Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Hágában kezdődött a magyar–szlovák vita

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az aláírásgyűjtésre szánhatunk, visszatekintünk a Kisalföld cikkeit felidézve a Szigetköz elmúlt negyedszázadára. (20. rész)

"Illés Zoltán győri sajtótájékoztatóján bejelentette: informá-
ciói szerint a kormány újabb vízlépcső építésére készül Esztergom térségében, Nagymarostól alig tíz kilométerre.

Hágáról szólva azt hangoztatta, hogy Magyarországnak nagy esélye lenne a per megnyerésére. A magyar kormányfő ellenben cáfolta, hogy titkos megállapodás lenne egy Esztergom környékére tervezett erőműről." (Kisalföld, 1997. január 18.)

"Öt párt által tartott sajtótájékoztatón az ellenzék arra szólította fel a kormányt, hogy szüntesse meg északi szomszédainkkal a Bős ügyében tartott különtárgyalást.

Kovács László külügyminiszter szerint azok a szakértők, akik a szlovák féllel való előkészítő megbeszélés ellen tiltakoznak, ugyanazok, mint akik papírtigrisnek titulálták korábban a szlovák fél előrehaladott munkáit, s akik Dunakilitinél a fenékgát megépítését ostobaságnak tartották." (Kisalföld, 1997. január 29.)

"Miután eldőlt, hogy nem valósul meg a nagymarosi erőmű, a magyar állam átvállalta a Magyar Villamosművek Tröszttől a hiteltartozást Ausztria felé. Tavaly ez hozzávetőlegesen 8 milliárd forintot jelentett, idén pedig 10 milliárdot visz el a hitelkamat és a törlesztés.

Magyarország villamos árammal is fizet Ausztriának, idén például 1,2 gigawattot szállít, és ez a folyamat várhatóan húsz éven át tart majd – tudtuk meg Bősze Zoltántól, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetőhelyettesétől." (Kisalföld, 1997. február 4.)

"Horn Gyula miniszterelnök a parlamentben napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: `szándékom, hogy a Dunát a szlovákokkal való megegyezés után visszaszerezzük. A hágai Nemzetközi Bíróság helyettünk nem oldja meg a problémákat." (Kisalföld, 1997. február 11.)

"Hágában megkezdődött a Duna-per: bemutatták Szigetköz pusztulását. A magyar küldöttség vezetőjogásza, James Crawford cambridge-i jogászprofesszor szerint a magyar–szlovák vita a nemzetközi bíróság eddigi legnagyobb ügye." (Kisalföld, 1997. március 4.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezető, dr. Buday Zsolt a felügyelőség élén

A múlt pénteken felmentett Németh Zoltán helyett a 28 éves dr. Buday Zsolt lett az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség új vezetője. Tovább olvasom