Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

H1N1: nyilvánosak az újabb megyei oltópontok

Ahogy az várható volt, most pénteken újabb oltópontok kezdik meg működésüket Győr-Moson-Sopron megyében. Íme, a teljes lista rendelési időkkel.

A H1N1 elleni vakcinával ezentúl nem csupán az ÁNTSZ Nyugat-Dunántúli Regionális Intézetében (Győr, Jósika u. 16., tel:96/418-044) és Sopronban a Rehabilitációs Intézetben (Várisi út 2, tel: 99/508-400) tudják beoltatni magukat azok, akik biztosra szeretnének menni - hanem további öt új megyei helyszínen.

Megyénkben péntektől a győri Petz, a soproni Erzsébet, a csornai Margit, a kapuvári Lumniczer és a mosonmagyaróvári Karolina kórházban nyitja meg kapuit újabb oltópont. (A pontos helyszínekről, rendelési időpontokról és elérhetőségekről lásd táblázatunkat.)


Forrás: ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete.
Forrás: ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete.


Az oltópontokról még részletesebb információk <<

Dr. Paller Judit regionális tisztifőorvostól megtudtuk: Győrben az első négy napban összesen 467-en oltatták be magukat Fluval P-vel az oltóponton. Sopronban az oltópont megnyitása óta pedig 148-an védekeztek az újvírus ellen.Szavazzon!


Országos adatok szerint az első két nap több mint 5100-an keresték fel az oltóközpontokat.


Kiknek ajánljuk az oltópontot?

Az oltópontok egyértelmű előnye, hogy 3000 forintért azonnal megkaphatjuk a "szúrást", vagyis nem kell receptért rohannunk, kiváltanunk a vakcinát, majd az oltóanyaggal kezünkben visszatérni az orvoshoz.

Az oltópontokon mindenkit beoltanak saját felelősségre, kivéve a 18 éven aluliakat és a kóros elhízásban szenvedőket; utóbbiaknak engedélyt kell kérniük a háziorvosuktól.

Az Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint az oltópontokon azokat várják, akik nem tartoznak a térítésmentes, veszélyeztetett csoportokba, ők továbbra is a háziorvosuknál ingyenesen kapják meg a védőoltást.

Olvasóink írták

 • 20. kekec 2009. november 29. 10:22
  „15. hozzászólás ADAMOPELAG
  "az 1976-os influenza baktériumtenyészetéből, tenyésztették ki az "ellenszert" ..."
  Ha abból tenyésztették volna ki, akkor már régen készen lenne, nem a nyár végén kapkodtak volna az egész világon. Keress magadnak egy hasonló tudatlant (hemzsegnek itt a környéken), amelyik meg azért vinnyog, hogy ´mérnemvótmásokkalelőbb´ és bokszoljátok le.

  "csak azóta mutálódott a vírus..."
  Minden vírus minden évben mutálódik. Ilyenkor nem rögtön kiskutya lesz belőle, hanem egy hasonló vírus, ami ellen még ugyanúgy véd az oltás. Lehet, hogy csak 1-2 évig lesz jó (sőt, valószínű), de *most* jó, és ez a fontos.”
 • 19. zstoth 2009. november 27. 23:32
  „sop32 2009.11.27. 23:05
  Úgy tudom, hogy az amalgámtömések veszélyességére sincs egyértelmű bizonyíték.”
 • 18. zstoth 2009. november 27. 23:31
  „Két választás van:

  1. Vagy az egészségügyi szakemberek és a WHO ajánlásainak megfelelően alacsony költséggel, vagy esetenként ingyen beoltatod magad, s nagy valószínűséggel nem kapod el a betegséget, vagy ha igen, gyorsan gyógyulsz.

  2. Ostoba, rosszindulatú, a szakemberek által ezerszer cáfolt pletykákra hallgatsz, majd hetekre kidőlsz, megfertőzöd a családodat és az ismerőseidet, kiesel a munkából vagy a tanulásból, teljes bér helyett táppénzt kapsz, rosszabb esetben kockáztatod a szövődményeket.

  Egyébként amikor a szocialista korszak elején tömegesen vezették be Magyarországon a védőoltásokat, amelyek következtében 1938 és 1960 között az ötödére esett vissza a fertőzőbetegségekben meghaltak - többnyire gyerekek - száma, ugyanilyen ostoba ellenkezés volt a társadalom széles rétegeiben, csak az autoriter rendszer - szerencsére - nem tűrte az ellenkezést.

