Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Győrszemere–Tényő: időre elkészül a szennyvízcsatorna-rendszer

Mindkét érintett településen közel nyolcvan százalékban elkészültek a szennyvízcsatorna-rendszerrel kapcsolatos földmunkálatok. Ha az építkezés így halad, határidőre megvalósul a több mint kétmilliárd forint összköltségű beruházás.
Időarányosan haladnak annak a nagyszabású projektnek a munkálatai, amelynek eredményeként – féléves próbaüzem után – jövő júliusban átadhatják Győrszemere és Té- nyő szennyvízcsatorna-rendszerét, megoldódik az összegyűjtött szennyvizek átvezetése a szintén a beruházás részeként korszerűsített és bővített téti tisztítótelepre.

Horváth Gyula győrszemerei és Varga Gábor tényői polgármester is megerősítette: mindkét településen közel nyolcvan százalékban elkészültek már a vezetékkel kapcsolatos földmunkálatok. Ha a projekt befejeződik, ez Győrszemerén 21, Tényőn 14 kilométernyi gravitációs csatornaszakasz, a két településen együtt pedig 20 kilométeres nyomóvezeték elkészültét jelenti.

A községi vezetők a rendre fizetett hozzájárulások alapján elmondták, hogy a lakosság rákötési hajlandósága is hasonló, vagyis nyolcvan-kilencven százalékuk használja ki a beruházás adta lehetőséget. Tényőn amiatt némileg sajátos a helyzet, hogy a hangulatos sokorói településen számos „idénylakos" él, akik Varga Gábor elmondása szerint csak tavaszra jelezték, hogy rákötnek a rendszerre.A győrszemerei és a tényői munkálatokkal párhuzamosan folyik a téti szennyvíztisztító telep korszerűsítése és bővítése is, amely hasonlóképpen úgy tűnik, hogy a megadott határidőre, 2013. januárra elkészül. A több mint kétmilliárd forint összértékű projekt megvalósításához az unió és az állam nettó 1,8 milliárd forinttal támogatta az érintett településekből megalakított szennyvízcsatorna-társulást.

Győrszemerén és Tényőn már nyolcvan százalékban elkészültek a 35 kilométernyi szennyvízcsatorna-rendszer földmunkálatai. Felvételünk Győrszemerén készült. Fotó: Mészáros Mátyás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasat loptak volna az écsi hulladékudvarból - fotók

A kamerát is leverték a tolvajok. Tovább olvasom