelmet: ne osztogassanak 30 ezres büntetéseket abban az utcában, ahol olyan nonszensz helyzet van, hogy egyáltalán nem lehet megállni autóval. Bárány István (Pro Urbe) az illegális szemétlerakás visszaszorítására a hulladékudvarok számának növelését javasolja.

15.10: A közgyűlés Truka István közterületfelügyelet-vezető 2008-ról szóló beszámolóját tárgyalja. Ebből kiderül, hogy 972 autóra került tavaly kerékbilincs a városban, és 788 jármű elszállítására került sor. A felügyelők 145-ször szabtak ki büntetőpontot. A kiszabott bírságokból 12 millió 645 ezer forint – napi átlagban csaknem 35 ezer forint – bevétel származott. A leggyakrabban szabálytalan parkolással, behajtási tilalom megsértésével, zöldterületi parkolással közterület engedély nélküli használatával találkoztak az ellenőrök. Az anyagban az is szerepel, hogy 2008. október 1-jétől a bérleti szerződéshez kötött, de anélkül végzett tevékenységek – például teherautók, autóbuszok utcai tárolása – már nem minősülnek szabálysértésnek, így bírság kiszabására sem kerülhet sor.

15.06: A polgármester hivatalosan bejelenti, hogy Pádár László szocialista képviselő február 5-én írásban lemondott mandátumáról. (Emlékezetes: ő alapította volna a cigány önvédelmi gárdát. A képviselő listáról jutott be, pótlásáról az MSZP a jövő héten dönt.) Még egy hivatalos bejelentés: a Pru Urbe Egyesület frakciójából három hete kilépett Ferenczi Tamás közli, hogy mostantól a Fidesz-frakció tagja függetlenként.

15.05: Elkezdődött a közgyűlés, 28 képviselő van jelen. Egyperces néma felállással adóztak a jelenlévők a 82 éves korában csütörtökön reggel elhunyt Balla Ica emlékének. A Déryné-díjas művésznő a Győri Nemzeti Színház örökös tagja és Győr díszpolgára, valamint a „Győr-Moson-Sopron Megyéért Kék Szalag Kitüntető Cím" díjazottja volt.

15.03: Borkai Zsolt polgármester csenget egy picit, és mindenkit megkér, hogy a folyosóról jöjjön be. Szállingóznak a városatyák.

15.00: Tanárnőnek tisztelettel jelentem, az osztály háromnegyede hiányzik. Most kellene elkezdődnie az ülésnek, és a 36 képviselőből mindössze 9-en vannak a díszteremben.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. kisem 2009. február 19. 00:08
  „Nem, mostanában nem olvastam, de nem is fogom keresni, hogy elolvassam.
  Az viszont benne van, hogy mindenkit megillet a művelődéshez való jog. Csakhogy e téren éppen úgy behatárolják a lehetőségeket az adott település körülményei, mint sok egyéb másban.
  Tekintse akár csúsztatásnak, Kedves Bernouli, amit eddig e témában leírtam, de a felhozott indokok nem győzetek meg a városvezetés döntésének helyességéről.
  Vannak kötelezően igénybe veendő egészségügyi szolgáltatások, amelyekhez a forrást az OEP-nek kell biztosítania. De az itt tárgyalt oltás nem tartozik ebbe a feladatkörbe, ez egy lehetőség egy speciális betegség megelőzősére. Ennek -nem teljes körű- finanszírozására tett javaslatot az előterjesztő, a pozitív mérlegű városi költségvetés -amúgy nem túl jelentős- terhére. Ezt utasították el, többek között azzal az utólagos, magyarázkodásnak ható, de a testület eddigi munkájára is visszaütő indoklással, hogy a testületben nem olyanok ülnek, akik szakemberek lennének a tárgykörben. Ezért kérdeztem, eddig milyen egységes szakmai meggyőződés alapján hozták a döntéseiket?
  Az alapkérdés az, mire akarja fordítani a város a le nem kötött pénzügyi forrásait? Mire tartalékol?
  Az túl átlátszó, hogy majd az országos szintű többletjuttatás esetén majd mi is többet adunk vissza a helyieknek. Ez a tényleges másra mutogatás az érdemi tett elodázása végett.”
 • 33. bernouli 2009. február 18. 22:21
  „Kedves Kisem !

