Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Gyurcsány Győrben: ˝Orbánnak mennie kell!˝

Másfél év kormányzás után ki kell adni a jelszót: Orbánnak mennie kell - jelentette ki Gyurcsány Ferenc vasárnap délután egy győri MSZP-rendezvényen mondott beszédében.
A politikus arról beszélt: az Orbán-kormány "csak rombolva tud cselekedni", de ellene csak úgy szabad tüntetni, hogy a szenvedélyek, az indulatok a kormány politikája, ne pedig a köztársaság rendje ellen forduljanak.

Szavai szerint a demonstrálóknak azt kell megmutatniuk, hogy értik, "csak felelős ellenzékből lesz felelős kormánypárt". A politikus - akit a Magyar Köztársaság miniszterelnökeként konferáltak fel a beszéd előtt - azt hangoztatta: noha a Fidesz elnöke jobb országot ígért a választások előtt, Orbán Viktor "országlása" soha nem látott társadalmi-gazdasági konfliktusok sokaságát hozta meg.

Eközben a kormány politikája tovább növeli a szegények és gazdagok közötti különbségeket, jelenleg pedig se gazdasági növekedés, se egyensúly nincs, a miniszterelnök pedig azt mondja, "nem ő a hibás, hanem a világ, a válság és az elmúlt nyolc év". Javarészt idősekből álló, több száz fős hallgatósága előtt Gyurcsány Ferenc az öregségi nyugdíj esetleges megnyirbálása kapcsán arról beszélt: hatalomra jutásáig a nyugdíjasokkal Orbán Viktor mindig "mézesmázaskodik", "utána pedig folyamatosan azon jár az esze, hogyan vehetne el a nyugdíjasoktól".

"Magyarországon akkor lesz nyugalom, ha az ország lakossága nyugatos polgári józansággal elfogadja, hogy egymásra vagyunk utalva: a munkaadó a melósra, a melós a munkaadóra, és tisztességes megállapodásokkal megértik, hogy mindegyiknek van jogos érdeke, és megpróbálják azt a jogos érdeket tiszteletben tartani" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A politikus arról beszélt: minden mérsékelt demokratikus erő összefogására szükség van ahhoz, hogy nyugatos demokráciát hozzunk létre, mert "a Fidesz kudarcától nem lesz sikeres Magyarország". Szólt arról is: a mai huszonévesek értésére kell adni, hogy "nem tudjuk újraírni a XX. századot; nekünk nem a múlttal van dolgunk, nekünk a jelennel és a jövővel van dolgunk", nem arra van szükség, hogy az országot valakik jó és rossz emberekre osszák, hanem közös munkálkodásra.

Korábban írtuk:

Gyurcsány Ferenc Győrbe jön. A volt kormányfő, akinek a mentelmi jogát hétfőn megvonta a Parlament, vasárnap 17 órakor a Vásárcsarnok előtt mond beszédet.

Szeptember 18-án a vásárcsarnok előtti téren rendezi meg az MSZP a hagyományos, a 22. Őszirózsa-fesztivált. Az egész napos eseményt délelőtt családi- és gyermekprogramok, délután három órától szórakoztató rendezvények és a Győri Nemzeti Színház művészeinek zenés nosztalgiaműsora, valamint Bódi Guszti és a Fekete Szemek együttes koncertje színesíti.

Az ugyancsak hagyományos Kibeszélő című műsorszám vendége Gyurcsány Ferenc, a köztársaság volt miniszterelnöke lesz.

A Magyar Rádió 2006. szeptember 17-én, internetes honlapján tette közzé a birtokába jutott hangfelvételt, amely a május 26-án Balatonőszödön tartott MSZP-frakcióülésen készült. Gyurcsány Ferenc a zárt körben elhangzott beszédében, helyenként durva szavak kíséretében beismerte: kormánya "végighazudta" az eltelt másfél-két évet - az ezt kinyilvánító, később elhíresült szavai szerint "hazudtunk reggel, éjjel meg este" -, nem csinált semmit négy évig, s közben az ország lehetőségeit messze túllépték.

