Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Ha eddig azért nem használt GyőrBike-ot, mert nem akart megizzadni, már nincs kifogása

Új, elektromos kerékpárok kerültek a rendszerbe, és újabb állomásokat is kiépítettek.
Részletek a videóban:
 
Újabb GyőrBike állomások épültek és elektromos kerékpár is van


 Szeptember elejétől bővítik a GyőrBike-rendszert, a beruházásra 20 millió forintot szánt a város. A fejlesztés során új állomás létesült a Kuopio park mellett, Bácsa elején a Szabadrév utcában, az Aqua Sportuszodánál, valamint a Győr-Szol Orgona utcai telephelyénél. Tegnap ünnepélyesen is átadták a Kuopio parki – vagyis a Kodály Zoltán és Földes Gábor utca csomópontjánál – létesített állomást.

Radnóti Ákos alpolgármester kiemelte, hogy a GyőrBike-rendszer stabilan működik, egyre több bérletet adnak el és a napi igénybevétel is bővül. Minimális volt a rongálás, lopás pedig nem történt.

A Kisalföld szeptember 20-i számában mi is foglalkoztunk a kerékpárok népszerűségével. A hivatalos számok így szóltak: idén augusztusban 2290 bérlést rögzített a rendszer. A GyőrBike- ot féléves és éves használatra is kikölcsönözhetjük, de ezzel kevesebben élnek: éves bérletet 601, féléveset 57 felnőtt vásárolt, míg a diákoknál ugyanez a két szám: 50 és 29. Vagyis mindösszesen 736 bérlet fogyott és az év során 25.766-szor kölcsönözték ki a közösségi kerékpárokat.

Hétfőn elhangzott az is: az önkormányzat ötszáz bérlettel járult hozzá ahhoz, hogy népszerűsítsék a bérkerékpározási lehetőséget a városban, melyeket különböző intézmények, szervezetek között osztottak szét.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járműipar - Annyi bért akarnak, amennyit nyugat-európai kollégáik

Tovább olvasom