  Olvasta Ön az alkotmányt? Abban nincs szó közlekedési és munkába járási jogokról, kulturális és szociális jogokról szintúgy nem, mert azok nem alapvető emberi jogok ! Az egészséges élethez való jog az más...!Én ezért bátorkodtam erre hivatkozni, amit Ön tesz az csúsztatás vagy legalábbis helytelen érvelés...
  De a lényegtől ez eltávolít. A fontos az a dologban, hogy nem lehet arra hivatkozva kérni egy önkormányzattól egy szolgáltatást, hogy van rá pénze...érti? Ha pedig valaki erre hivatkozva kéri ne csalatkozzon, ha elutasításra kerül.
  Rengeteg dolgot tudnék én is kérni csak arra hivatkozva, hogy van rá pénz...
  Fizessék ki a köldökzsinór vér levételét,mert drága. Fizessék ki az inzulinpumpát a cukorbetegeknek. Fizessék ki a fogamzásgátló tablettákat 18 év alatt.... A sort a végtelenségig tudnám folytatni pedig direkt olyan dolgokat írtam, amin emberi életek múlnak, vagy múlhatnak, akár a védőoltásnál.
  Továbbra is fenntartom, hogy a kormány, az OEP feladata lenne hisz ezért hívják BIZTOSÍTÁSNAK. Azt persze sosem fogjuk megtudni, hogy az OEP költségvetésében van e rá pénz, mert elég ha a tv-ben bemondja a fletó, hogy semmire nincs pénz és ezt gyorsan mindenki elhiszi, aztán megy a lakosság kopogtatni az önkormányzathoz. Az MDF tegye meg az interpellációját a parlamentben, aztán ha elutasítást kap akkor lehet piszkálni az önkormányzatokat. Erre írtam, hogy taktikusan nem ezt teszik, mert az első nemet így a fideszes városvezetésnek kell kimondani.

  Üdv:
  Kona”
 • 32. kisem 2009. február 17. 23:15
  „Tehát tehetné, de nem teszi. Mint ahogy nem csökkentette pl. az iparűzési adót sem, mondván, ha majd országos szinten csökkentik az adókat, akkor mi is. Nagyon álságos.
  De nézzük máshonnan a kérdést, szakadjunk el ettől a bizonyos oltástól.
  Ha már alkotmányos jogokról volt szó, akkor az is -az itt megfogalmazottak analógiájára- támogatandó igény lehetne, hogy minden kistelepülésen élő -hasonlóan a nagyvárosiakhoz- azonos feltételekkel juthasson el a munkahelyére, azonos szociális és kulturális ellátásban részesüljön stb. De ezt mindenki tudja, hogy nem így van, és mégsem hivatkozik senki az alkotmányos jog sérülésére. Akkor miért minősül alkotmánnyal ütközőnek, hogy egy település a lakosainak a lehetősége keretein belül -bármilyen- támogatást nyújt?
  Azzal egyáltalán nem szálltam vitába, hogy a városnak van-e pénze az előterjesztés fedezetére, sőt azt állítottam, hogy akár többszörösen is megvan a fedezet arra.”
 • 31. bernouli 2009. február 17. 21:14
  „Kedves Kisem !

  Maga Antal József fia vallotta meg többször is, hogy az MDF egy balközép párt. (MTV archívumából kikerestethető). És ha megnézi Ibolya jelenlegi ténykedését ez csak erősíti ezt a meghatározást. Csak a hüle nem látja, hogy milyen paktum született a háttérben az örökösödési illeték eltörlése, cserébe megszavazom a költségvetésed című előadás formájában... Aztán meg kióriásplakátolom mindenkinek, hogy jól lássák. Szóval részemről lehet túlzás volt a komcsizás, de aki akarja az megérti, aki meg MDFezni akar az tegye bátran.
  Na ez az adóerő képesség miatti elvonás maszlagot meg Ön sem hiszi el remélem... Győrnek pozitív a költségvetése így is a falvak többségének pedig NEM. Azt pedig nem vitattam sehol, hogy ne lenne rá pénze a városnak. Természetesen lenne...ezzel nem értem miért száll vitába. Én azt vitatom, hogy nem a városnak kell megfizetnie pusztán azon indoklás alapján, hogy van rá pénze!