Olvasóink írták

135 hozzászólás
 • 135. fjudit2 2011. szeptember 22. 20:15
  „http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2011_09_20__V9h5”
 • 134. Köszörűs 2011. szeptember 20. 20:42
  „87.
  "Győrben járt a böszme. Na és?"
  Kérdezi Csetneky.
  Semmi.
  Ha, csak az nem, hogy a Csikós énekelt neki !”
 • 133. Köszörűs 2011. szeptember 20. 19:51
  „Terézanyuci!
  Kikérem magamnak, legalább is az énféle ostobák nevében az"általános magyar magyar ostobaságot"!
  Minden magyarnak alkotmányos joga van ostobának lenni.(Simicska szerint hülyének)
  De általánosan?
  Az már veszélyes!
  Abból akár 2/3 is lehet!
  nasi12?
  Nem kell bántani!
  Szájhősök nélkül szegényebb lenne a világ.”
 • 132. terezanyuci 2011. szeptember 20. 18:33
  „nasi1: "Csak azt sajnálom, hogy titokban tartották, hogy tiszteletét teszi városunkban"... <moderálva> aki olyan cikk alá ír véleményt, amit el sem olvasott? Idéznék: "Korábban írtuk: Gyurcsány Ferenc Győrbe jön". Senki sem tartott titokban semmit, ellenben az ilyen hozzászólások tökéletesen tükrözik az általános magyar ostobaságot. És ne felejtsük el, hogy nasi1 nincs egyedül csökkent szellemi képességével, ráadásul sorstársaival együtt ő is elmegy majd szavazni. Nos akkor ki, illetve kik is alakítják az ország sorsát?”
 • 131. pancser 2011. szeptember 20. 08:01
  „nasi1! Ne legyél beképzelt, minden tekintetben fölötted áll. Kisfiú vagy te hozzá, egy mérges szúnyog csipdesheti az gonosz farkast, de nem a farkas fog belehalni!”
 • 130. machers 2011. szeptember 19. 22:51
  „126. nasi12 2011.09.19. 20:14
  Fogd meg vezéred kezét, nézz mélyen a szemébe, majd kérdezd meg tőle, hogy mit váltottak be a választási ígéretekből!?”
 • 129. machers 2011. szeptember 19. 22:48
  „126. nasi12 2011.09.19. 20:14
  Ez igen! Kemény vagy, mint a kád széle!”
 • 128. pancser 2011. szeptember 19. 22:21
  „Kádár alatt a cigányoknak volt munkájuk, néhány begőzölt szenvedett csak. A nyugat nagyon megvezette keletet, rabszolgát csinált belőlük. senki sem kényszerítette ki a rendszerváltást csak a nép maga. Most nem kell ríni, Gyurcsányt, Orbánt szidni. Most a tietek a szabadság, meg a munkanélküliség meg a jó kis vízfejű Unió de jó! Lesz még Kádárnak szobra csak néhány évtized kell hozzá! Ferenc Jóska hogy is mondjam tett némi rendet, de most még a kolbászon is szerepel, sőt a mellére tűzik a kokárdát, azért vettem meg a kolbászt márc 15-én! Sem Gyurcsány sem Orbán nem üti meg az általam említett fiumei szintjét!”
 • 127. lacivélemény 2011. szeptember 19. 20:33
  „Az öszödi böszmének meg a dutyiba kéne lassan elvonúlni...”
 • 126. nasi12 2011. szeptember 19. 20:14
  „Mielőtt bevonul majd a dutyiba, utoljára még körbefut az országban.
  Csak azt sajnálom, hogy titokban tartották, hogy tiszteletét teszi városunkban, mert szerettem volna én is odamenni, és utoljára kezet fogni vele, és jó mélyen a szemébe nézni.
  Azt hiszem, mi szavak nélkül is megértettük volna egymást.
  Szerintem ezután a néma eszmecsere után, Ferivitézünk, szemlesütve szapora léptekkel, azonnal elhagyta volna városunkat!”
