Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ha nincs pályázat, nincs pénz sem

Győr - „Aki lottóötöst akar nyerni, annak először lottózni kell" – kezdte sajtótájékoztatóját Gergely Zoltán, a győri MSZP szóvivője tegnap, utalva arra, hogy az önkormányzat nem nyújtott be megfelelő számú pályázatot. Így csak 17 millió forintot nyert a város útfelújításokra.
A győri MSZP szóvivője, Gergely Zoltán tegnapi sajtótájékoztatójának bevezetőjében elmondta, a konzervatív városvezetés folyamatosan szólítja fel a baloldali politikusokat, hogy alaptalan vádaskodások helyett inkább dolgozzanak azért, hogy állami és uniós forrásokhoz jusson a város.

– Álláspontunk az, hogy nehéz úgy hatékonyan dolgozni, ha a város nem nyújt be pályázatokat, vagy pedig azok hibásak, értékelhetetlenek – mondta Gergely Zoltán.

A politikus elmondta, a kerékpárutak fejlesztésére a város nem pályázott. Ezzel szemben Szombathely 163 millió, Zalaegerszeg 61 millió forintot nyert.

Az utólagos akadálymentesítésre Győr nem adott be pályázatot. A megyei önkormányzat igen, így 20 millió forintot nyert el.

A Puskás Tivadar utca és az Ipar utca burkolatfelújítására beadott két pályázaton 17 millió forinthoz jutott a város.

– Az állami és uniós forrásokra kiírt pályázatokon való részvétel, a benyújtott pályázatok sikerét garantáló pontos, hatékony munka nem lehet külön-külön sem jobboldali városvezetés, sem szocialista kormány kérdése. Erre jó példa a fideszes vezetésű Debrecen, ahol a két politikai oldal a város érdekében összefog. Ezért kérjük a városvezetést, hogy konstruktív javaslataink, jobbító szándékú kritikáink elutasítása helyett dolgozzunk Győr érdekében közösen, összefogva – hangoztatta Gergely Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdőkert: még idén tizenkét család beköltözhet

Öttevény - A több mint harminctelkes lakóparkban, Öttevény szélén már elkezdődtek az építkezések. Az… Tovább olvasom