Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Gyűjtés csángó gyerekeknek

Az Arrabona Városvédő Egyesület hagyományaihoz híven idén szeptemberben ismét gyűjtést szervez a moldvai csángó magyar kisiskolás gyermekek megsegítésére.

Túrákat szerveznek már hosszú évek óta, hogy ne haljon ki a magyar szó ott sem, ahol nem az anyaország nyugalmat adó ölelésében élnek nemzettestvéreink. 2014 első célállomása Máriafalva (Lárga, Lárguca), a Nagy-Tázlóba folyó Larguca-patak völgyében. A közigazgatásilag Ferdinándújfaluhoz tartozó, a Bogdánfalva-Lujzikalagor-Gajdár alkotta képzeletbeli háromszög közepén, a hegyek között megbújó kis, kedves településen a 2011-es népszámláskor itt vállalták fel legnagyobb arányban az emberek származásukat, moldvai magyar identitásukat, magyar anyanyelvüket. A máriafalvi gyerekek nagy része naponta eljár a magyar foglalkozásokra, nekik szeretnének vinni tanszereket, mesekönyveket, füzeteket, íróeszközöket, tollakat, ceruzákat, radírt.
Az egyesület szeptember 26-án juttatja el az adományokat a 200 fő lakosú Máriafalvára, melyeknek gyűjtése szeptember 22-ig tart. A gyűjtés helyszíne :Győr, Béke utca 23. Az adományokat a fenti határidőn belül naponta 16-20 óra között várják. Telefonon elérhető Fias Ferenc koordinátor a 06/30/9365207 számon.

Kérik minden jó szándékú honfitársat, segítse lehetőségéhez mérten évek óta sikeres missziónkat. Pénzt az Arrabona Városvédő Egyesület bankszámlájára is lehet küldeni: MKB Bank ZRT 10300002-10474886-49020016.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárút épülhet Győrszentiván és Gönyű között

A pénteki közgyűlésen döntés születhet arról, hogy Győr több ingatlant átvesz az államtól a kerékpárút építése érdekében. Tovább olvasom