Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Gyorsabb, jobb kátyúzást

„A lassúságot valószínűleg komolyan vették eddig is, hiszen számtalan mély kátyú van a győri fenntartású utakon, kátyúzó munkásokkal viszont nem nagyon találkozhatunk. Érdekes viszont, vajon mire utalhatott az alpolgármester, amikor azt mondta, hogy minőségileg jobban dolgozzanak. Csak nem arra, hogy az elmúlt évek kátyúzási munkálatai rossz minőségűek voltak? Alpolgármester úr másik mondata is meglehetősen furcsa volt, amiben kilátásba helyezi, hogy mindezt, ha kell, személyesen ellenőrzi.

Hát eddig nem ellenőrizték megfelelően? Eredics úr szavai számunkra azt bizonyítják, hogy szakmai hiba volt évekre előre kiadni a kátyúzási, útjavítási munkákat egy magáncégnek, hiszen ez arra ösztönözheti a kivitelezőt, hogy esetleg úgy javítson meg egy útszakaszt, hogy azt egy-két éven belül újra meg lehessen foltozni. Az újrakátyúzott kátyúk jelentős anyagi többletterhet róhatnak a városra, és a közlekedési feltételek javítását sem szolgálják, igaz – közpénzen –, munkával látják el az útjavítási munkát végző céget.

Alpolgármester úr gyanút keltő nyilatkozata után szeretnénk, ha vizsgálat tisztázná a kátyúzási munkák eredményességét, illetve azt, hogy a különböző időjárási viszonyok mellett milyen technológiai utasítások léteznek, és a munkák ennek szigorú betartásával folytak-e a szerződéses időszakban. Emellett kérjük az alpolgármester urat, hogy az amúgy is lassú útjavítások helyett inkább a gyorsítást szorgalmazza a minőség megkövetelése mellett" – áll a közleményben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Citromdíj a Frigyes-laktanyának

Citromdíjat ítélt oda a Műemlékek és Műemléki Együttesek Nemzetközi Tanácsa (ICOMOS) Magyar Nemzeti Bizottsága a győri Frigyes-laktanyának és a Schlichter-villának. A szervezet nem az épületek állapotát, hanem azok károsítását találta „elismerésre" méltónak. A díjat például a legsikertelenebb új beépítésért, átalakításért, a legtökéletesebben félresikerült helyreállításért osztják ki. Tovább olvasom