Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Ha a vállalkozók nem fizetik a kamarai hozzájárulási díjat, az adóhatóság hajthatja be a pénzt jövőre

Megyénkben az országos tapasztalatoknál sokkal jobb a helyzet, összesen 26 028 vállalkozó regisztráltatta magát az illetékes iparkamaránál. 82 százalékük a kötelező 5000 forintos hozzájárulási díjat is befizette.

A kötelező kamarai regisztrációt március elsejéig kellett megtenniük a vállalkozóknak a székhely szerint területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál, az ötezer forintos hozzájárulási díjat pedig a hónap végéig lehetett befizetni ugyanannak a szervezetnek a számlájára.

Friss adatok szerint országosan 608 ezer vállalkozás tett eleget regisztrációs kötelezettségének a kamaráknál, míg az ötezer forintos hozzájárulási díjat 440 ezren fizették be.

Megyénkben a regisztrálók 82 százaléka be is fizette a hozzájárulási díjat

"Megyénkben az országos tapasztalatoknál sokkal jobb a helyzet, összesen 26 028 vállalkozó jegyeztette be cégét a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. A regisztrálók 82 százaléka fizette be az 5000 forintos hozzájárulási díjat.

Annak tükrében, hogy Sopront leszámítva körülbelül 30-31 ezer vállalkozás működik szűkebb pátriánkban, elmondhatjuk, hogy a regisztrációs kötelezettséghez sokkal jobban állnak a vállalkozók, mint amire előzetesen többen számítottak" - mondta portálunk érdeklődésére Dinnyés Előd.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára hozzátette: "a Hűség városában székhellyel rendelkező vállalkozásoknak a Soproni Kereskedelmi és Iparkamaránál kell intézniük a regisztrációt és rendezniük a hozzájárulási díjat".


Dinnyés Előd, a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára - fotó: Mészáros Mátyás.
Dinnyés Előd, a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára - fotó: Mészáros Mátyás.


Az információk többségét a világhálóról kapják meg a vállalkozók

Arra a kérdésünkre, hogy a hozzájárulási díj fejében milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe a vállalkozók a kamaráktól, Dinnyés Előd így válaszolt: "mindenekelőtt hangsúlyozni szeretném, hogy a regisztráció célja olyan állandóan frissülő, interaktív bázis létrehozása, mely az üzleti szférában működő vállalkozások változásait folyamatosan nyomon követi.

A kötelező regisztráció fejében térítésmentesen nyújtandó szolgáltatásokat elsősorban a megújuló kamarai portálrendszeren keresztül érhetik el a vállalkozások hamarosan. Erre több módon is lehetőségük nyílik majd.

Feliratkozhatnak a vállalkozási tanácsadás hírlevélre, melyet az MKIK központilag szerkeszt, s amely hasznos gazdasági, jogi és adózási információkat tartalmaz.

Több adatbázist szemlézve, témák szerint, 14 kategóriában fogjuk követni az aktuális közbeszerzési kiírásokat és erről célzottan, hírlevélen keresztül értesítjük majd az érdeklődő vállalkozásokat.

Önnek melyik megyei pincér a kedvence?

Szavazok!

Szavazás állása

"A trafiktörvényt elemeztük szakértők segítségével, mely előadásra komoly igény mutatkozott"


Újdonság lesz az üzleti partnerközvetítés is az Üzlet@Háló segítségével: a regisztrált vállalkozások a honlapra rövid cégismertetőt írhatnak internetes és hagyományos elérhetőségekkel, az oldalra három üzleti ajánlatot is feltehetnek, amelyek legfeljebb három hónapig lesznek érvényesek".

"Végül, de nem utolsósorban meg kell említeni ingyenes rendezvényeinket, amelyeken kezdve a pályázati lehetőségektől a jogszabályok változásának értelmezésén át rengeteg információhoz juthatnak el a vállalkozók.

Nemrég a trafiktörvényt elemeztük szakértők segítségével, mely előadásra komoly igény mutatkozott" - tette hozzá Dinnyés Előd.


Kooperációs börze a megyei iparkamara és az osztrák nagykövetség kereskedelmi osztályának részvételével a győri kamarai székházban - fotó: Kisalföld-archívum.
Kooperációs börze a megyei iparkamara és az osztrák nagykövetség kereskedelmi osztályának részvételével a győri kamarai székházban - fotó: Kisalföld-archívum.


"Bízzunk benne, hogy nem nagyon lesz szükség az adóhatóság közreműködésére"

Arra a felvetésünkre, hogy amennyiben a vállalkozók jövőre nem fizetik be a kamarai hozzájárulási díjat, egy várható törvénymódosítás révén az adóhatóság inkasszóval leemelheti a vállalkozások bankszámlájáról az elmaradt befizetést, Dinnyés Előd úgy válaszolt: "ha az országgyűlés év végén megszavazza a törvénymódosítást, akkor valóban lesz lehetőség köztartozásként behajtani a hozzájárulási díjat.

Bízzunk benne, hogy nem lesz szükség az adóhatóság közreműködésére, sokkal inkább szeretnénk, ha a vállalkozók úgy éreznék: újabb kapuk nyílnak meg számukra a regisztrációval".

