Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Gyorshajtók: 204-el, 130-al száguldottak

A rendőrség kiemelt feladata a szabálytalankodók szűrése, mert a gyorshajtás a balesetek egyik legfőbb okozója.

Megyénkben a közúti közlekedési személysérüléses balesetek legfőbb oka 2013. I. negyedéves előzetes azaz a balesetet követő 24 órás helyzetnek megfelelő - statisztikai adatai alapján a gyorshajtás.

A közlekedésbiztonsági mutatók javítása érdekében ezen szabályszegői kör kiszűrését kiemelt feladatként kezeli a rendőrség. Cél, hogy megyénk közútjain kevesebb baleset történjen, csökkentve ezzel a balesetben megsérült vagy elhunyt személyek számát.

Az M1-es autópálya megyei szakaszán 2013. első negyedévében a tavalyi év hasonló időszakához képest növekedés tapasztalható a sérüléses balesetek számában.

A fenti célok elérése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében az M1-es autópályán a fix telepítésű sebességmérő készülékek folyamatos üzemeltetésétől függetlenül is történik sebességmérés.

2013. április 08-án az M1-es autópálya jobb pályatest 153 km szelvényében a megengedett 130 km/h helyett 204 km/h sebességgel közlekedő személygépkocsit mért be sebességmérő készülék. 90.000,-Ft a büntetési tétele.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
Fertőd belterületén a Vasút soron – melynek környékén 2013. év januárjában történt már halálos baleset is -, mobil készülékkel folyamatosan visszatérő sebességellenőrzések vannak. Az adott útszakasz kialakítása sebességtúllépésre való hajlamosságot tesz lehetővé. 2013. április 13-án a megengedett 50 km/h helyett 130 km/h sebességgel közlekedő személygépkocsit mértek be a rendőrök. A járművezető 300.000.-Ft. bírságra számíthat.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu


A Győr-Moson-Sopron megyei Baleset-megelőzési Bizottság arra kéri a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, a megengedett sebesség értékhatárokat!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel negyven alvállalkozó demonstrált a pénzéért Győrben - fotók

Azok az alvállalkozók demonstráltak, akiknek milliókkal tartozik a Raabvill Kft. ˝Addig járok Győrbe, amíg minden fillért ki nem fizetnek.˝ Tovább olvasom