  Minden oltásban van higanyszármazék, veszélytelen, az oltást a WHO által körbeküldött vadvírusból fejlesztették ki, a magyar oltás az egyik legjobb és a legolcsóbb, s Viktor is beoltatta magát és már az ő kormányzásuk idején is az Omnivest szállította a szezonális influenza elleni oltóanyagot...”
 • 17. sop32 2009. november 27. 23:05
  „Ja és ha már a higanyt említettük az amalgán tömések a szájban is tartalmaznak higanyt.
  A szervezet éveken, évtizedeken át kapja a higanyt, kis adagokban a fogtömésekből.Nemcsak a fogászati rendelokbol származik, de elemekbol, orvosságokból, fertotlenítoszerekbol, faimpregnáló szerekbol, vetomag védo anyagokból, fényképészeti vegyi anyagokból, lázmérokbol A környezetben található higany elobb-utóbb a levegobe kerül vagy a folyókon át a tengerbe, és mérgezett hal, rák, kagyló, halolaj és egyéb étel közvetítésével végül ismét az emberi szerve- zetbe. A halliszttel táplált szárnyasok és tojásai is higanyhordozók. De bármilyen jelentos is a kívülrol érkezo higanymennyiség, a legnagyobb mértéku mérgezést mégiscsak az amalgámtömések okozzák.”
 • 16. sop32 2009. november 27. 22:52
  „15.ös hozzászólóhoz

  Igen van benne higany csak sokan összekeverik a kettőt, az etilhiganynál sokkal veszélyesebb metilhigany .
  Az oltásban kevés etilhigany van ami 1 hét alat kiürül a szervezetből,egyébként minden oltásban van higany pl :amit kiskorodban sorozatosan megkaptál védőoltásokat ,azt senki nem kérdőjelezi meg .Szerves higany ( ami tehat a vakcina tisztasagat,sterilitását biztositja)
  Mindenki csak a higanyt hallja meg és kombinál.A tudás hatalom....
  Egyébként ha halat eszel jobban mérgezed magad mint ezzel a vakcinával ugyanis a halba metilhigany van.”
 • 15. ADAMOPELAG 2009. november 27. 18:55
  „arról senki sem beszél, hogy az 1976-os influenza baktériumtenyészetéből, tenyésztették ki az "ellenszert" csak azóta mutálódott a vírus...és a higanyszármazékokról sem beszélnek...ami többet árt mint használ! Aki nem hiszi olvasson utána! Ez az egész csak üzlet az államnak...Manipuláció.”
 • 14. Diákcsemege 2009. november 27. 15:11
  „Nem lehet, hogy ez az egész csak arra jó, hogy "gumicsontként" eltereljen bennünket az ennél sokkal fontosabb ügyekről és +int egy big business.......?
  (Egyébiránt mindenkinek magánügye, csak a beszerzett betegség után ne fertőzze azokat, akik nem oltatták magukat.)
  Tja: Az osztrák (ORF1) televizioban érdekes híradás volt: Furcsa módon az említett betegség nyugat felé (Csehország, Szlovákia, Magyarország határán megállt. Elgondolkodtató....nem?”
 • 13. NoBo 2009. november 27. 08:51
  „11-12: köszönöm, hogy végre más is leírja a tényszerű(bb) gondolatokat.
  Persze csak az oltassa magát, aki akarja, de meseszerű riogatásokat/összeesküvéseket
  azért érdemes átgondolni.... Szebb nyugdíjat kispajtások... :))”
 • 12. sop32 2009. november 26. 17:12
  „Szájmaszk és a vitaminok nem sokat érnek. Az új influenza kórokozója, a H1N1 sokkal virulensebb, azaz sokkal aktívabb, mint előtte gondolták, olyan anyagokat termel, amelyek gátolják a szervezet természetes védekezését.
  A vírus nagyon nagy aktivitással támadja meg a tüdő sejtjeit, ami tüdővérzést okoz. - Nagyon intenzív a vérzés, percek alatt meghalhat valaki tüdővérzés következtében"

  forrás: http://www.mellekhatas.hu/index.php?p=news&act=show&cid=7650”
 • 11. mc 2009. november 26. 15:45
  „Magam sem tudom mi a helyes... A háziorvosom tanácsára már második hete túl vagyok mindkét oltáson, de akkor ezen tájékoztatás szerint : http://docler.hu/video/125351 már zombisodom.
  (Ha nem, akkor disznó szerencsém van és akkor akár madarat is lehet fogatni velem.)

  Ha a védőoltás ártalmas lenne, akkor nem a jövő dolgozóinak (most gyerekek, iskolások) adnák be leghamarabb azt; mert akkor ki fog dolgozni és eltartani, kiszolgálni egy vékony de nagyon gazdag réteget ?

  A téma kapcsán azért még csak annyit : a hülyeség legalább annyira ragályos, mint némely betegség.
  A járvány, mint tény, annak felnagyítása, valóban lehetőség a világ és a régiós politika gondjairól való elterelésre. Ha ebben a gazdaság és a politikai rendszerek kiszolgálóivá váltak a médiák dolgozói, akkor az nagyobb baj. Mára ennyit, búcsúzom : röfff...

  Ja még egy kis mosolyfakasztó :
  A medve, az oroszlán és a disznó összefutnak.