 • 125. Madarász 2011. szeptember 19. 20:02
  „Egyetlen megoldás van: előrehozott választások!”
 • 124. terezanyuci 2011. szeptember 19. 19:57
  „Miről is szól a politika? Bolond aki azt hiszi, hogy Gyurcsány, Orbán és a többi szent életű előd álmatlanul forgolódik nedvesre sírt párnák között, mert a nép boldogtalan, éhezik és eladósodott. Valamit muszáj az asztalra tenni mielőtt letelik a ciklus, mert itt arról van szó, hogy négy éven keresztül kinek az aláírása ér többet egy szerződésen. Befolyás, hatalom, önös érdekek, semmi több. Sok a nyugdíjas? Akkor simogassuk meg a lelküket plusz nyugdíjjal, ingyen utazással a szavazatukért.. Sok a bedőlt hiteles? Mondjunk olyat, amitől ezek az emberek azt hiszik, majd én kihúzom őket a csávából. Sok a roma? Ja, velük nem kell foglalkozni, mert úgysem jönnek el szavazni, eddig se nagyon jártak, csak csináljunk pár tévében jól mutató propaganda projektet, hogy lássa egész Európa, mi foglalkozunk ám a roma kérdéssel is! Ide a pénzt az integrációra! Hé, valakik kiabálnak, hogy romokban az egészségügy, a közbiztonság az oktatási rendszer, kevés a fizetés, drága az élelmiszer! Hallod amit mondok éppen aktuális miniszterelnök? Ja, hallom persze, de az nem én voltam, hanem aki előttem kormányzott. De ha látod és hallod mégis mit kívánsz tenni, hogy megold ezeket a problémákat? Ööö.. az nem én voltam, hanem az előző miniszterelnök, különben meg most van egy jó hírem: szárnyal a gazdaság, a GDP blabla... De nem ezt kérdeztem jóember! Ó, hát az kit érdekel? Sem engem, sem az elődömet és valószínűleg az utódomat sem fogja érdekelni...”
 • 123. cicus10 2011. szeptember 19. 18:09
  „én meg az ajánlom gondolkodjatok el a beiratkozáson. Valóban mi kell nekünk RABSZOLGA SORS??, ÉS A 2 EMBER KÖZÖTT NAGYON NAGY A KÜLÖNBSÉG, HOGY ÉN EZT MIÉRT LÁTOM ÍGY NEM MINDEGY MIBŐL KELL MEGÉLNI ELVESZIK AZ ZEMBEREK JOGAIT VALÓBAN AZ CSINÁLNAK VELÜNK AMIT AKARNAK. NEM ÉS NEM A NÉP ÉHEZIK, NEM TUDNAK FIZETNI,ÉS MÉG ELVÁRJÁTOK MÉG TÖBB GYEREK LEGYEN MIRE HOVÁ. GYURCSÁNY FERENC, HOGY ITT VOLT ANNAK VOLT ÉRTELME HA MOST VÁLASZTANOM KELLENE ÉN INKÁBB A GYURCSÁNY KORMÁNYT VÁLASZTANÁM. A MÁSIK A KOMCSI IDŐ A MÚLTÉ ANNYIRA OKOS BEÍRÁSOKAT IRTATOK HOGY FEL IS MENTA PUMPÁM. ÉS MÉG HA FÁJ IS VALÓBAN ITT ROMBOLÁSRÓL ÉS A NYOMORBA DÖNTÉSRŐL VAN SZÓ”
 • 122. machers 2011. szeptember 19. 17:08
  „83. drKotász 2011.09.18. 22:52
  Tudom. Szándékosan írtam. Nem lepődtem meg a válaszon. Ott, ahol lehet a másikat névtelenül köpködni, ott rögtön beindul a 2/3. Ezt vártam. Sajnos, bejött!”
 • 121. Joco124 2011. szeptember 19. 15:37
  „Akkor a legrosszabb a rossz,amikor magát jónak tetteti.”
 • 120. kerteszb 2011. szeptember 19. 14:29
  „pancser: a felsoroltakra speciel pont rá lehet ismerni, elvégre a fidesznyikek szavazták meg a manyupok államosítását (mások a lenyúlás vagy lopás szót használják erre), közmunkára visznek mindenkit éhbérért értelmetlen beruházásokra (pl. stadionépítés), bankok nem lesznek kivéve az OTP (Csányi elvtárs). Tény, hogy ez mégsem kommunizmus, mert ingyenes oktatás és teljes foglalkoztatosság az nincs, sőt. Hmmm...azt azért nem szeretném leírni, hogy orbanisztánnál még a Kádár-rendszer is jobb volt.”
