Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Győrújbaráton 30 ezer forintra büntethetik a `renitens´ képviselőket

Információnk szerint Győrújbaráton továbbra sincs jegyző, aljegyző nem is lesz, viszont a `renitens´ képviselőket akár 30 ezer forintra is megbüntethetik.

A Barátipont.hu blog szerint az április 12-ei testületi ülésen a képviselők döntöttek a helyettes jegyző személyéről Győrújbaráton.

Ameddig a jegyzői állást nem sikerül betölteni, addig a jegyzői feladatokat Rábapatona jegyzője, Szalainé dr. Németh Annamária látja el a Győr közeli településen.

Mint ismert, Győrújbarát korábbi jegyzőjét, dr. Tarjányi Tamást rendkívüli ülésen 6:3 arányban a képviselők felmentették a munkavégzés alól április elején.

Információnk szerint múlt kedden a képviselő-testület megszüntette az aljegyzői pozíciót, azaz ezentúl aljegyző Győrújbaráton nem lesz.


Győrújbarát
Győrújbarát

Úgy tudjuk, jegyzőt sem sikerült választani múlt héten, így ismét kiírják a pályázatot. (Utóbbi döntés nem kedden, hanem csütörtökön született.)

Ugyanakkor a képviselők elfogadtak azt az SzMSz-módosítást, amely szerint a nem kellő tiszteletet és méltóságot tanúsító képviselők a testületi ülésen 30 ezer forinttal büntethetőek a jövőben. Mindezt a Győrújbarát összefog nevű portálon a 38. paragrafus 4. bekezdésében olvashatják el.


Forrás: Győrújbarát összefog.
Forrás: Győrújbarát összefog.


Hasonló "széksértésről" szóló rendelet bekerült Ózdon is a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatába - beszédes, hogy a hvg.hu a következő címet adta az erről hírt adó tudósításának: "Pofa be! - képviselő-testületből rögtönítélő bíróság" -, de Várpalotán és Szászbereken, míg megyénkben Rábapatonán van érvényben ez a "bírság".

A kisalfold.hu szerette volna megkérdezni a jegyző-ügy újabb fejleményeiről, illetve a 30 ezer forintos bírságról Dr. Palla Rolandot.

A győrújbaráti alpolgármester azonban nem kívánt nyilatkozni, mint mondta "a jelenleg érvényes önkormányzati törvény értelmében a képviselők csak a képviselő-testületi ülésen nyilvánulhatnak meg, az ülésen kívül nem".
Olvasóink írták

 • 13. Hegylakó 2011. május 18. 17:22
  „Dolgozik a szavazógép. Fél óránként egy szavazat. Biztos ilyen sűrűséggel tud IP címet váltani!”
 • 12. Hegylakó 2011. május 18. 12:33
  „Tegnap még 30-70 volt a szavazati arány, beindult a szavazógépezet a polgármesteréknél? A nagy számok törvénye alapján ennyire gyorsan nem tud megváltozni az arány :)”
 • 11. Jóhatudod 2011. május 17. 13:18
  „Nem is lehetett megmagyarázni! Úgy meg egy kicsit nehezebb.”
 • 10. apex 2011. május 17. 12:30
  „A kommunikációval itt hadilábon állnak a politikusok. A jegyző elbocsátását sem tudták értelmesen megmagyarázni.”
 • 9. Jóhatudod 2011. május 17. 11:42
  „Jó lenne, ha eldöntenék egyesek kit és mit képviselnek, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy a falut nem. De ha a falunak bukott ügyvéd kell, akkor nem is érdemli meg, hogy képviseljék. Majd ő képviseli a saját érdekeit a polgármesterrel.”
 • 8. Hegylakó 2011. május 17. 10:33
  „horvath eva, a világbajnok mindentmegmagyarázó ezt is megmagyarázta!”
 • 7. Eva- 2011. május 17. 09:46
  „5-höz

  Címlapsztori révén csak ezt olvasgattam:

  http://baratiblog.hu/”
 • 6. gortam 2011. május 17. 09:16
  „Az alpolgármester úrnak adjon már valaki egy önkormányzati törvényt, mert egyelőre csak a polgármester féle verziót olvasta, annak meg köze nincs a valósághoz! Egy képviselő az ülésen kívül is képviselő. A falu meg nyilvánosságot követel, a képviselők viszont erőn felül küzdenek ez ellen. Nem lesz jó vége.”
 • 5. Hegylakó 2011. május 17. 08:42
  „sok gondolat merülhet fel mostanában a győrújbaráti eseményeket elnézve, de ezek között a tisztesség, a becsület és a nyilvánosság nem szerepel. juhászné elvakult támogatója itt is felütötte a fejét, csak nem horvath eva, hanem egyszerűen eva néven?”
 • 4. urbaniastapista 2011. május 17. 08:41
  „Úgy látom elkoptak a polgármesterről megjelenő sudárhozsannák.
  Aztakommenistaszemüvegesértelmiségikisalföldjitneki!”
 • 3. Eva- 2011. május 17. 08:17
  „Szerintem ez az eset, amikor a fagyi visszanyal!
  ((avagy a minta mindenki számára alkalmazható))

  Az újságíró pedig a források megjelölésével okot adott egyéb gondolatok megszületésére is!
  Gratulálok!”
 • 2. Eva- 2011. május 17. 07:22
  „http://baratiblog.hu/?p=437#comment-3166

  izgalmas szövegek vannak ott!
  Főleg az önkormányzat témakörben”
 • 1. bugyortudor 2011. május 17. 07:21
  „Balázs!
  A cikk végén 30 forintos bírság van írva. Kijavítod? Köszi: Bogi”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat főigazgatóság vezetheti a győri általános iskolákat és óvodákat - videó

Somogyi Tivadar alpolgármester szerint a "katasztrofális gyereklétszám" és a gazdasági racionalitás indokolja a győri általános iskolai és óvodai főigazgatóságok rendszerét. Tovább olvasom