Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Gyűjtés a csángó kisdiákok számára

Az Arrabona Városvédő Egyesület idén is folytatja a több éves hagyományt, és gyűjtést szervez a moldvai csángó magyar kisiskolás gyermekek megsegítésére.
Tavaly Lábnyik és Magyarfalu gyermekeinek segítettünk. A Kárpátokon túli magyarság megmaradásának feltétele magyar nyelvünk ismerete, hiszen tudjuk, „Nyelvében él a Nemzet". Az írás és olvasás elsajátításának alapjait az ember elsős elemista korában kezdi, de ismerve határon túli testvéreink helyzetét ez a kezdet ott sokkal nagyobb tehertétel.

Nem szeretnénk azon generáció tagjai lenni, mely saját szemével látni kényszerül a szórvány magyarság végső felmorzsolását, vagy felszámolását. De él az Isten és van Igazság és van még tán annyi segíteni akarás az itteni magyarokban, hogy adományaikkal teszik lehetővé az utánunk következő generáció magyar nyelv tanulását, így megmaradását.

Túl a Kárpátokon, messzeségben és szorongatásban, de hittel várják Kostelek gyermekei a segítő kezek adományát, mert idén nekik vinnénk tanszereket, iskolakezdő csomagot, füzetet, íróeszközöket, tollat, ceruzát, radírt,könyveket,számítógépeket és azok tartozékait.Ruhaneműre nincs szükség. Az egyesület augusztus 30.-án juttatja el a segélyt Kostelekre.
Az adományok gyűjtése 2012. augusztus 15-től augusztus 29.-ig tart, helyszíne Győr, Tábor u. 5./a 9026 Az adományokat ezen határidőn belül naponta 14-19 órák között várjuk.

Telefonon elérhetők vagyunk a 06/70/6287853 illetve a 06/96/332500 –as telefonszámon.

Kérünk minden jó szándékú honfitársunkat, segítse lehetőségéhez mérten a missziót.

Az adományokat, a Arrabona városvédő egyesület bankszámlájára is lehet küldeni: MKB Bank ZRT 10300002-10474886-49020016

Olvasóink írták

  • 2. bazsifekete 2012. augusztus 18. 11:38
    „Lelki szemeimmel látom, ahogy a csángó gyerekek örömmel veszik át a tanszereket, írószereket és egyéb adományokat.
    Arrabona Városvédő Egyesülettől! Le a kalappal előttetek!”
  • 1. révfaluiszúnyog 2012. augusztus 18. 10:50
    „Tisztességes dolog ezt évről évre kitartóan csinálni. Kíváncsi lennék, vajon a városvezetésből akad-e egyetlen adományozó? Vajon ilyenkor is ellenségnek tekintik az Arrabonát és csak azért se adnak? Pedig most javíthatna jövőbeni helyzetén a Batthyány téri rém is. Ha adakozna, esetleg elkerülhetné az örök kárhozatot, megélegdne az Úr néhány ezer év purgatóriummal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rémmese volt a nemi erőszak Győrben

Azt állította egy 17 éves lány, hogy kábultan egy lakásba vitte, ott többször megerőszakolta őt egy… Tovább olvasom