Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

H1N1: beteg volt a kismama családja is

A Petz-kórházban életveszélyes állapotban fekvő győri kismama családtagjai közül többen is betegek voltak a múlt héten, a 21 éves fiatal nő – édesanyja elmondása szerint – szintén 38–39 fokos lázzal küzdött, de nem ment orvoshoz, mondván, máskor is elmúlt már a láza.


Szeged és Budapest után Győrben is kórházban fekszik egy kismama válságos állapotban; a győri fiatalasszonyt szombaton szállították a megyei intézménybe, vasárnap óta altatják és mesterségesen lélegeztetik az első kisbabáját váró asszonyt.

Dr. Gartner Béla, a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály vezető főorvosa a kismama és a baba állapotáról annyit közölt, hogy az anya továbbra is életveszélyben van, de addig, amíg lélegeztetés és a méhlepény keringése biztosított, a magzat állapota kielégítő szinten tartható. (Azt, hogy H1N1-vírus támadta-e meg a kismama szervezetét, a laborvizsgálatok után kedden derül ki.) 

Dr. Gartner Béla vezeti a győri intenzív osztályt, ahol jelenleg a kismamát is kezelik, s ahol a H1N1 járványos megjelenése miatt látogatási tilalmat vezettek be. Fotó: Bertleff András
Dr. Gartner Béla vezeti a győri intenzív osztályt, ahol jelenleg a kismamát is kezelik, s ahol a H1N1 járványos megjelenése miatt látogatási tilalmat vezettek be. Fotó: Bertleff András


A beteg lány édesanyja elmondta: a családban többen is lázasak voltak, ő maga is. A múlt héten jelentkeztek először a kismamánál tünetek, s állítólag öt nap után el is múlt a láza, aztán pénteken újból előjött.