  A medve hencegni kezd : Ha mérgesen brummogok, akkor remefg az erdő valamennyi lakója.
  Az oroszlán tromfol : HA én elüvöltöm magamat, a dzsungel, a szavanna népe azonnal rettegni kezd.
  A disznó kajánul megszólal : Ha én eltüsszentem magamat összesz@rja magát az egész világ...”
 • 10. Juveboy86 2009. november 26. 15:44
  „Érdekes :D
  szedem a vitamint, eszek gyümölcsöt, sportolok, minden ami jó és öregeink is tanították, mégis elkaptam két hete influenzát, most héten meg barátnőmtől újra és ráment a torkomra is :S--> nesze neked sok vitamin :D De ettől függetlenül majd ha lesz időm Főiskola mellett kikúrálom magam...sajnos azzal senki nem törődik ha én "nyüszögnék" hogy h1n1-em van vagy influenza, nagy ívben "tesznek" rá jópár intézményben a tanárok, ha ott vagy megírod a zárthelyit,ha nem majd fizetős póton vizsgaidőszakban...ennyi:), és így az ember nem tudja rendesen kikúrálni a betegséget és átadja másoknak is szépen :) úgyhogy van ilyen is :)
  De tisztelet a kivételnek :)

  Mindentől függetlenül nem oltatom be magam s örülök neki , hogy környezetemből nagyon kevesen oltatták be magukat eddig. Érdekes más gyógyszerekkel évekig kísérleteznek stb, most meg hirtelen jön ez az úgynevezett h1n1, meg oltani kell, rövid időn belül kész az ellenszer, ide járnak át venni is...stb. :)
  Meg ami nekem nagyon tetszett, hogy MUTÁLÓDOTT a h1n1, hát azon nagyon jót röhögtem...aki beoltatta magát h1n1 ellen annak mondhatják azt hogy barátom elkaptad az "okosabbik vírusfajtát" ami már mutálódott, így jártál. hát nem vicces?!:) nagyon fel van fújva minden, FŐLEG A KIS Hazánkban... :S ez az én véleményem:)

  És sajnos már csaj ismerősöm kapta el a h1n1-et de szépen gyógyul ki belőle... de nem értem , hogy ezt mért kell nálunk ennyire felfújni, volt a csirkeinfluenza is... érdekes az is mekkora hír volt , aztán hogy eltűnt a ködben...

  további szép napot!”
 • 9. AranyKözépút 2009. november 26. 15:32
  „Egyetértek a járvány keresésével kapcsolatban. És abban is, hogy álszent hazug banda. 6 milliárd???
  Fordítsa másra, ne az offshore cég bevételére....SZÁNALMAS!!!!!!!!!!!!!”
 • 8. PaPa 2009. november 26. 13:48
  „Kanadába be akarják szüntetni az oltásokat, mert veszélyes az emberre. Pedig most költöznek a romák oda. Addig várhattak volna a beszüntetésével, vagy kötelezően csak az odatelepülőknek adnák.”
 • 7. AHA 2009. november 26. 13:30
  „gipsysucks
  Ne foglalkozz lobboval.Ő már kapott szurit!:-))”
 • 6. kiscsaj089 2009. november 26. 13:14
  „Épp tegnap jöttem haza busszal. Mellettem állt 2 nő aki a Soproni kórházban dolgozik és ők sem értik hol a járvány mondták egymásnak, hogy ők 1 embert sem láttak H1N1 betegséggel.”
 • 5. kolopeti 2009. november 26. 13:09
  „http://www.youtube.com/watch?v=PbQZuPjUKsg”
 • 4. pancser 2009. november 26. 13:04
  „PaPa! Van igazságod! Ez a spórolós kormány egyből bőkezű lett. Olaszország 50 millió lakójából még 100 ezer embert sem oltottak be! Akkor most pazarol a kormány vagy takarákoskodik? A kulcs a szelekció szó, válogatnak, jó ott fönn valakiknek vagy nem?”
 • 3. Lobbo71 2009. november 26. 12:22
  „moderálva sértő”
 • 2. PaPa 2009. november 26. 12:20
  „Érdekes, hogy az a kormány aki elveszi a nyugdíjastól a nyugdíját, a gyerekektől a tanuláshoz való jogát, az aki nem ad munkát végzősöknek, nem ad munkát a felnőtteknek, az a kormány miért akar önzetlenül segíteni az állampolgároknak? Az a kormány amelyiket egy tömeggyilkos gordon irányít miért akarja beojtatni a magyart? Miért nem oltják be ingyen a cigányokat?”
 • 1. pancser 2009. november 26. 12:08
  „Nagyítóval keresem a nagy járvány nyomait, sehol semmi. Járvány van a Holdon az lehet, de itt a Földön nincsen. Viszont sajnos a megyében minden napra jut néhány baleset, súlyos is halálos is. Akkor miről beszélünk? Minden oltásnak van kockázata, ettől a vakcinától gyakran belázasodnak, súlyosabb eseteket gondolom titkolják!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terike, Börcs ötletgyárosa

Kell nő a képviselő-testületbe – állítja Inotai Zoltánné, aki úgy véli, szép és nyugodt… Tovább olvasom