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. urbaniastapista 2012. december 08. 10:07
  „Júdáspénz.
  + a szakmai kamarák tagjainak kettős adóztatása.”
 • 32. ferde 2012. november 14. 09:31
  „Mint építőipari kivitelező, regisztrálnom kellett ugyanitt két éve. Hányszor kell még ugyanoda belépni?”
 • 31. tati 2012. november 14. 07:08
  „eközben a parlamentben keményen dolgoznak,ötletelnek az újabb lehúzásokon....
  érdemes megnézni ezt az aktív részvételt....:-DDDD
  http://www.kisalfold.hu/kepek/plenaris_ules_az_orszaghazban_-_november_13/2029342/”
 • 30. Ludmilla 2012. november 13. 23:00
  „REVOLUTION BARÁTAIM, NINCS MÁS LEHETŐSÉG!!!!!!!!”
 • 29. Ludmilla 2012. november 13. 22:52
  „BAKKER, TI IGEN HÜLYÉK VAGYTOK! HOGYAN LEHET MÍNUSZBÓL PLUSZT FIZETNI?
  EBBÖL ADÓS HAZUG, RABSZOLGÁK LESZNEK ÉS AKKOR MÉG NEM BESZÉLTEM A BECSÜLETES HÜLYÉKRŐL....!!!!!!!!!!!!???????????”
 • 28. AntiFricc 2012. november 13. 22:09
  „Ez is a lehúzás egyik fajtája. Kötelező, de nem kapsz érte semmit.
  Ha oda kerülnék, megszüntetném.”
 • 27. @.hu 2012. november 13. 21:53
  „Viki is fizessen valamit az se különb!”
 • 26. Ludmilla 2012. november 13. 21:45
  „fIZESSEN A BAJNAI LÚÚÚÚÚÚÚÚD ADÓT, A GYURCSÁNY MOTIM ADÓT
  MI MEG FIZETÜNK ADÓ ADÓT ÉS BASSZÁK MEG A DEMOKRRÁCIÁT.!!!!!!!!”
 • 25. urbaniastapista 2012. november 13. 20:47
  „Júdáspénz.”
 • 24. acsali 2012. november 13. 20:22
  „Aki a vállalkozását szünetelteti, attól is beszedik a sarcot.”
 • 23. széchenyi12 2012. november 13. 20:18
  „én sem fizettem be és a feleségem se, nem is fogjuk. kell a pénz fontosabb dolgokra.”
 • 22. Dwatson 2012. november 13. 19:10
  „Újabb (bújtatott) sarc,de ennek is örül a birkamenet,mert a főkolompos tapsra szólítja!”
 • 21. Dwatson 2012. november 13. 19:10
  „Újabb (bújtatott) sarc,de ennek is örül a birkamenet,mert a főkolompos tapsra szólítja!”
 • 20. @.hu 2012. november 13. 18:26
  „Ez semmi más mint egy lehetetlen új adó ! Mivel cserébe semmit sem kapunk! Szolgáltatásnak semmi képpen nem nevezném mert nem kapunk a pénzünkért semmit !!!! Arra jó , hogy egy csomó semmirekellőnek tudjanak állást fizetést biztosítani . Hányingerem van az ilyen sarcoktól !”
 • 19. HT 2012. november 13. 16:00
  „Magyarország,csodaország!!!”
 • 18. gabesz68 2012. november 13. 14:22
  „A cégünk mérnöki tervezéssel és szolgáltatásokkal foglalkozik, nem kevés pénzzel tömjük a Mérnökkamarát a szükséges jogosultságok megszerzéséért/megújításáért! Azon túl, hogy kiadnak egy határozatot, miszerint x évig foglalkozhatsz a szakmáddal, kvázi nem vagy kontár az égedjadta világon semmit nem kapsz a pénzedért. A kereskedelmi és iparkamarához nettó semmi közünk nincs, színtiszta vegzálás! A regisztrációt persze már megejtettük, de így az 5000Ft is ott fog landolni... Inkább mint a NAV... Költsék széntablettára!!!”
 • 17. hidas 2012. november 13. 14:05
  „13. Joebacsi
  Sajnos rosszul tudod, csak az iparkamara tagjai vonhatják le a tagsági díjukból ezt az összeget, más kamarának (építész, orvos) a tagjai nem, így ők két kamarának fizetnek kötelező jelleggel! Érdekes, hogy a jogászok kibulizták maguknak, hogy nekik nem kell fizetni! Valamit tudnak?!”
 • 16. titokgyula 2012. november 13. 13:52
  „Senki sem kérte fel őket. Milyen alapon büntetnek érte? Ha nem végeznek nekem munkát, miért fizessem????”
 • 15. Joebacsi70 2012. november 13. 12:31
  „Hagyni kell őket megdolgozni a pénzükért. 1-2 felszólítás is belefér, majd átadják a NAV-nak, amennyiben lesz rá törvényi felhatalmazás. Utána szépen inkasszálhatnak. Majd az inkasszált tételt kis folyószámla rendezéssel megkapja a kamara valamikor.
  Hát gyerekek, én azt mondom, hajrá, húzzatok bele ! Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen, és a pénzért bizony meg kell dolgozni.”
 • 14. paci13 2012. november 13. 12:21
  „8. Tőlem csak újabb adatokat kértek, röviden visszautasítottam minden más adatszolgáltatást, befizettem akötelezőt, mert féltem, hogy behajtják. És ahogy olvasom "majd" elindul valami, hát köszönöm, nem kérek belőlük.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miniszteri elismerés az Európai Falumegújítási Díjért Kunszigetnek és Újszilvásnak

Pintér Sándor belügyminiszter elismerést adott át az idei Európai Falumegújítási Díjat elnyerő… Tovább olvasom