Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Habsburg György fejére lovagi süveget helyeztek Pannonhalmán vasárnap - fotók

A beiktatás során Habsburg György megkapta a rendi protektornak járó jelképeket: a láncot, az ornátot, a lovagi süveget és az oklevelet.


18.24 - Képriport a ceremóniáról


A pannonhalmi beiktatás ünnepi pillanatai - fotók: Bertleff András

Előzetes

Habsburg-Lotaringiai főherceget, Habsburg Györgyöt a kismartoni székhelyű Európai Borlovagrend (Ordo Equestris Vini Europae) a Magyarországi Lovagi Konzulátus Rendi Protektorává iktatja be vasárnap Pannonhalmán.

Az esemény 14 órakor misével kezdődik, amelyre Várszegi Asztrik püspök-főapát fogadja és köszönti a vendégeket. A mise a bazilikában magyar és német nyelven zajlik, miként az az édesapa, az egykori bencés tanítvány, Habsburg Ottó szívurnájának temetésén is történt.

A misét követő szertartáson Prof. Alfred Rákóczi Tombor Tintera, az Európai Borlovagrend szenátusának első konzulja vezeti a beiktatást, amelynek során Várszegi Asztrik püspök főapát lovagi keresztet vesz át, majd Habsburg György megkapja a rendi protektornak járó jelképeket: a láncot, az ornátot, a lovagi süveget és az oklevelet.

Az eseményt követően a szenátus tagjai megkoszorúzzák az altemplomban Habsburg Ottó emlékhelyét.

Habsburg György - fotó: Délmagyar.hu
Habsburg György - fotó: Délmagyar.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb fotók a súlyos veszprémvarsányi balesetről

A veszprémvarsányi rettegett kereszteződésben öten szenvedtek balesetet szombat délelőtt: fotók a karambolról és mentőhelikopterekről is. Tovább olvasom