 • 119. pancser 2011. szeptember 19. 11:41
  „Nagyon ostoba aki komcsizik! Igaz a solymári jobbikos elnök meg pornózott, nem is akárhogy!
  Nézzük miért is komcsiznak egyesek? Azért mert az fejükben több az izom- mint az idegszövet, ha fizikálisan nem is de fogalmilag igen. Kicsit olvasni kéne ez ügyben, de addig is okítom a társaságot. A kommunista ellenzi, eltörli a magántulajdont, mindenkinek dolgoznia kell aki nem azt becsukják, cigányoknak is volt munkájuk. Az oktatás ingyenes, munkanélküliség nincsen. Bankok sincsenek igazán, az OTP se volt az és így tovább... Hát ezekből aligha lehet ráismerni a felsorolt személyekre!”
 • 118. morz 2011. szeptember 19. 11:24
  „Hyppolit, azok a komcsik most a Fideszben ülnek.
  Vagy tévednék, hogy Pozsgai benne volt még a nagy népnemzeti alkotmány megírásában is?
  De adok neked egy listát, hogy pontosabb legyen az infod:
  Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök,
  Járai Zsigmond : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
  Matolcsy György : MSZMP tag, III/II együttműködő,
  Martonyi János : MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
  Chikán Attila : MSZMP tag,
  Pintér Sándor : MSZMP titkár,
  Boross Péter : MSZMP tag,
  Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
  Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
  Pozsgay Imre MSZMP KB tag,
  Szűrös Mátyás MSZMP KB tag,
  Csintalan Sándor MSZMP és MSZP tag, a HÍR TV megmondóembere,
  Schmitt Pál : MOB tag, jelenleg MOB elnök, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora, volt Fidesz alelnök, volt háezelnök, jelenleg a Magyar Köztársaság elnöke,
  Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár,
  Balogh Gyula : MSZMP tag,
  Szita Károly : III/III együttműködő,
  Mikola István - Hazafias Népfront,
  Fónagy János : MSZMP tag,
  Vonza András : MSZMP tag,
  Szabadi Béla : MSZMP tag, munkásőr,
  Varga Mihály : KISZ titkár,
  Deutsch Tamás : KISZ titkár,
  Orbán Viktor : KISZ titkár, édesapja párttitkár
  Kövér László : KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa”
 • 117. fl 2011. szeptember 19. 11:02
  „Gyurcsány ugyan hiteltelenné vált, többek között az öszödi beszéde kapcsán, de legalább ő beismerte a tévedését, mégha nem is nyilvánosan, csak a sajátjai előtt. Pechére ezt kiszivárogtatták. Az ilyen jellegű hiba beismerése a magyar politikában tudomásom szerint példátlan. Pedig a hibák elkövetése, a tévút megrögzött követése nem egyedi eset kis hazánkban, más kormányok is hibáztak, nem is keveset, és néztek tétlenül dolgokat, amiket nem szabadott volna. Gyurcsánynak ugyan elege lett a tévútból, "semmittevésből", de nem volt második esélye, hogy ezt kijavítsa. Megjegyzem, hogy szerintem jogos, hogy nem kapott újabb sanszot. Egy ország vezetője legyen felelős, és viselje a hibáinak a következményét.