A cikk a Kisalföld napilapban vagy a lap digitális kiadásában bővebb terjedelemben olvasható.Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Truder 2009. december 04. 22:44
  „Sop32, ott voltál, láttad?”
 • 34. sop32 2009. december 04. 11:27
  „Néhány hozzászólóhoz, ha szerintetek csak a média találta ki és kacsa az egész ,akkor miért van Romániába Ukrajnában, Ausztriában,Lengyelo. és még sorolhat h1n1? Ők is hazunak????Nem hinném.”
 • 33. Truder 2009. december 02. 23:06
  „Nálunk meg senki sincs beoltva, és a hűtőben sem figyel a vakcina.Ha majd annak ellenére, hogy sok vitamint, és gyümölcsöt fogyasztunk, mégis ledönt a láz, kúráljuk magunkat, mint egy szimpla influenzánál. Amúgy meg labor vizsgálatok hiányában ki mondja meg,hogy H1N1?? Márpedig a magas költségre való tekintettel nem végzik el a vizsgálatokat, csak néhány esetben, de minden lázas emberre ráfogják, hogy H1N1..Pedig tudtommal kitapintani nem lehet.”
 • 32. babó 2009. december 02. 22:30
  „Barka,teljesen igazad van,nekem egy hónapom van szülésig,második gyermekemet várom.Jövő héten kell mennem a terhesgondozóba,de már most rettegek,énsem oltattam magam a szövődmények miatt,és a családom sincs beoltva.Nemnagyon megyünk sehova,főleg én.Ha megszületik a pici,akkoris megmondom mindenkinek ,látogatókat egy ideig nemfogadunk.Remélem átvészeljük ezt az influenzás időszakot.”
 • 31. pancser 2009. december 02. 18:57
  „Ja? Ha valaki lázas és nem megy orvoshoz, a tüdőgyulladáshoz H1N1 sem kell.”
 • 30. pancser 2009. december 02. 13:52
  „Sokkal nyugodtabban alszom ha nem oltatok. Ki hisz ma a médiának, Miért kell kampányolni egy állami főstisztviselőnek egy adott magáncég portékája mellett? Szeretném látni annak a kimamának a családi hátterét aki meghalt,fűtetlen lakás rossz táplálkozás stb.
  A tisztifőorvos meg berágott, nem fogy a gyógyszer mi lesz a jutalékkal! Milyen piszkos játék kérem kismamákkal fenyegetőzni?
  29-hez! Mindennap sokan meghalnak, évente kb. 130 ezren, sokan tüdőgyulladásban!”
 • 29. 123dunnyus 2009. december 02. 08:26
  „Emberek halnak meg, még meg sem született babák és anyukájuk vannak életveszélyben és politizálunk ?! Ez igen !!!
  Ezenkívül mindenki maga döntse el, hogy mit tesz, aztán vállalja a felelősséget . A gyerekeinkért, családunkért, magunkért. Sokkal nyugodtabban alszok, mert amit megtehettem azt megtettem.”
 • 28. gyurgyalag 2009. december 02. 06:35
  „Az egyetlen kiút ebből az egész influenza ügyből, ha jön Viktorka áprilisban és huss máris megoldódik minden bajunk, problémánk...... Mindenki makk egészséges lesz, tejjel-mézzel folyó kánaán lesz kicsi országunk és legyártják a tökéletes vakcinát...”
 • 27. ecet 2009. december 01. 23:21
  „Amúgy meg sima influenzába is bele lehet halni egy pár éve egy 18 éves fiút támadott meg ez a sima influenza hogy teljesen legyengítette az immunrendszerét és meghalt....”
 • 26. ecet 2009. december 01. 23:16
  „Barka teljes mértékben igazad van!!!”
 • 25. Barka 2009. december 01. 23:06
  „Én meg arra lennék kíváncsi, hogy a kismama háziorvosa kiment volna-e a lakásra, ha jelzik neki, hogy lázas, beteg a kismama. Ezen is el kellene gondolkodni - lehet azért nem ment el a rendelőbe, hogy ne tegye ki magát és magzatát a fertőzésnek - amit azt hiszem mindenki megérthetne, mielőtt ítélkezik.
  Érdemes lenne az illetékeseknek "meglátogatni" a terhestanácsadás várótermét Győrött , na ott aztán biztos, hogy össze lehet szedni a rettegett vírust! Kismamáknak nagy ívben el kéne kerülni, de mit tegyenek, inkább oltassák be magukat, nem tudva mi lesz a következménye, egészséges gyermeket fognak-e szülni?!”
 • 24. sicc 2009. december 01. 16:47
  „CSaládom ées baráti körömben min. 20 ember be van oltva , kezdve a 2 éves bölcsistől a 86 éves nagymamáig.
  Mindenki él még. Orvos ismerősöm szerint akik ezt terjesztik (hogy nem kell az oltás, esetleg káros) már mrég beoltották magukat vagy a hűtőjükbenen van a vakcina. Már azokra az orvosokra gondolt.”
 • 23. dzsoni 2009. december 01. 15:13
  „123dunnyus! Ugyan ez a véleményem nekem is, amit meg is írtam a másik cikknél, ahol a kismama halála van! A mi lelkiismeretünk tiszta, ha bármi is fog történni!
  Egyébként tényleg nem tudom megérteni, hogy miért nem ment orvoshoz amikor lázas volt! Tudnia kellett volna, hogy veszélyezteti a babáját és a saját egészségét is! Vagy ennyire nem tudnak gonodlkodni az emberek? Felfoghatatlan számomra!”
 • 22. 123dunnyus 2009. december 01. 14:41
  „Be vagyok oltva, a gyerekeim is be vannak oltva , szinte az egész családom be van oltva. A déditől a nagyszülőkön át a gyerekekig mindenki. Senkinek szövődménye, reakciója nem volt. Akkor most szégyenkezzek , mert részese voltam az átverésnek, meg a politikai cselszövésnek? A láz, esetleges gyengébb lefolyású influenzás tünetek még mindig "jobbak" mint egy tragédia után a fejemet verni a falba, hogy nem tettem meg mindent .”
 • 21. jetta 2009. december 01. 14:24
  „mindenféle oltástól,belázasodhat a gyerek, az még nem azt jelenti, hogy h1n1-es....”
 • 20. Molly 2009. december 01. 14:14
  „Idefigyi!
  Ha nézitek a híreket,senkinek nem tűnik fel,hogy csak Iskolákat zárnak be?
  Munkahelyeket mért nem?
  Pedig ott is sokan vannak,vagy üzleteket mért nem?
  Na meg kismamák és krónikus betegségben szenvedők lesznek nagyon betegek.
  Mert ugye elsősorban nekik adják be és gyermekeknek az oltást.
  Gyermekem osztályában ketten kapták meg az oltást,rá egy hetére az a kisfiú aki megkapta belázasodott.
  Na akkor most gondolkodjatok el az egészen.”
 • 19. jetta 2009. december 01. 14:13
  „11.- nanemá,kiváncsi vagyok mikor kapod el a kacsát!

  Most ha gonosz lennék azt kivánnám,hogy jusson belőle az egész családodnak, de ezzel ellentétben
  további jó egészséget neked és a familiádnak!”
 • 18. sicc 2009. december 01. 13:19
  „Ezt csak az olvassa aki kiváncsi igazából,hogy hiteles-e a lap.
  http://www.informed.hu/magunkrol”
 • 17. sicc 2009. december 01. 12:20
  „Az informed honlapján.”
 • 16. lumnitzernoverekhuga 2009. december 01. 12:00
  „Konkréten hol olvastad,hallottad, hogy nem voltak beoltva?”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromszázezer forintot énekelt a műtéthez

Tényő - Telt ház előtt énekelt Szabó Andris azon a jótékonysági koncerten, amelynek bevételével… Tovább olvasom