Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Győrújbaráti tábor: megújult faházak várják a gyerkőcöket - fotók

Több győri cég segítségével, összesen 9 millió forintos költségvetéssel sikerült a győrújbaráti tábor nyolc faházát felújítani. Fotók.


A vakáció beköszöntével megérkeztek az első gyerekek a héten az évtizedek óta méltán népszerű győrújbaráti gyermektáborba.

Az első napok egyikén a nyári szünidejüket élvező gyerekek kisebb ünnepségbe is belecsöppentek: most adták át hivatalosan az idén felújított nyolc faházát.


Megújult a győrújbaráti tábor nyolc faháza - fotók: Krizsán Csaba.

A rekonstrukciós munkálatok kilenc millió forintba kerültek. Ezt az összeget közismert győri cégek, vállalkozások (Győr-Szol Zrt., Graboplast, Pannon-Víz Zrt., Büchl Hungária Kft., West Hungária Bau Kft., Patent Security) adták össze a megyeszékhely önkormányzatának közreműködésével.

A felújítás során többek közt új nyílászárókat és zsalugátereket kaptak a belül is megújuló csúcsíves faházak.

"Nem szeretnék hosszasan szólni kedves gyerekek, mert orvosként félek, hogy napszúrást kaptok ebben a meleg időben" - kezdte viccesen Dr. Somogyi Tivadar győri alpolgármester.

"A felajánló cégek körülbelül 1 millió forinttal járultak hozzá a faházak európai színvonalú felújításához, de nagyon remélem, hogy ez a folyamat jövőre nem szakad meg, s akkor újabb házak kerülnek sorra" - folytatta Dr. Somogyi Tivadar.

A győrújbaráti táborban összesen 24 faház várja nyaranta az ifjú és örökifjú táborlakókat. Általában 240-250 gyerek élvezi turnusonként a vakációt hétről hétre itt, a tábor maximális létszáma 280-300 fő.


Képek: Krizsán Csaba.

Olvasóink írták

 • 6. doki04 2011. június 21. 18:48
  „az az elszomoritó az egészben hogy honatyáink zsebébe milliók,milliárdok vándorolnak a semmiért ( arra van pénz,bár az adófizetők pénzéből ),de a szegény kisgyermekek üdültetésére és az őket kiszolgálló egységek felújitására
  pedig még az önkormányzatnak sincs saját forrása ,ide jutottunk ez a borzasztó tény, köszönet a felajánló cégeknek,valahol az ő segitségük jelenti a nemzeti összefogást,tisztelt hölgyeim és uraim!”
 • 5. quaestor 2011. június 21. 18:30
  „Nagyon szerettünk a tesómmal ebben a táborban! Imádtunk ott lenni.”
 • 4. Emeletesvakondlak 2011. június 21. 16:59
  „Nem értem. Ha az önkormányzat szponzorokat keres és velük újítatja fel a tábort az a baj. Ha közpénzt költ az a baj....”
 • 3. rebe1 2011. június 21. 15:28
  „Dicséretes kezdeményezés !!!!!!!!! Gratulálok az ötletgazdának.
  DE :
  Az önkormányzat is példát vehetne erről ,nem a sok étrtelmetlen dologra kéne a pénzt költeni, nehezen hiszem el nincs az önkormányzatnak 10-15 millio forintja felujitani az egész tábort! De az átadon ott vigyorogni van képük.
  Tavaly volt szerencsém ottjárni a táborban de az a magas fokú retek és leépültség ami ott volt hihetetlen
  Ha ez egy hotelben van a köjál és kistársai már rég bezáratnák.
  Lenne mit felujitani ott higyétek el”
 • 2. Madarász 2011. június 21. 15:11
  „Jó kis hely is az! Én is voltam ott gyerek koromban. :)”
 • 1. há 2011. június 21. 14:23
  „Imádtam ezt a tábort!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabályozott anyakönyvezés júniustól

Ettől a hónaptól egyszerűsödnek az intézeten kívül született gyermekek anyakönyvezésének szabályai,… Tovább olvasom