Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Gyorshajtás - Vonat tolta a személyautót Ikrénynél

A mozdonyvezető Ikrény térségében nem tudta elkerülni az ütközést. A tavaly nyári baleset ügyét most zárta le a rendőrség.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya lezárta annak a férfinek az ügyét, aki gépjárművét a vasúti sínpályán hátrahagyta, melynek egy vonat ütközött.

A vizsgálat adatai alapján a gyanúsított 2014. július 31-én 2 óra 24 perc körüli időben, az 1-es számú főút felől Ikrény irányába közlekedett Opel típusú személygépkocsijával. A 84125-ös úton haladva, a 0+830 kilométer szelvényében található közút-vasút szintbeli kereszteződésében relatív gyorshajtásának betudhatóan a nedves úttesten elvesztette irányítását járműve felett és az útátjáró „strail" lapján a sínkoronára csúszott át a Budapest felé haladó irányban.

A gépkocsi felfeküdt a sínpárra és lehajtani arról már nem tudott. A sofőr ekkor az autóból kiszállt és azt hátrahagyta. Pár perc múlva Hegyeshalom felől egy vasúi szerelvény érkezett, aminek mozdonya vészfékezve a járműnek ütközött, melyet maga előtt tolta 500 méteren keresztül.
A közlekedési balesetben személyi sérülés nem történt.

A gépkocsi felfeküdt a sínpárra és lehajtani arról már nem tudott
A gépkocsi felfeküdt a sínpárra és lehajtani arról már nem tudott


Az ütközés időpontjában a gépkocsivezető a helyszínről eltávozott, majd visszatért. A férfivel szemben alkoholfogyasztás gyanúja merült fel, ezért az egyenruhások mintavételre előállították.

A Győri Rendőrkapitányság az 55 éves ikrényi lakos ellen vasút közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban a Járási Ügyészségnek megküldte.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BEZÁR Győrben a Bahia! - Mi nagyon sajnáljuk

Az üzlet tulajdonosa 25 év után döntött a bezárás mellett. A Facebookon tette közzé a szomorú hírt. Tovább olvasom