Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

H1N1: Csökkenő érdeklődés, két oltópont marad

Csak Győrben és Sopronban működik oltópont január 4-től a megyében, mivel az elmúlt hetekre az érdeklődés hatalmas mértékben csökkent.

Az ünnepek között pedig egyedül az ÁNTSZ regionális központja tart nyitva Győrben, nyolctól délután kettőig.

Az oltópontok iránti érdeklődés hatalmasat zuhant az elmúlt hetekben, hiszen már november utolsó napjaitól kezdve beoltathatta magát, aki ezt fontosnak tartotta. A sajtóban megjelent hírek nagyban befolyásolták az oltás iránti igényt, a látogatottság azon a héten volt kiugróan magas, amikor a kórházba került kismamákról tudósított portálunk is. A sokkoló hírek okán december 4-én 1480-an kértek oltást a régió 20 pontján, mára ez a szám a három megyére nézve is 100–200-ra csökkent – tudatta dr. Kiss Imre regionális helyettes tiszti főorvos.

Főként e tendencia miatt döntött úgy az országos intézet, hogy a hazánkban működő oltópontok többségét bezárja, így megyénkben is csak kettő működik január 4-től.

Az egyik az ÁNTSZ regionális központja lesz Győrben, a Jósika u. 16. alatt. A másik pontról tegnap született döntés, az országos tisztiorvosi intézet kommunikációs osztályától megtudtuk: a soproni Erzsébet-kórházat jelölte ki a tiszti főorvos. Így január 4-től megszűnik a lehetőség a győri Petz-kórházban, a soproni rehabilitációs intézetben, valamint a mosonmagyaróvári, a csornai és a kapuvári kórházban. Az ünnepek miatt ezeken a helyeken már most sem működik a szolgálat, s a két ünnep között egyedül a győri, Jósika utcai központ tart nyitva nyolctól délután kettőig.


 Húsz százalék

A lakosságnak körülbelül 20 százaléka oltatta be magát a megyében, ez országos viszonylatban közepes érdeklődést jelent. Az ÁNTSZ megyei intézete összesen 136.880 vakcinát kapott december 18-ig, ebből a térítésmentes ellátásra jogosult kör számára 84.301 adagot szállítottak ki – nagyrészt a háziorvosoknak, az iskolaorvosoknak, illetve az egészségügyi intézményekben és a kritikus infrastruktúra területén dolgozóknak. A térítéses oltóanyagból 24.400-at kaptak a gyógyszertárak és 4593-at a megyében működő oltópontok. Megyénk a régión belül már sereghajtó: Vas és Zala lakossága néhány százalékkal nagyobb hajlandóságot mutatott az oltás iránt.

 

Olvasóink írták

 • 3. Mankapunka 2009. december 25. 02:26
  „Nem érdeke az országnak.
  Kinek hiányzik,hogy még több szart belenyomjanak a szervezetébe.
  Meg lehet kérdezni,az öregebb katonákat,volt mikor azt se tudták,mi a szart adtak be nekik,aztán meg 3 nap pihenő.....ennyi”
 • 2. AranyKözépút 2009. december 24. 13:07
  „Akkor lett volna hiteles az aggodalmuk, ha ingyenes az oltás mindenkinek.”
 • 1. Juveboy86 2009. december 24. 11:15
  „"A sajtóban megjelent hírek nagyban befolyásolták az oltás iránti igényt, a látogatottság azon a héten volt kiugróan magas, amikor a kórházba került kismamákról tudósított portálunk is. "
  És még hogy sokan nem a Médiának meg a sok felfújt híresztelésnek hisznek.... :)

  Eddig is sajnos haltak meg hetente emberek, mégsem fújták fel ennyire mint most, hogy a h1n1-re fognak mindent... de hát mit is várhatna az ember Magyarországon... :)

  "Csak Győrben és Sopronban működik oltópont január 4-től a megyében, mivel az elmúlt hetekre az érdeklődés hatalmas mértékben csökkent."

  Végre!!!! csökkent az érdeklődés :)
  Remélem újévre már nem sok csámcsogni való marad ebből a "hisztérikus" h1n1-ből :)

  Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Láb alatt az aknafedél

Győr - Több olvasónk telefonált szerkesztőségünkbe, hogy a Kodály Zoltán utca egyik… Tovább olvasom