Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Gyorsan készülnek az egyszerűsített adóbevallások

Az április 30-i határidőhöz képest két héttel korábban kezdte meg az APEH az egyszerűsített adóbevallási ajánlatok kiküldését.

Régiónkban 19.961, megyénkben 7689 adózó szeretne élni ezzel az adóbevallási módszerrel.

Tavalyhoz képest bővült azok köre, akik az egyszerűsített adóbevallást választhatják. Idén – azaz 2009-re vonatkozóan – már azok is kérhették ezt, akik az elmúlt évben olyan bevételt szereztek, amelynek adózására az ekho szabályait alkalmazták.

Az APEH-hoz a február 15-i határidőig országosan csaknem 240 ezer érvényes nyilatkozat érkezett vissza, amelyben az adózók kérték, hogy az adóhatóság készítse el számukra a személyi jövedelemadó-bevallásukra szolgáló ajánlatot. Azokat feldolgozva eddig 220.723 magánszemélynek készítette el a bevallási ajánlatot az APEH és már a napokban postázza.

Amennyiben a bevallási ajánlatban lévő adatok megegyeznek az adózónál lévő igazolásokkal, az ajánlatot aláírva vissza kell küldeniük az APEH-nek május 20-ig. Eltérő adatok esetén az adózónak a visszaküldés előtt a nyomtatványon meg kell jelölnie a módosítási igényét. A visszaigényelhető adót – túlvont járulékot, egészségügyi hozzájárulást – az adóhatóság a bevallás beérkezésének napjától számított 30 napon belül utalja ki az adózó részére.

Akiknek a nyilatkozata hiba miatt érvénytelen vagy a határidő után érkezett meg, már értesítést kaptak erről. Nem élhetnek az egyszerűsített bevallással, személyi jövedelemadó-bevallási kötelezettségüknek más módon kell eleget tenniük.

Az APEH Nyugat-dunántúli Igazgatóságának tájékoztatása szerint a régióban kedvezően fogadták az adózók a jövedelemadó bevallásának egyszerűsített, segítséget nyújtó, új formáját. Elsősorban azok választották ismételten e kedvező lehetőséget, akiknek az éves elszámolás után befizetési kötelezettségük mutatkozik.

Olvasóink írták

  • 1. mozart 2010. április 26. 14:14
    „Marha gyorsan készülnek, február 12-e körül bevittem az APEH Szent István úti ügyfélszolgálatára. Április 21-én kaptam kézhez.... szép kis munkatempó ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közéleti fórum a civil kontroll esélyeiről

Győr - A Pro Urbe Lokálpatrióta Egyesület a civil politizálás esélyeiről és tapasztalatairól tart… Tovább olvasom