Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Győrújfaluból: pózoltak a pápával

A pápaválasztást követően érkezett - egyetemista társaival - a Vatikánba olvasónk, a győrújfalui Szücs Balázs, aki látogatásáról fotókat küldött szerkesztőségünknek.

Szerdán este, amikor XVI. Benedek utóda Ferenc pápa köszöntötte az ünneplőket, egy tűt sem lehetett volna leejteni a vatikáni Szent Péter téren. Olvasótudósítónk azonban arról számolt be érdeklődésünkre, hogy a tömegnek csütörtök délelőttre híre-hamva sem volt a téren. De a helyi újságos boltokat elborították a Jorge Mario Bergoglio-t címlapjukon bemutató napilapok.

Fotó: Szücs Balázs
Fotó: Szücs Balázs


– Érdekesség, hogy a vatikán múzeumban kiállítottak egy életnagyságú Ferenc pápát ábrázoló képet, amivel bárki lefotózkodhat. Ezt a turisták ki is használják, nevetve pózolnak az új pápa mellett. Látszik, hogy örülnek személyének. Ezen kívül már nincs nyoma a városban az ünneplésnek, de csoportunk szerencsés, hogy éppen ebben az időszakban érkezett. Azt hittük több időre lesz szüksége a bíborosoknak, hogy eldöntsék, ki legyen a katolikus egyház feje.

Fotó: Szücs Balázs
Fotó: Szücs Balázs


Amikor a buszon meghallottuk, felszállt a fehér füst, nagyon meglepődtünk és örültünk – mondta el tudósítónk, akit arról is kérdeztünk, milyennek tartja az argentin szentatyát. – Örülök a döntésnek, mert szimpatikusnak tűnik az új pápa, de mielőtt ítélkezem, szeretném kivárni, miként cselekszik hivatalában. Minden esetre reformokat remélek tőle – fogalmazott Szücs Balázs.

Olvasóink írták

 • 4. obalint 2013. március 16. 09:34
  „Istenem bocsásd meg nekik. Nem tudják mit csinálnak. :D”
 • 3. abuserpro 2013. március 15. 10:44
  „Oh god, why?...”
 • 2. Szabus87 2013. március 15. 10:17
  „Ez kell a népnek: Cirkusz meg Kenyér!
  Ha a cím leírta volna a valóságot, akkor senki nem kattintott volna ide...”
 • 1. antistar 2013. március 15. 08:48
  „Azért a cím megin ferdített egy nagyot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszánt és kitartó olvasókat keresünk

Fizetjük az edzőjét, az orvosát és a dietetikusát és cserébe annyit kérünk, hogy három hónap után… Tovább olvasom