Kisalföld logö

2015. 10. 04. vasárnap - Ferenc 14°C | 23°C

Ha ezeken a településeken lakik, biztosan vehet dohányt

Itt a teljes lista, ahol megveheti a füstölnivalót a megyében. A NAV közbeszólt.


NAV: vámhatósági engedély kell a dohánytermék-kiskereskedelméhez

Kizárólag vámhatósági engedély birtokában végezhető dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenység július 1-je után, nem elég a koncessziós szerződés megkötése - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

A hatóság közleménye szerint a trafiktörvény értelmében a vámhatósági engedély megszerzéséig a koncesszió elnyerése esetén sem lehet a tevékenységet megkezdeni, vagyis dohányterméket beszerezni, illetve forgalmazni. A NAV célja, hogy a július 1-jei határidő közeledtével a trafiktörvény szerinti kötelezettségek teljesítését megkönnyítse, és segítse a vámhatósági engedélyezési eljárással kapcsolatos tájékozódást. A hivatal honlapján folyamatosan bővülő információkat találnak az érdeklődők, illetve a trafik@nav.gov.hu e-mail címen várják a trafiktörvénnyel kapcsolatos tudnivalókra vonatkozó kérdéseket - közölte a NAV.

A honlapon található tájékoztató szerint május 1-je és június 30-a között a kereskedelmi tevékenységre vonatkozó általános szabályok betartása mellett lehetőség van a dohányboltok előzetes üzemeltetésére, ha a kiskereskedő az egyébként július 1-jétől érvényes vámhatósági engedélyét korábban - legkorábban május 1-jén - veszi kézhez. Az előzetes üzemeltetésre azonban vámhatósági engedély birtokában is kizárólag akkor kerülhet sor, ha a kiskereskedő a szándékát az engedélyt kiadó vámhatóságnak bejelenti.

A dohánybolt előzetes üzemeltetéséhez működési engedély nem szükséges. A koncessziós szerződés által nyújtott dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság megszűnik, ha a jogosult a tevékenységet nem kezdi meg a szerződés aláírását követő hat hónapon belül.

Korábban - A lista

Nyilvánosságra hozták, hogy az egyes településeken kik kapják meg a dohány árusításra feljogosító engedélyt.

A kétezer lakosúnál kisebb településeken legfeljebb egy, az annál népesebbeken legalább egy trafikot lehet majd üzemeltetni, kétezer lakosonként pedig további egy dohányboltra szerezhető koncesszió.

A jogszabály nagyjából hétezer dohánybolt létrejöttével számol országszerte, míg jelenleg körülbelül 44 ezer elárusítóhely működik a nagyjából 500 milliárd forintra becsült dohánypiacon.

A várhatóan július 1-jétől felálló új nemzeti dohányboltokat a várakozások szerint javarészt újonnan alakuló kisvállalkozások üzemeltetik majd.

(Vastag betűvel a megyénkbeli települések, alatta pedig a nyertesek szerepelnek).