  Üdv.
  Bernouli”
 • 30. kisem 2009. február 17. 10:05
  „ad. #30.)
  Az ajtó bernouli alábbi belépőjével szakadt be.
  Nincs és nem is lehet itt szó a más településeken élők diszkriminációjáról, csupán arról, hogy a város a saját lakosságának megadja-e a lehetőségein belüli támogatást, avagy sem. Az egész erről szól, függetlenül attól, hogy az előterjesztő MDF-es képviselő komcsinak minősíttetett.
  Győr és a többi, hasonló adottságú város már hosszabb ideje nehezményezi az adóerő-képesség miatti elvonást, azaz pont azt kifogásolja, hogy az adóbevételének egy részét átcsoportosítják a kevésbé tehetős településeknek. Na, ez diszkrimináció a többiekkel szemben.”
 • 29. bernouli 2009. február 16. 22:58
  „Itt aztán mindenki ajtóstól ront a házba. A komcsik részéről hatalmas ötlet volt a felvetés, mert tudták, hogy szinte mindenki így vélekedik a dologról,mint az alattam szólók. Tudjátok van egy olyan dolog, amit OEP-nek hívnak és van egy olyan is amit egészségbiztosítási járuléknak. Ebből nem fussa oltásra mert a regnáló kormány szétlopja. A közvélemény pedig hozzátok hasonlóan az önkormányzatokra lőcsöli az oltás megfizetését. Nézzétek már meg a bérkartonotokat egyszer. Minimálbér keresése esetén is néhány hónap alatt össze kéne jönnie az oltás összegének a levont járulékokból. Márpedig apucinak és a férfi populációnak nem kell védőoltás... Az már csak mellékes, hogy Spanyolországban IS a kormány fizeti az oltást és mennyire lenne igazságos, hogy a karagószörcsögi lány ne kapja meg,mivel ott nincs audi és csóró az önkormányzat?? ez amúgy a társadalom nem kis százalékát érinti, mert az emberek közül bizony sokan falun élnek egy-két milliós éves költségvetésű csórifalván... A magyar alkotmány pedig egyenlően biztosítja mindenkinek az egészséghez való jogát !!!!!!! ez amit a hozzászólók itt megkívánnak mindössze önös érdekeik asztalhoz csapkodása a legdurvább diszkrimináció felhasználásával....

  Üdv:
  Bernouli”
 • 28. Judytka 2009. február 15. 17:52
  „Több milliót elherdáltak már más,teljesen felesleges dologra!!Tény,hogy mindenféle egészségügyi probléma megoldását nem lehet városi költségvetésből megoldani.Mindenesetre könnyen döntenek a tisztelt városatyák úgy,hogy egyszerűen nem szavaznak a kérdésről,mert valószínű,hogy őket pl pont a méhnyakrák veszélye nem fenyegeti!!!Egyébként a "nívós vita"után elgondolkodtam,hogy mi a büdös francért ők a" városatyák"????”
 • 27. kisem 2009. február 15. 13:17
  „ad. #26. #27.
  Á, dehogy adta vissza, nem erről van szó, csak célszerűbb volt kussolni.
  Egyszerűen elfelejtették az urak, hogy az előterjesztést kifogásolni szakmai tájékozatlanságra hivatkozva, visszaüthet a korábbiakra, illetve a későbbi döntés-előkészítésekre.
  Ezért teljesen nyilvánvaló, hogy itt csak a forintokhoz történő görcsös ragaszkodásról van szó, teljesen függetlenül a szakma tényleges álláspontjától.
  Egyébként ezzel az érveléssel szinte maguk mondták ki a testületről, hogy az érdemi döntésre alkalmatlan, hiszen a többség az adott tárgykörben -az előterjesztések jelentős hányadában- járatlan, azaz igen csak felületes ismeretek alapján nyomkodja a gombok valamelyikét. (Van rá konkrét példa.)”
 • 26. Accra 2009. február 15. 12:13
  „"Dr. Ottófi Rudolf alpolgármestertől olvastam az előterjesztés kifogásolásának/elutasításának alapvető okaként azt, hogy a testületben nem volt, ill. nincs olyan szakember, aki a felvetett kérdésben jártas,.."

  -> Somogyi visszaadta a diplomáját, vagy már nem tagja a testületnek?”
 • 25. Accra 2009. február 15. 12:10
  „"Borkai Zsolt szerint a közgyűlés nem tudja vizsgálni, hogy az injekciókúra hatásos-e, így nem lehet nyugodt szívvel igennel voksolni." -> Ilyen alapon még nagyon sok mindent nem tud vizsgálni, mégis döntést hoznak. Mellesleg Borkai gondolom, utánanézett, mielőtt lányát beoltatta. Ezzel a kijelentéssel magát járatta le.

  Azon nem csodálkozom, hogy az eü-i bizottság nem támogatta, ahol egy mezőgazdász az elnök:( Nem hiszem, hogy azoknál az önkormányzatoknál több nőgyógyász ül a képviselői székekben, ahol megszavazták az oltást. Győrben mindkét nagy pártnál van nőgyógyász. Somogyi Tivadar meg szégyelheti magát, hogy nem szólalt meg. Gondolom, látott már 1-2 méhnyakrákos esetet. Vagy talán le volt tiltva?

