Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Győrszentiváni játszótereket újítanak fel a Tesco önkéntesei

A győri hipermarket dolgozói is csatlakoznak a Tesco vállalati önkéntes programjához, mellyel a vállalat célja, hogy felelős szomszédként, munkatársai bevonásával tevékenyen részt vegyen a város megszépítésében, az élhetőbb környezet megteremtésében. Az önkéntes munkavállalók július 19-én, kedden győrszentiváni játszóterek szebbé tételében segítenek.


A Tesco vállalati felelősségvállalásának egyik fontos eleme, hogy jó kapcsolatot alakítson ki azokkal a helyi közösségekkel, amelyekben áruházai révén jelen van. Célja, hogy az emberek a Tescóra a mindennapjaik szerves részeként, a közösség aktív tagjaként tekintsenek ezeken a településeken. Ennek érdekében az áruházlánc több kezdeményezést is elindított, többek között bevezette a rendszeres önkéntes munka gyakorlatát.

2009 júniusában Mohácson az egyik kerékpárút belvárosi szakaszának rendbetételével indult el a vállalati önkéntes program. A lelkes fogadtatásnak és a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően 2010-ben újabb településeken végeztek önkéntes munkát a Tesco munkavállalói.

2011-ben Győr is bekapcsolódott a programba. A győri áruház 13 lelkes önkéntese nem csupán a Tesco csapatépítő kezdeményezését fogadta örömmel, de külön lelkesítette őket az is, hogy egy helyi törekvés keretében mindezt városukért tehetik.

Az áruházlánc munkatársai a GYŐR-SZOL Zrt.-vel közösen mérték fel, hogy Győr városában mely területeken, milyen helyreállítási munkálatok elvégzésére van leginkább szükség.

Győrszentivánon 3 játszótér szorul felújításra, és 2 körforgalom füves területét is rendbe kell tenni. A város eredetileg őszre tervezte be ezen munkák elvégzését, azonban a Tesco önkénteseinek köszönhetően már júliusban megújulnak ezek a területek.

Az önkéntesek július 19-én, kedden összesen 78 órában a győrszentiváni játszótereken fajátékokat, padokat és kukákat festenek le, virágágyást gazolnak, szemetet szednek, valamint 2 körforgalom füves területét kapálják ki.

A győri hipermarket ősszel folytatni kívánja az önkéntes munkát. Terveik szerint szeptember közepén biciklitúrát szerveznek a Gézengúz Alapítvány javára. A nevezésekből befolyt összegből az alapítvány tetőterének felújítását tervezik támogatni.

"Győri kollégáimmal együtt örülünk, hogy segíthetünk, hogy tehetünk valamennyit azért, hogy szebbé váljanak a játszóterek. Továbbra is célunk, hogy olyan önkéntes programokat valósítsunk meg, amelyek valódi segítséget nyújtanak a közösségeknek, amelyeknek mi is tagjai vagyunk.

Szeretnénk élő, tartalmas kapcsolatokat kialakítani, együtt épülni és építeni. Ezért is folytatjuk tovább az elkezdett munkát, a jövőben további településekre terjesztjük ki önkéntes programunkat" – mondta el Iglódi-Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfújta a vihar Az Operaház Fantomját Győrben

A nézők 3500 forintos jegye bánja, hogy Az Operaház Fantomjának győri előadását vihar fenyegette. A szervezők a közönség biztonsága érdekében állították le a műsort. Tovább olvasom