Abda
Halász Zsuzsanna, Tókáné Nagy Diána
Ágfalva
Egediné Sefcsik Ágota, Firisz Anita Éva
Agyagosszergény
Völcsei János
Babót
Völcsei János
Bágyogszovát
Pongrácz Attila
Bakonyszentlászló
Kovács Jánosné
Beled
Kurucz Margit, Kürti Szilárd
Bőny
Juszel Mirjam Kitti
Bősárkány
Varga Attila
Csorna
Gulyás András Mihály, Horváth Andrea, Horváth Orsolya, Nagy Judit, Nagy Judit, Rédecsiné Knapp Ildikó
Darnózseli
Horváth László
Dunakiliti
Tvaruskó Tamás
Dunaremete
Pócsi Zsanet
Egyed
Nemes László
Egyházasfalu
Derdák Lajos
Enese
Bödő Zsolt
Fertőd
Kaluzsnyi Viktor, Olaszy Szabolcs
Fertőendréd
Bécsiné Kámán Edit
Fertőrákos
Pintér Ferenc, Trajber Gábor Tibor
Fertőszentmiklós
Kaluzsnyi Viktor, Tóth Andrea
Győr
Farkas Ákosné, Fekete Attila, Fekete Attila, Gasztonyi Balázs, György Katalin, Horák Gyula, Jere Attila, Józsa Lászlóné, Józsa Lászlóné, Józsa-Gyurics Tünde, Józsa-Gyurics Tünde, Juhász Kálmánné, Juhász Kálmánné, Kári-Horváth Péter László, Kári-Horváth Péter László, Kári-Horváth Péter László, Kári-Horváth Péter László, Kári-Horváth Péter László, Károlyi András, Kasléder István, Kasléder István, Kelemen Dezső, Kovács Annamária, Kovács Annamária, Laki Péter, Máthé Mátyás, Máthé Mátyás, Máthé Mátyás, Máthé Mátyás, Máthé Mátyás, Mészáros Dóra, Mészáros Dóra, Mészáros Dóra, Mészáros Dóra, Mészáros Dóra, Némethné Kirschlechner Erika, Obertolné Horváth Tímea, Obertolné Horváth Tímea, Orbán Adrienn, Orbán Adrienn, Orbán Adrienn, Orbán Adrienn, Orbán Adrienn, Pap Alexandra, Pap Alexandra, Pap Alexandra, Pap Alexandra, Pappné Vaczula Virág, Pappné Vaczula Virág, Pappné Vaczula Virág, Pappné Vaczula Virág, Rácz Tímea, Rácz Tímea, Rácz Tímea, Reider Ernőné, Sragner László, Sragner László, Sragner László, Sragner László, Sragner László, Szarvas Mária, Szász Attila, Szász Attila, Tédi Gábor, Varga Éva, Varga Márta
Győrladamér
Szász Attila
Győrság
Pápai Attila
Gyóró
Varga Krisztina
Győrújbarát
Búzás Attila, Laki László, Radics Gyula, Varga Éva
Győrújfalu
Szolnoky Péter
Győrzámoly
Szász Attila, Virágh Istvánné
Gönyű
Hécz Lajos, Szász Attila
Halászi
Barótiné Nemes Edina, Smuck Árpádné
Harka
Nagy Oszkár Csongor
Hédervár
Molnár István
Hegyeshalom
Hammerl János, Székács Ferenc
Hegykő
Kertész Pálné
Himod
Gosztola Csaba
Jánossomorja
Balogh Zoltánné, Biczó Imre, Smuk Csaba
Kajárpéc
Kószás Tibor István
Kapuvár
Gulyás András Mihály, Kári-Horváthné Major Krisztina, Kári-Horváthné Major Krisztina, Nyerges Kornél, Nyerges Kornél, Ősze Patrik
Kimle
Hittmann Márta, Molnár István
Kópháza
Egresits Károlyné, Lajtos Jenő
Koroncó
Kremolóné Fodor Andrea
Kunsziget
Szabó Tímea
Lébény
Lőrincz Szilárd, Molnár István
Levél
Balogh Zoltánné
Lövő
Brand János Tiborné
Magyarkeresztúr
Vargáné Bella Éva
Markotabödöge
Kristófné Giczi Margit
Mecsér
Csaplár Gábor
Mezőörs
Tóth Zsolt Gyula
Mihályi
Farkas Imre
Mosonmagyaróvár
Bedő Renáta, Garamvölgyi Gábor, Goda Attila, Hammerl Lilla, Józsa-Gyurics Tünde, Kránitz Roland, Néma Annamária, Németh Erzsébet, Ozsváth Gellért, Péter Zsolt Miklós, Rácz László, Reiner Béla, Szalai Gabriella, Takácsné Riener Eszter Katalin, Tvaruskó Tamás, Vadász Zoltán, Weisz Kornélia
Mosonszentmiklós
Lőrincz Szilárd, Varga Károlyné
Mosonszolnok
Mátyusné Szűcs Éva Judit
Nagycenk
Németné Kirschlechner Erika
Nyúl
Bakonyi Péter Tamás, Paár Ernő, Varga Éva
Pannonhalma
Mészárosné Kovács Adrienn, Reizinger Lászlóné
Pázmándfalu
Simon Tibor Zoltánné
Pér
Bazsó Tímea, Bíró Levente Gábor
Pereszteg
Sebestyén Tibor Istvánné
Püski
Csaplár Gábor
Rábapatona
Császár Imre József, Marka Istvánné
Rábapordány
Boros Endre
Rábaszentandrás
Kristóf Judit
Rábaszentmihály
Horváth Attila
Rábatamási
Huszár István
Rajka
Balogh Zoltánné, Kiss Istvánné
Románd
Nagy Marianna
Sarród
Papp Tímea
Sobor
Nemes Lászlóné
Sokorópátka
Erdős Zoltán János
Sopron
Bellák Péter Istvánné, Bellák Péter Istvánné, Biacsics Gábor, Boros Bálint, Czupy Dániel, Csiszár Ákos, Éliás Gábor, Fülep Lászó, Gyurka István, Juhász Péter, Kinter György Péter, Kneif József, Kossányiné Kovács Marianna Erika, Kotsis Péter, Lajtos Jenő, Meszlényi Róbert, Némethné Boros Hajnalka, Nmarné Kendöl Jutka, Nyerges Kornél, Patocskai Henrietta, Pete Emilné, Pipics Roland, Rácz Tímea, Schlosser Gusztávné, Simon Dávid, Szalai Dávid, Tóthné Czupy Adrien, Trajber Gábor Tibor, Varga Magdolna, Vas Csaba, Veréb Norbert
Sopronkövesd
Rupf Tibor
Szárföld
Horváth Krisztián
Szerecseny
Pappné Orbán Veronika
Szil
Nagy Jenő
Tényő
Erdős Zoltán János
Tét
Koloszár Csaba, Varga Éva
Töltéstava
Cser Tamás
Várbalog
Páj Tamás
Veszkény
Völcsei János
Vitnyéd
Nyerges Kornél
Zsira
Lauschmann Rita

