Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Ha a számlán van betétdíj, akkor visszajár

Az természetes dolog, hogy a betétdíjas csomagolóeszközöket vissza kell váltani, erről kormányrendelet rendelkezik. Ebben nem szerepel kivétel.

˝A forgalmazó a betétdíjas termék visszaváltását eladásának feltételeivel azonos módon, folyamatosan és teljes nyitvatartási időben köteles biztosítani a betétdíjas termék eladásának helyén, illetve az erre kijelölt helyen. A betétdíjas termék visszavételekor a forgalmazó köteles készpénzben visszafizetni a betétdíj összegét, vagy a fogyasztó kérésére újabb termékvásárlás esetén azt a vételárba beszámítani. A betétdíj összegét a számlán, a betétdíjas termék árától elkülönítve kell feltüntetni˝ – írja a jogszabály.

A rendelet kivételt a különböző termékféleségek vonatkozásában nem tartalmaz, ezért a gyógyszertári árukra is érvényes. Tehát, ha a vásárláskor kapott számla vagy nyugta tartalmazza a betétdíj árát, akkor azt visszaváltáskor készpénzben a vásárlónak vissza kell fizetni. Ha viszont külön nem került feltüntetésre a betétdíj, akkor az üveg nem visszaváltható. Ilyenkor a termék ára tartalmazza a csomagolás árát is. Gyógyszertárakban különösen fontos lehet a vevő tájékoztatása.

A fogyasztóvédelmi tanácsadásban partnerünk az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület megyei szervezete.


Olvasói SMS

Nem veszik vissza a patikában már a gyógyszeresüvegeket? Sokkal többet fizettem értük, mint a benne lévőért, tehát drága. Miért nem írták ki előre, hogy megszüntetik az átvételét? Bosszús

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kulturális fővárosok a Médiabálon

Győr - A hetedik Médiabál (2010. január 16.) fókuszában a társasági találkozások, a finom ételek, a… Tovább olvasom