Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Gyorsabbak a gödrök a kátyúzóknál, és kárt okoznak

˝A kátyúk mélységét mutatja, hogy egy álló mobiltelefont simán elnyelnek. Nekem a járművem eleje bánta, most az elgörbülés miatti kártérítést intézhetem.˝

– Folyamatosan kátyúznak szakembereink, de ezt a munkát a téli időszakban csak száraz időben lehet elvégezni: csapadék- és ködmentes napokon, amikor jók a látási viszonyok, különben veszélyes lenne. Mivel az elmúlt időszakban a hirtelen és jelentős hőmérséklet-változás miatt rengeteg kátyú keletkezett, még nem jutottunk el mindenhova, sajnos az említett szakaszra sem, ahol egyébként is régi, repedezett az útburkolat.

Miután a kátyúkkal Ravazd közelében pórul járt, lefotózta azokat és a ˝dísztárcsagyűjteményt˝, majd elküldte olvasónk, Polgár Sándor.
Miután a kátyúkkal Ravazd közelében pórul járt, lefotózta azokat és a ˝dísztárcsagyűjteményt˝, majd elküldte olvasónk, Polgár Sándor.

Ezért szükséges a sebességkorlátozás, az óvatos közlekedés – mondta el Sümegi Péter, a megyei közútkezelő kht. főmérnöke, és hozzátette: igyekeznek elsősorban a főutakat javítani, de a napokban a havazás miatt nem tudtak dolgozni, viszont a csapadék újabb mélyedéseket, gödröket, hibákat okoz.


Egyelőre egyébként is csak hidegkátyúzó anyagot használhatnak, nagyobb kapacitással akkor tudják eltüntetni az autósokat bosszantó lyukakat az utakról, ha áprilistól beindulnak az aszfaltkeverők és meleg anyaggal tölthetik azokat fel.

 
Olvasói kérdés

A 82-es út Ravazd és Bakonypéterd között rossz állapotban van, különösen katasztrofális a helyzet Ravazd előtt. Hiába tették ki az 50-es sebességkorlátozó táblát, a kátyúk azért még megvannak. Sőt, naponta ˝nőnek˝. A kirakott dísztárcsák jól szemléltetik a helyzetet: 30 cm szintkülönbség van az aszfalt és az eltűnt leállósáv között. A kátyúk mélységét mutatja, hogy egy álló mobiltelefont simán elnyelnek. Nekem a járművem eleje bánta, most az elgörbülés miatti kártérítést intézhetem. Mikor várható ezeknek a kátyúknak az eltüntetése? Polgár Sándor

Olvasóink írták

 • 4. Dragó 2010. január 24. 18:18
  „Ami itt van az vicc:(
  40 cm beton majd aszfalt az igen ez az alap...”
 • 3. szj 2010. január 23. 20:00
  „Nem hideg aszfaltnak nevezett valamivel kéne a kátyukat betömni,hanem feltalálták az úgynevezett"BAGELLA"nevü aszfaltmelegitő gépet.Ha budapesten müködik,akkor vidéken is.Persze a nap így hamarabb telik,hogyha meleg autóba ücsörögve,vagy valahol máshol elszórakozzák az időt.Autós meg szenvedj!”
 • 2. Jafar 2010. január 23. 08:55
  „Érdekes, mert a fagy még sehol nem volt, amikor már 60-as táblák ki lettek rakva a 86-osra, meg a 81-re Mezőörs elött. A különbség csak annyi, hogy a fagy megjött, a kátyúzók meg nem.
  Ezt nem kéne magyarázni....dolgozni kéne!”
 • 1. lolita 2010. január 21. 12:39
  „A gödrök nem marol holnapra jelentek meg,de kifogast mindig lehet talalni.Szegeny autok ha tudnanak sirni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

-15 fok várható a hétvégén: fogcsikorgató hideg jön a havazás után

Győr-Moson-Sopron – Már csak néhány órán át fog havazni, aztán igazi zord télre számíthatunk a… Tovább olvasom