Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Gyorsan szépül a Városház tér

Győr - Tegnap volt éppen négy hete, hogy a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. megkezdte a megyeszékhely egyik legismertebb épületének számító városháza előtti tér felújítását. A cég azóta meglehetősen előrehaladt a munkálatokkal, olyannyira, hogy iskolakezdésre minden bizonnyal zavartalanná válik a gyalogosok és az autóbuszok közlekedése. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a szürkésbarnás tónusú, felületén lángolt természetes kőburkolatot Olaszországból hozzák. Díszítésként bordós sávokat is leraknak.
Július végén kezdődött, és igen jó ütemben halad, látványos részéhez érkezett a Városház tér felújítása. A buszok és a gyalogosok hamarosan újra zavartalanul közlekedhetnek.

A győri városháza környékén járók már tapasztalhatják: gyorsan szépül a tér. Pár napja még gödröket, földkupacokat, betonozást lehetett látni, a nyugati oldal azóta „kizöldült". Németh Zoltán alpolgármester lapunknak elmondta: valóban jó ütemben, mondjuk úgy, a tervezett határidőn belül haladnak a munkák. A cél eredetileg is az volt, hogy iskolakezdésre zavartalanná váljon az autóbuszok és a gyalogosok közlekedése. Készek a járdák, s már most is látványos a zöldfelület: új fákat, növényeket ültettek, gyeptéglával telepítették a füvet... Az úgynevezett járható felület nagyobb lett a korábbinál, ámde nem a zöldterület rovására. A korábbi gyöngykavics helyét ugyanis növények vették át.

Már most is látványos a zöldfelület: új fákat, növényeket ültettek, gyeptéglával telepítették a füvet... Fotó: Krizsán Csaba
Már most is látványos a zöldfelület: új fákat, növényeket ültettek, gyeptéglával telepítették a füvet... Fotó: Krizsán Csaba


Az alpolgármestertől megtudtuk:

a korábbi buszváró helyett új, modernebb lesz, néhány méterrel odébb kerül az eddiginél, a tér sarkán ugyanis útkorrekciót („legömbölyítést") is végeztek.

A buszra várakozóknak nagyobb lesz a helyük a járdán. Többen aggódnak a Városház tér megszokott „tulipánfái", azaz magnóliái miatt. Nos, ezek visszakerülnek, sőt, több is lesz belőlük.
A Városház tér felújítási munkáinak zömét a Kommunális Szolgáltató végzi, természetesen bizonyos speciális szakaszokhoz (csatornázás, térburkolás stb.) gyakorlott cégeket kér fel. A teljes felújítás tervezett befejezési határideje október 20.

Olvasóink írták

 • 9. Stewe 2008. augusztus 30. 16:04
  „Amit az E-ON elkövetett már a város ellen, igazán szponzorálhatna néhány kandellábert a térre....”
 • 8. kopi 2008. augusztus 27. 21:32
  „Értelmesebb dologra is lehetett volna költeni ezt a rengeteg pénzt!A Városháza térrel semmi baj nem volt mi a f..nak kellett szétcseszni?????Mocskosul jól járt az alvállalkozó!!!Ezaz megit a magyar valóság zsebből zsebbe!Hajrá fiúk!Seggből-seggbe köcsögök!”
 • 7. tollas 2008. augusztus 26. 17:31
  „Egy aprócska dologra felszeretném hívni a városháza illetékesét.
  A cigaretta csikkek ellen lehet kezdeni a tiltást,
  Nem csikk tartókat kirakni, - még söprögető alakok se legyenek.
  Undorítóan néznek ki a kövek az eső után, mikor szétmálnak és
  elszinezik azt.

  Győrnek ez legyen az első nyilvános, dohánymentes helye !!!!”
 • 6. mirror 2008. augusztus 26. 13:22
  „szerintem jó lesz! levegősebb, és jobban "kiemelkedik" a városháza patinás épülete.”
 • 5. tixx 2008. augusztus 26. 10:04
  „Kár hogy a lámpaoszlopokat nem cserélik ki... Ha a túloldarról fotóznánk a teret, meglehetősen belerondítanak az összképbe :(”
 • 4. AS 2008. augusztus 26. 09:58
  „Úgy tom, hogy ukrajnából hoznak két fenyőt. Az egyik régi fát a vihar döntötte kis a másikat meg nemtom, hogy hova vitték. A városházára meg ráférne egy alapos tatarozás. Mondjuk nem ilyen undormányos fahér színűre kéne hanem legalább egy kis színt vinni kéne bele.”
 • 3. lányka 2008. augusztus 26. 09:17
  „Arról volt szó, hogy lesz fenyőfa nem? Valahonnan hoznak. Remélem így lesz, mert az hozzátartozott a karácsonyi hangulathoz!!
  Egyébként szép lesz a tér, büszkék lehetünk rá.”
 • 2. juharfa 2008. augusztus 26. 09:01
  „Nem tudom mi hogy van vele.De szerintem azokat a gyönyörű fenyőket nem kellett volna kivágni.Karácsonykor gyönyörűen néztek ki,nekem nagyon tetszettek.Miért kellett kivágni őket?Most csupasz és ronda.Most mit fognak dísziteni?Azt a seszínű városházát??”
 • 1. George 2008. augusztus 26. 07:49
  „Már éppen ideje volt az átalakításnak. Ronda volt a régi és remélem szép lesz az új.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok érettségiző írni-olvasni tanul

Győr - Addig nem várható megújulás a szakképző iskoláktól, amíg olyan diákok mennek oda, akik néhány… Tovább olvasom