Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

H1N1: kedden érkeznek a vakcinák

Nem ezen a héten, csak október 6-tól kaphatják meg az orvosok az új típusú influenza elleni védőoltásokat.

Nem ezen a héten, csak október 6-tól kaphatják meg az orvosok az új típusú influenza elleni védőoltásokat.

Dr. Paller Judit, az ÁNTSZ regionális tisztifőorvosa elmondta: kedden érkeznek meg a kistérségi intézetekhez a vakcinák, az orvosok pedig ezekben a napokban mérik fel az igényeket. Így kedden, de valószínűbben szerdán kerülnek oltóanyagok a rendelőkbe, ahol először a veszélyeztetteket oltják be, például a krónikus betegeket. Akiknek a térítésmentes oltás nem jár - ebbe a körbe tartoznak egyébként a kisgyerekes szülők is - patikában juthatnak hozzá az oltóanyaghoz, információink szerint a jövő utáni héttől.

Olvasóink írták

 • 16. fióka 2009. szeptember 30. 16:00
  „8. humer 2009.09.29. 16:55 --->megnézem azt az embert aki elveszi a gyerekemet akár 1 percre is,mert akkor ott vér fog fojni azt garantálom.
  Emberek gondolkozzatok logikussan:az év elejeén kirobbanó vírusos csinnadatrakor megmondták neves tudosók sőt a médiában is közölték ,hogy a vírus és ez így is van folyamatossan mutálódik ellenál mindenféle gyógyszernek mégpedig akár úgy,hogy hetek alatt új alfaj alakul ki ami már közömbös az adigi oltóanyagra.Naszóval ez volt év elején azóta eltelt több mint 6HÓNAP ha igaz is lenne ami nem igaz akkor valaki mondja már meg azóta ,hányszot mutálódott hány alfaj alakult ki amik már ellenálnak az oltóanyagnak???Pont a médiába nyilatkoztak akkor,hogy nagyon nehéz az oltóanyagot előállítani mert lehet mire elkészül a vakcina már egy új alfaja szedi áltozatait,de te itt csak azt hallod,hogy H1N1!Miről beszélnek ezek akkor?Ki tudja megmondani mennyi emberen tesztelték mik a mellékhatások milyen körülmények voltak mert én erről bárhogy keresem ésszerű infót nem kapok a hülyeséggel meg taktráljanak.Évekkel ezelőtt forgalomba hozott gyógyszerekkről derülnek ki,hogy 10-20 év után milyen mellékhatások vannak,de ők pár hét alatt úgy letesztelték ,hogy aztmondják 100%-ig biztos.Bolond aki ezeknek elhiszi akár egy szavukat is.Üzlet ez semmi más mégpedi a m.o.c.s.k.o.s z.s.i.dó. gyógyszertárké.”
 • 15. Vale 2009. szeptember 30. 09:09
  „Nem kaptunk választ az alábbi kérdésekre.

  Az átlagos H1N1 vakcina az egészséges felnőttekben és gyermekekben milyen arányban előzi meg a fertőzést? Pl. 80-90 százalékkal?

  Az átlagos H1N1 vakcina a természetesen gyengülő immunrendszerű 65, 70, 80 év feletti felnőttekben milyen arányban előzi meg a fertőzést? Pl. 40-50, 15-30, 5-10 százalékkal?

  Az átlagos H1N1 vakcina a betegségük miatt vagy gyógyszerek mellékhatásaként legyengült immunrendszerű betegekben milyen arányban előzi meg a fertőzést?

  A mégis kialakult fertőzéskor, mennyire csökkenti a kórházi ápolás szükségességét? Pl. 75 százalékkal?

  Milyen arányban előzi meg a fertőzést az átlagostól eltérő módon készült, nem ismertetett összetételű magyar H1N1 vakcina az egészséges felnőttekben és gyermekekben, a legyengült immunrendszerű 65, 70, 80 év feletti idősekben és/vagy betegekben?

  Még fontosabb, eddig szintén válasz nélküli kérdések:

  - a magyar H1N1 vakcina esetleges mellékhatása az egészséges várandós anyák egészséges magzatára milyen kockázatot jelenthet?

  - a magyar H1N1 vakcina esetleges mellékhatása a legyengült immunrendszerű idősekre és/vagy betegekre milyen kockázatot jelenthet?

  - melyik csoportban mennyivel nagyobb az oltással elérhető kockázatcsökkenés, mint a mellékhatás kockázata?

  Különösen fontos a legutóbbi kérdés a többiekhez képest nyilvánvalóan nagyobb kockázatért is gyengébb megelőző hatásra számító idősek és betegek, valamint talán még inkább a saját immunrendszerrel még nem rendelkező magzatok, vagy a még gyenge immunrendszerű kisgyermekek esetén!

  Falus Ferenc országos tisztifőorvos ismét kijelentette, ez a védőoltás a gyermekek számára sem kötelező, csak ajánlott. Ez rendben van, de az már nem, hogy ezt is képes volt mondani:

  - Mindenki azt kockáztat, amit akar!

  Az egészségügyről szóló törvény szerint a beteg önrendelkezéshez való joga csak a tájékoztatáshoz való jog tényleges érvényesülésén alapulhat. Az eddigi kampány során az előírások betartásának, vagy arra való törekvésnek az Egészségügyi Minisztérium illetve tisztifőorvos részéről nyoma sincs. Ennek hiányában Falus Ferenc idézett mondata végtelenül szemérmetlen, még egy kórházi segédmunkáshoz is méltatlan lenne!

