Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Győrzámoly pályázhat a 300 milliós iskola-óvoda bővítésre

˝Ránk fért már a szerencse˝ – közölte mosolyogva Horváth Gábor győrzámolyi településvezető, miután hétfőn a közoktatási intézményfejlesztési pályázatra jelentkezők közül az ˝ő faluja˝ nevét húzták ki.


Győrzámolynak kedvezett Fortuna a hétfői győri kistérségi irodában rendezett sorshúzáson: a település így 300 millióra pályázhat oktatási intézményei felújítására, bővítésére. ˝Ezzel hosszú távra tervezhetünk: úgy érzem, meg is nyertük a pályázatot˝ – mondta örömében az optimista polgármester.

A nyilvános sorsolás mellett szavaztak a Győri kistérségben a társulásra ˝aggatott˝ kényszerhatározat helyett: így választották ki, melyik tagtelepülés oktatási intézménye lehet esélyes a több százmilliós támogatásra.

A képviselő-testületi határozatok alapján nyolc település jelentkezett, mely vállalta a pályázati feltételeket. Az utolsó pillanatban azonban a kiírás miatt Enese és Pér kiesett: kiderült ugyanis, hogy a feltételként szabott demográfiai mutatónak nem feleltek meg. Hatan maradtak a ˝kalapban˝: Dunaszeg, Győr, Töltéstava, Abda, Nyúl és Győrzámoly. Végül Fortuna utóbbinak kedvezett.

Győrzámoly célegyenesben: A helyi iskola és óvoda bővítésére is juthat, mert jó esélyük mutatkozik a 300 milliós forrás elnyerésére. fotó: H. Baranyai Edina EE1010_2903
Győrzámoly célegyenesben: A helyi iskola és óvoda bővítésére is juthat, mert jó esélyük mutatkozik a 300 milliós forrás elnyerésére. fotó: H. Baranyai Edina EE1010_2903

˝A maximális összeget, 300 millió forintot szeretnénk elnyerni: ebből kétszázat az iskola, százat az óvoda felújítására, bővítésére fordíthatunk. Ez egy olyan lehetőség, mely hosszú távú jövőt adhat intézményeinknek. Az elmúlt tíz évben közel ezerrel gyarapodott a lélekszámunk, így nagyjából 2400-an laknak most a faluban. Reméljük, ez a folyamat folytatódik: nagyobb beköltözésekre számítunk. Az óvoda és az iskola esetében jelentősebb ráfordításokra eddig nem volt lehetőség, az állagmegóvásra viszont nagy gondot fordítottunk. Az óvodát 1976-ban ötven gyermek befogadására tervezték, ma 120-an járnak oda. Az iskola mostani létszáma is nőhet, 160 tanulóra szeretnénk bővíteni. Nyitottak vagyunk közoktatási társulásra is, természetesen befogadóként˝ – mondta.

Portálunk azt kérdezte: mekkora esélyt lát a végső sikerre? ˝Optimista vagyok: úgy érzem, megnyertük a pályázatot, a szerencse mellénk szegődött. Emellett persze mindent megteszünk azért, hogy elnyerjük ezt a támogatást˝ – közölte Horváth Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a nyugdíjasház

Győr-Sziget - A városrész elmúlt húsz évének legjelentősebb beruházásai közé sorolja - a Bartók… Tovább olvasom