A lista forrása, amely teljes terjedelemben itt érhető el >>

A koncessziót magánszemélyként lehetett elnyerni húsz évre, ám a trafikot egyéni vállalkozóként vagy betéti társaság beltagjaként elnyert koncesszióval lehet üzemeltetni, ami alapján valószínűsíthető, hogy a nyertesek jelentős része kezdő vállalkozás lesz.

- „Egy induló vállalkozás finanszírozására nagyon nehéz megoldást találni, főleg a jelenlegi gazdasági helyzetben. A sikeres induláshoz rendelkezni kell a működéshez szükséges árukészlettel, üzlethelyiséggel, aminek jelentős tőkeigénye van. Az OTP a pályázat megjelenése óta folyamatosan azon dolgozik, hogy ezen vállalkozások részére személyre szabott pénzügyi szolgáltatásokat tudjon nyújtani az induláshoz." – magyarázza Csonka Tibor, az OTP Bank MKV üzletágának ügyvezető igazgatója.

Nehezítő körülményként felmerül az is, hogy a legtöbb finanszírozási lehetőség és hitelkonstrukció már egy lezárt üzleti évhez kötött. A hitel a kezdő vállalkozásoknak ezért kétség kívül nehezen elérhető, általánosságban könnyebb helyzetben van az a vállalkozó, aki valamilyen ingatlant fel tud mutatni fedezetként.

"Míg az új vállalkozások általában csak nagyon szigorú feltételrendszernek megfelelve juthatnak a működésükhöz szükséges hitelhez, addig a dohányboltok majdani üzemeltetői számára az OTP Bank egy speciális, az erre a vállalkozói körre szabott pénzügyi megoldásokkal segíti a trafikhálózat létrehozását. A kezdetektől segíteni kívánunk a Nemzeti Dohányboltot üzemeltető vállalkozásoknak" – mondta Csonka Tibor.