  Itt egy lista (nem teljes), ahol 100%-ban támogatják : Bp.,V.ker, Szeghalom, Solymár, Hódmezővásárhely, Esztergom, Szolnok, Székesfehérvár, Százhalombatta, Nagykanizsa, Sióagárd, Balatonszárszó.
  Részben támogatják: Kaposvár, Mezőkövesd, Komárom , Vác, Bonyhád, Tolna, Békéscsaba, Nádudvar.

  Ezen önkormányzatok jó része sokkal rosszabb anyagi helyzetben van, mint Győr, úgyhogy erre hivatkozni elég tisztességtelen.”
 • 24. kisem 2009. február 14. 21:32
  „A "sikeres" közgyűlés után már két prominenstől, legutóbb ma Dr. Ottófi Rudolf alpolgármestertől olvastam az előterjesztés kifogásolásának/elutasításának alapvető okaként azt, hogy a testületben nem volt, ill. nincs olyan szakember, aki a felvetett kérdésben jártas, így a szakmai meggyőződés híján eleve nem tudtak volna érdemben nyilatkozni.
  Ezek után ne legyen viccnek ható a kérdés, hány olyan ügyben döntöttek szakmai előképzettség/tapasztalat nélkül, amely az egész város közösségére/életére kihat? Sokban, és nem maximum 60 milliós költségvonzattal.
  Jó kapaszkodó a jelenlegi vezetésnek az igények elutasításához a világválság. De mi a céljuk a tavaly befolyt 7 milliárd maradványával, meg az idei le nem kötött összeggel? Mire tartalékolnak?”
 • 23. PrettyWoman 2009. február 14. 16:56
  „Ahogy elolvastam, magas lehet a színvonal a városatyáknál is.”
 • 22. Raabimi 2009. február 14. 11:21
  „Gratulálok a képviselőknek. Így kell a nép pénzéből semmit sem tenni. Szabó József egy pitiáner Rába-gyár szétlopó ember. Több tíz-milliókat lopott szét. A havi 2-3 milliós pénzéből igazán megtehetné, hogy példát mutat a többi képviselő társának, hogy 10 kislányt megsegít. És talán akkot ragadós lesz a jó példa, és a többi 2-3 milliót kereső képviselő azt mondja, hogy ha ő megtette, akkor én is megteszem. És akkor rögtön megvan az a fránya pénz... Jaaaa. Most ébredtem fel. EZEK POLITIKUSOK. EZEK INGYEN UTAZNAK, INGYEN ESZNEK, INGYEN LAKNAK, INGYEN TESZNEK MINDENT....”
 • 21. tarcus 2009. február 14. 03:15
  „21.
  Nekem meg attól, hogy valaki hogy állíthat akkora sületlenséget, miszerint a SZPONZORI pénz KÖZpénz? A szponzor az egy adakozó, aki normál esetben cége-, vagy magánvagyonából támogat valakit vagy egy ügyet.
  Persze egyszerű bárkinek is a zsebeiben kutakodni, nem látva a fától az erdőt. Na meg eltalálva szarva közt a tőgyét!”
 • 20. Bölömbér 2009. február 13. 22:42
  „Nekem két dodlogtól lábadt könnybe a szemem:

  "Győr mutasson ebben is példát" - hangsúlyozza Szabó József. Maga is felajánlja, hogy segít szponzort keresni az ügyhöz.

  Na ez volt az egyik. Azt hittem a képviselő úr a havi 2,1 mFt-os fizetéséből kíván felajánlást tenni... Ja, hogy inkább a közpénzt költsük egy ilyen ötletre? Amúgy kiváncsi lennék, miképp érvelt a szakbizottság ülésén. Vagy ott sem volt? És az MSZP? Vajon ők mit mondtak? Ja, hogy meg sem szólaltak? Akkor ez nem politikai ügy?

  A másik Eredics úr visszaemlékezésre Csernobilra. Azért ezt MSZP-sként a Fideszes városvezetésnek felemlegetni elég furcsa. Vagy inkább a visszataszító jelző a megfelelő?”
 • 19. info2009* 2009. február 13. 21:53
  „Talan nem kellene elhinni, mindent amit az orvosok es a politikusok mondanak. USA-ban es Nyugat-Europaban a szulok tiltakoznak ez ellen az oltoanyag ellen. Nem bizonyitott a hatasa (ami csak nehany evig ervenyesul egyebkent) es halalt illetve benulast es rakot OKOZ. Az emberek kiirtasa a cel, nem a vedelme. Az internet arra valo, hogy felvilagositsuk magunkat es ne higgyunk el mindent amit kicsi allamunk reklamoz, fokent ha az egeszsegrol van szo. Ne engedjek beadatni ezt a gyerekeknek, lanyoknak, fiuknak. Sterille akarjak oket tenni, ez mereg!!!

