Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

H1N1: A két ünnep közt is kérhető védőoltás

Karácsony és szilveszter között is van lehetőség az influenza elleni védőoltás beadására a háziorvosunknál, illetve egy megyei oltópont helyszínén Győrben, az ÁNTSZ Jósika utcai székházában.

Sopronban január 4-től az Erzsébet-kórházban nyit újra az oltópont.

Korábban megírtuk, megyénk lakosságának mintegy ötöde oltatta be magát – ez országos viszonylatban közepes érdeklődést mutat. Az oltópontokat egyre kevesebben keresik fel, részben a szabadságok, netán a rokonlátogatások miatt, részben pedig, mert aki a vakcina mellett döntött, az nagy valószínűséggel már beadatta magának a védőoltást.

Dr. Széles Klára járványügyi osztályvezető csökkenő érdeklődésről számolt be, tegnap a megyéből 21-en kérték a védőoltást. Fotó: H. B. E.
Dr. Széles Klára járványügyi osztályvezető csökkenő érdeklődésről számolt be, tegnap a megyéből 21-en kérték a védőoltást. Fotó: H. B. E.

A győri oltópontot hétfőn huszonegyen keresték fel – ez az ünnepek előtti napokhoz hasonlítva csökkenő érdeklődést mutat. Dr. Széles Klára, az ÁNTSZ járványügyi osztályvezetője lapunk megkeresésére elmondta: amikor 20 oltópont működött a régióban, ezer fölötti oltásszámmal számoltak, ez a szám csökken s a tendencia jellemző a két ünnep közötti időszakra is. Az osztályvezető főorvos szerint még mindig nem késő igényelni a vakcinát. ˝Akár ezekben a napokban is lehet oltást kérni, mert mindenki arra számít, hogy a járványnak második hulláma is lesz.˝

Dr. Amberger Erzsébet tiszti főorvos tájékoztatása szerint a soproni két oltópont közül jelenleg egyik sincs nyitva, ám a háziorvosoknál – igény szerint – kérhető az oltás. A rehabilitációs intézetben december 22-ig 537 védőoltást adtak be, az Erzsébet-kórházban pedig 470-en kérték a vakcinát. Itt egyébként az új év első hétfőjétől, január 4-től újra nyit az oltópont.

Az ÁNTSZ győri, Jósika utcai központjában kialakított oltópont ma, holnap és csütörtökön reggel 8 órától délután 2 óráig tart nyitva. 

Olvasóink írták

  • 3. Jandex 2009. december 31. 08:09
    „Érdekes,mikor a vissza nem térítendő VIP hiteleket osztogatták mélyen hallgattak róla minden pártban,pedig volt 520 millás "kölcsön" is!Grrr.....”
  • 2. Diákcsemege 2009. december 30. 22:21
    „Oszt közt, vagy között?”
  • 1. lacim6 2009. december 29. 15:41
    „Tessék csak tessék sárkány ellen sárkányfű.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszmegállók a Pannonhalmi kistérségbe

A Pannonhalmi kistérség 11 önkormányzata jelentős összeget nyert a közösségi közlekedésre. Tovább olvasom