12345 következő >> végére >>> 41 hozzászólás
Moderálásra küldöm 41. urbaniastapista 2013.04.25. 23:32

Ez is egy gyalázat.
Mert:
http://index.hu/gazdasag/2013/04/25/ket_es_felszeresere_novelik_a_trafikok_hasznat/

Moderálásra küldöm 40. pacalpöri 2013.04.25. 08:43

Lehet majd később füvet is árulni ezeken a helyeken!
Nem kell holmi mezei dílertől eldugott helyeken vásárolni.

Moderálásra küldöm 39. Valaki 2013.04.25. 07:13

Nem kell dohányozni! :)))

Moderálásra küldöm 38. értelem 2013.04.25. 04:49

Nem tudom, ezekután például Sragner Lászlónak lesz e bőr az orcáján tisztességről és becsületről értekezni? Mióta foglalkozik kereskedelemmel? Dohánnyal? No azzal igen. Aki akarja, tudja milyen formában.

Moderálásra küldöm 37. alekínyó 2013.04.24. 23:27

HVG: 2013.04.24.
Előnyben a fiatalok

Egy korábbi cikkünkben megszólalt egy kapuvári trafikos is: Horváth Gábor 20 év alatt építette fel a belvárosban a dohánytermékekre, exkluzív borokra, édességekre és kávékra épülő vállalkozását. Januárban, amikor beadta a pályázatát, azzal számolt, hogy a bolt jelenlegi kínálatából csak egy-két dolgot (jellemzően ajándéktárgyakat) kell kivenniük, és lényegében már másnap készek az indulásra. ,,Ha a koncessziót megkapjuk, pikk-pakk át tudunk állni nemzetibe" - mondta. Hétfő este óta tudja, júliustól neki sincs tovább.

,,Mit szépítsem, el vagyunk kenődve! Mellbevágó és nyomasztó azzal szembesülni, az eddigi munkánk ennyit ért, és hogy egy működőképes vállalkozást kell bezárni" - mondta a cégtulajdonos. Mivel fellebbezésnek helye nincs, lassan megválnak attól, amire a család az egzisztenciáját építette. Horváth Gábor még nem tudja, mihez kezdenek ezután. Az üzlethelyiség mindenesetre a sajátjuk. Valamit próbálnak majd elkezdeni, nyilván… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 36. DON 2013.04.24. 23:22

Nem mondunk olyat, hogy mutyi, mert nem szabad!

De itt egy link. Nekik szabad, mert nem győriek :)

http://trafikmutyi.cafeblog.hu/2013/04/24/gyori-mutyi/

Moderálásra küldöm 35. piroskaésabarkasz 2013.04.24. 20:53

34.Tudom.Ismerem Gábort,és sajnálom.Ízig-vérig kereskedő!!

Moderálásra küldöm 34. alekínyó 2013.04.24. 19:34

22. piroskaésabarkasz 2013.04.23. 21:32
,,,nem arról van szó,hogy éhen hal a Gábor vagy sem. persze,hogy nem! arról van szó,hogy 20 év "trafikozás" után a város legszínvonalasabb boltjában nem lehet majd dohányárut venni,mert a kapuvári mutyizók,<moderálva> mindent lepapíroztak előre és mindenkin átgázolnak, tönkretesznek a cél érdekében! de remélem,majd eljön az idő és az élet igazságot tesz így vagy úgy!

Moderálásra küldöm 33. Lendvai_Ildi_néni 2013.04.24. 17:19

32. DON 2013.04.24. 14:25

és a repülőre is csak a reptéren lehet felszállni!

Moderálásra küldöm 32. DON 2013.04.24. 14:25

31. pozdorja 2013.04.24. 12:27
A benzinnel már megoldották: csak benzinkúton lehet kapni :)


41 hozzászólás12345 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Rezsicsökkentés - Győrben eddig 15 ezer aláírást gyűjtöttek

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!