Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Hadat üzentek a belvíznek Sokorópátkán

Eddig 8 és fél kilométer csapadékvíz-elvezető árkot burkoltak le a faluban regionális pályázati forrásból. Jelenleg további – 4 kilométeres – hálózat kiépítését végzik.

A 170 millió forintos beruházás szeptember végére készül el.

Évek óta komoly gondot jelent Sokorópátkán, hogy a dombról hirtelen lezúduló csapadék, iszap és hordalék nagy erővel elönti az érintett utcák kiskertjeit, a házak pincéit, károkat okoz az utakban is. Az önkormányzat 2000-ben készítette el a település belvíz-elvezetési tervét, amelynek utolsó fejlesztési üteme (Újtelep, Fő, Öreg, Rákóczi, Kossuth, Széchenyi utca) szeptemberre készül el.

Szeptemberre készül el Sokorópátkán a belvíz elvezetését szolgáló árokhálózat utolsó szakasza. Fotó: Bertleff András
Szeptemberre készül el Sokorópátkán a belvíz elvezetését szolgáló árokhálózat utolsó szakasza. Fotó: Bertleff András

– A munkák hét évvel ezelőtt kezdődtek. Fokozatosan, sikeres megyei, illetve regionális területfejlesztési pályázataink segítségével tudtunk burkoltatni mostanáig nyolc és fél kilométeres árokszakaszt, ami százötmillió forintba került – számolt be eredményeikről Vehrer Ferencné címzetes főjegyző. – A folytatást az eredményes környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztési pályázatunknak köszönhetjük.

– Száznegyvenötmillió forintot nyertünk, sőt, az unió önerőalapjához is sikerrel fordultunk - mondta Vehrer Ferencné címzetes főjegyző.
– Száznegyvenötmillió forintot nyertünk, sőt, az unió önerőalapjához is sikerrel fordultunk - mondta Vehrer Ferencné címzetes főjegyző.

Száznegyvenötmillió forintot nyertünk, sőt, az unió önerőalapjához is sikerrel fordultunk. Így hatszázalékos saját forrással sikerül a falu szempontjából jelentős, a veszélyeztetettséget csökkentő százhetvenmillió forintos projektet megvalósítanunk.

A sokorópátkaiak nagy része örül a beruházásnak, csak néhány esetben fordultak panasszal az önkormányzathoz.
A főjegyző megemlítette: a sokorópátkaiak nagy része örül a beruházásnak, annál is inkább, hiszen minden porta elé kocsibejárót, új hidat építenek, amely alatt akadálymentesen átfolyhat a régóta problémás belvíz. Csak néhány esetben fordultak panasszal a helybeliek az önkormányzathoz, például amikor az egybeépített kis- és nagykapu miatt a bejáró nem a legmegfelelőbb helyre került, vagy amikor a munkások megkérdezés nélkül vágták ki helyéről a tulajdonos régóta dédelgetett, kerítés előtt díszelgő méretes puszpángbokrát.

Sokorópátkán egyébként a belvízelvezetéssel párhuzamosan kerül sor a közoktatási infrastruktúra fejlesztésére. A százharmincmilliós beruházás részeként bővítenek: az óvodát tornateremmel, az iskolát két tanteremmel, illetve korszerűsítik mindkét intézmény konyháját.

Olvasóink írták

  • 1. MTT 2010. április 02. 15:06
    „Gratulálok a pályázathoz, példát vehetne róluk minden környékbeli kisebb-nagyobb település! Látványos fejlődés, korrekt, polgár-barát vezetésű falu, -ott a lakókért van az önkormányzat, nem ellenük. Ahol én élek, itt semmi nem történik. Vajon miért?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákszínjátszók: Győrt képviselték Poznanban

˝Nagy megtiszteltetés érte a gyakorlóiskolát, mert a projekt keretében meghívást kaptunk a poznani… Tovább olvasom