  A törvény szellemében védőoltás előtt mindenkinek írásos anyagon alapuló, részletes tájékoztatást kellene kapnia, majd aláírásával igazolnia, hogy annak tartalmát megértette, és az oltás kockázatát vállalja.

  A Magyar Orvosi Kamara honlapján összeállítás olvasható Véd vagy árt az újinfluenza oltás? címmel. Különösen megfontolandók Sebő Zsuzsanna gyermekorvos kérdései. www.mok.hu/hirek.aspx?cid=208&nid=10691&t=1#10691

  Pós Péter, az ABOSZ elnöke”
 • 14. Agent 2009. szeptember 29. 22:22
  „"Norvegiaban es Gorogorszagban mar az"

  forrás?”
 • 13. info2009* 2009. szeptember 29. 22:14
  „10-es hozzaszolo. MEG nem kotelezo. Norvegiaban es Gorogorszagban mar az. Az USA-ban fontolgatjak, csak ott az embereknek fegyveruk van igy nehezebb a megvalositas. Ha 2009-ben nem lesz eleg onkent jelentkezo, az USA/EU terv az, hogy 2010-ben kotelezove teszik. Naiv magyar nep.

  Az influenza altali halal, sokkal jobb, mint az autoimmun betegseg vagy rak okozta, ami lassu es nagyon fajdalmas. A vakcina osszetetelet mindenki tanulmanyozza, mielott beoltatja magat es gyermekeit.”
 • 12. Agent 2009. szeptember 29. 22:13
  „Üzlet, eddig és ez után sem oltatom be magamat bármiféle influenza ellen, erőltetett gyors teszteléssel nyomásra engedélyeztetett vakcina, mellékhatás meg jelentkezhet esetleg évekkel később is.

  Egyébként is:
  "Ezért gondoskodik a természet, bölcsen, a betegségekről: mert a legtöbb ember
  csak a nyavalya kényszerű vesztegzárában piheni ki időlegesen szenvedélyeit. ,,Il est
  quelque fois saine d´ętre malade!"* - mondotta egy francia. A legtöbb ember elpusztulna negyvenöt éves korában, ha nem pihenne meg közben néhány hétre a betegágyban
  * Néha egészséges dolog, ha beteg az ember. (fr.)"

  Márai Sándor: Füves könyv”
 • 11. Jandex 2009. szeptember 29. 20:23
  „T.
  A leendő halottak fognak abba a 30 %-ba tartozni!/remélem egy sem lesz,bár a papír és a pofájuk mindent kibír/:(”
 • 10. 120L 2009. szeptember 29. 19:20
  „8.
  Nem kötelező!!!!!”
 • 9. Truder 2009. szeptember 29. 18:31
  „Már a H1N1 el kapcsolatos hírekre immunis vagyok,meg sem hallom őket...kész átverés!”
 • 8. humer 2009. szeptember 29. 16:55
  „Az a gond, hogy a gyerekeinket ígyis-úgyis beoltják. Egy ismerősnek a tanítónő azt mondta, hogy a védőoltás kötelező lesz. Ha megtagadja a szülő, hogy a gyerekét beoltsák, az állam egy napra gyámság alá helyezteti a kiskorút és akkor szépen beoltatja az iskolaorvossal... Meg van ez szervezve kérem”
 • 7. Vale 2009. szeptember 29. 16:45
  „NE OLTASSÁTOK BE MAGATOKAT! Éljetek egészségesen!sport,kaja,vitaminok,ennyi..”
 • 6. T. 2009. szeptember 29. 16:39
  „Beleöltek egy csomó pénzt, valahogy vissza kell termelni az árát.... 70% a védettség?! Akiket beoltottak a szerrel utána ténylegesen meg is fertőzték a vírussal? És mi van a maradék 30%-kal?? Üzlet ez semmi más, de kívánom ne betegedjen meg senki sem! Minden jót! :)”
 • 5. gipsysucks 2009. szeptember 29. 15:57
  „Spitfire! Nem vagyok orvos,de ezt már rég tudtam... Hannna.. Ne.. Inkább kapd el ezt a szart,s 3-4 napon belül gyógyulj meg ,akár kezelés nélkül,mint,h az oltástól mást kapj el...
  Gyógyszergyárak lobbyja,nem olyan veszélyes ez,mint ahogy ez a g.ec..i z.s.i..d.ó média felfújja..”
 • 4. Hannna 2009. szeptember 29. 15:46
  „Én is ezen gondolkodom..beadassam magamnak? egészséges vagyok, de nem is szeretném elkapni ezt az inflenzát..bár egészségügyben dolgozom. Szerintetek??”
 • 3. premo 2009. szeptember 29. 15:45
  „én tuti nem oltatom be magam. üzlet ez is, mint megannyi más dolog.”
 • 2. humer 2009. szeptember 29. 15:36
  „Nna ha leoltják a krónikus betegeket, gyenge immunrendszerrel, lesz belőle halálozás sajnos”
 • 1. Spitfire 2009. szeptember 29. 14:02
  „háziorvosunk szerint az egész h1n1 oltás egy hatalmas átverés, ráadásul nem veszélytelen... ő orvos, csak tudja...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mozgássérültek parkolását segítik

Győr - A Fidelitas győri szervezete hétfőn országos kampányt kezdeményezett a mozgássérültek védelme… Tovább olvasom