  A MERC amerikai ceg haboru utani elso ugyvezeto igazgatoja a NACIknak dolgozott a haboruban!!!
  Ez az a ceg, aki olyan fajdalomcsillapitot forgalmazott, amit ki kellet vonni a piacrol, mert meghaltak tole az emberek (Vioxx). Ez az a ceg, aki a kemoterapias szereket gyartja, ami megroviditi az emberek eletet - NEM gyogyit. Az internetten rengeteg anyag van (nemetul es angolul) ami ezt mind bizonyitja.

  Gyarto: MERC (Amerikai) / Nev: Gardasil HPV vakcina
  Mit tartalmaz:
  Aluminium = benulast okoz
  Sodium chloride
  L-histidine
  Polysorbate 80 = Rakot okoz, mutaciokat
  Sodium Borax = csotany mereg fo alkotoresze
  Élesztőgomba

  Mellekhatasok:
  vakbelgyulladas
  rheumatoid- arthritis
  asztma
  kohoges
  hasmenes
  laz
  fejfajas
  izuleti fajdalmak
  orrdugulas
  rosszullet, szedules
  hanyas
  gyengeseg
  benulas
  rakot okoz

  http://hirosindex.hu/szenvedely/noknek/benulast_okozhat_a_hpv_oltas
  http://hpvteszt.hu/sajto-hpv/index1_html
  http://hpvoltas.atspace.com/
  http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?cid=50368&id=99
  http://www.associatedcontent.com/article/921099/gardasil_vaccine_ingredients_roach.html?cat=70
  http://www.buzzle.com/articles/gardasil-vaccine-bad-medicine.html
  http://www.democraticunderground.com/discuss/duboard.php?az=show_mesg&forum=222&topic_id=39645&mesg_id=39662”
 • 18. tarcus 2009. február 13. 21:12
  „Hihetetlen, hogy ebben a közgyűlésben mennyi idióta barom űl ennyi pénzért...? Ezeknek se Istenük, se törvényük, nem számít egy szakmabeli (nőgyógyász) véleménye csak mert balról jön, nem számít a polgármester bejelentése, hogy saját gyerekén tesztelte az oltást, csak az számít, hogy nem ők terjesztették elő a javaslatot, ne meg ennek a halványgyönge, saját pártjában is bukott Dézsinek a gyalázatos közszereplése, ő aztán sebészként nagyon érthet a nőgyógyászathoz, ha lenne benne egy szikrányi szakmai etika, akkor nem vitázna kollégájával olyan szakmai kérdésben, ami nem az ő szakterülete.
  Ami pedig a csinovnyik Németh Z-t illeti, kezd megint nagy arca lenni, pedig úgy tudom, az einstand még mindig tart nála, de hogy még paranóiás is, az már kifejezetten ártalmas mindenkinek.”
 • 17. colomano 2009. február 13. 13:26
  „pet, az a kettő, ami ellen véd az oltás, okozza a méhnyakrák 70%-át.

  Ez pont olyan, hogy ne sportolj, mert úgyis meghalsz...”
 • 16. Poncius 2009. február 13. 13:08
  „#12

  Gondolom egy Hunvald György szerü, jelenleg éppen előzetes letartóztatásban
  éldegélő karizmatikus mszp-s polgármesterre nagyobb szüksége lenne Győrnek.”
 • 15. pet 2009. február 13. 10:48
  „Néhány gondolat:

  -A méhnyakráknak vagy 15 okozója lehez. Ezek közül 2, hangsúlyozom KETTŐ ellen véd az oltóanyag.
  -A mellékhatások nem elhanygolhatóak.
  -Na és vajon kik lesznek azok a rászorulók, akik az oltást teljesen ingyen kapják???? (És még felszabadultabban gyárthatják a gyerekeket, mert nem kell félniük a nemi bajoktól, ugyanis az ellen véd az oltás)
  -És a vidéki gyerekekkel mi lesz, akinek a győri barátnője mondjuk ingyen jutott oltáshoz, ő meg fizessen érte, ha mégis akarja vállalni a beadatás kockázatát?

  Ez országos kérdés, nem a győri közgyűlés döntse el.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A liberálisok a kilenc százalékban bíznak

Az SZDSZ abból indul ki, hogy az Európai Parlamentbe bejutáshoz szükséges öt százalékot mindenképpen… Tovább olvasom