  De itt van ez a másik díszmadár, Orbán, aki szerintem populista és demagóg, hazug, álszent és semmivel sem jobb Gyurcsánynál, sőt sokkal rosszabb. Számos példával lehetne bizonyítani, amikor a szavai és tettei köszönő viszonyban sincsenek egymással. Nem tudom, hogy meddig fogja ezt tűrni a MAGYAR nép.
  Orbán saját maga ismerte el néhány hete, hogy nem a szavait, a tetteit kell figyelni! (a WikiLeak ügy kapcsán egy újságírói kérdésre)

  Így már értem ezt az interjút is, amely 2010 szeptemberében készült: http://www.sztv.hu/hirek/ma-holnap-extra---interju-orban-viktorral

  Műsorvezető:
  "...szó volt a jövedelemadóról, a 16 százalékról, az egy kulcsról, annak a bevezetéséről, ... és elterjedtek olyan hírek is, hogy a főleg a minimálbéren, és annak közelében keresők nagyon rosszul fognak járni, és 7-10 ezer forinttal kevesebbet fognak kapni. Ön elképzelhetőnek tartja egy ilyenfajta adórendszer bevezetését, ahol ...azok az emberek, akiket leginkább érint 1-2 ezer forint elvonása is, az új adórendszerben kevesebbet kapjanak, mint...?

  Orbán Viktor:
  Én ezt nem tartom elképzelhetőnek. Ezek ilyen rémhírkeltések, vagy zavarkeltések, ezekkel nem szabad foglalkozni, ezek komolytalan dolgok. Ez, ilyesmit olyan emberek terjesztenek, akik valamiért ellenérdekeltek az ország sikerében. Az országnak olyan adórendszerre van szüksége, ami könnyebbé tesz az emberek helyzetét, nem pedig nehezebbé, és én egy ilyen adórendszeren dolgozom."

  Ezek szerint, Orbán a tetteivel bizonyítja, hogy ő és a kormánya ellenérdekelt az ország sikerében? Vagy, hogy is van ez "Tisztelt Miniszterelnök Úr"? Miért teszi nehezebbé a kis és átlagemberek életét "Tisztelt Miniszterelnök Úr"?
  Miért változott meg az Ön véleménye számos kérdésben 180 fokot néhány hónapon belül "Tisztelt Miniszterelnök Úr"?

  Védekezhetne azzal, hogy de majd minden munkáltató kompenzálja ezeknek az embereknek a bérét. Ugyan már, "Tisztelt Miniszterelnök Úr", Ön is tudja, hogy ilyen csak a mesékben van, kapitalizmusban nincs ilyen! Ja, hogy Ön ezt nem tudja? Elnézést, de nagy marha vagyok! Ön soha életében nem dolgozott a versenyszférában, igaz "Tisztelt Miniszterelnök Úr"?”
 • 116. Madarász 2011. szeptember 19. 10:51
  „Javaslom, nézzétek meg (különösen Hypolit) a cikket a népesség fogyásról! Vajon melyik párt alatt is érte el a népességfogyás a maximumát?!

  Orbánnak mennie kell, ez tény, teljesen mindegy ki mondja, az meg már egy másik kérdés, hogy még kinek kéne mennie...”
135 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volán relikviák: vegyen járatjelző busztáblát pár forintért!

Akár kedvenc helyi autóbuszjárata tábláját is hazaviheti, aki ellátogat szombaton a Megyeháza előtti… Tovább olvasom