Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Gyorsabb járatok kitérő nélkül

A 83-as főúton – Tét irányában – közlekedő helyközi buszjáratok útvonalának megváltozásához kapcsolódóan a Kisalföld Volán Rt. a Ménfőcsanakra bejárók utazását csatlakozó járatokkal
oldotta meg.
illusztráció
Néhány olvasónk levélben kereste meg szerkesztőségünket mindennapos utazási gondjával. A panasz alapja, hogy a megyeszékhely és az attól délre – a 83-as főút mentén – elhelyezkedő települések közt közlekedő buszok újabban elkerülik Ménfőcsanakot. Így azonban írásuk alapján számukra a munkába, gyermekeik számára az iskolába utazás nem megoldott, ugyanis a Tét környéki községekből nem a városközpontba, hanem ebbe a Győrhöz tartozó településrészbe járnak dolgozni, tanulni.

A probléma kapcsán Mihályka Imre, a Kisalföld Volán Rt. üzletág-igazgatója lapunknak elmondta: a december 16-tól bevezetett menetrendváltozás része, hogy a helyközi járatok a korábbiakkal ellentétben nem Győr-Ménfőcsanakon át, hanem a 83-as főút nyomvonalán haladnak. Ez a módosítás tájékoztatása szerint azért vált szükségessé, mert több önkormányzat (Tét, Győrszemere, Csikvánd, Szerecseny, Felpéc, Gyarmat, Mórichida, Árpás, Egyed, Sobor, Rábaszentandrás, Szany) kérte vállalatukat a menetidő rövidítésére, az utazási körülmények javítására. Így több ezer ember régi vágya teljesült, hiszen mindennapos „kényszertevékenységük" vált kényelmesebbé. Az új gyakorlat szerint átlagosan öt perccel hamarabb érnek célba a járatok. A ménfőcsanakiak számára pedig a társaság már mintegy három hónapja működteti a 40-es számú helyi járatot.

A Kisalföld Volán felmérése alapján nyolc felnőtt és tizenhat diák jár vidékről Győr-Ménfőcsanakra dolgozni, illetve tanulni. Részükre a szolgáltató már tavaly óta csatlakozó járatokat biztosít a gyirmóti Aranyhal étterem előtti megállóból reggel a városrészbe és délután visszafelé, tudtuk meg az üzletág-igazgatótól. Erről a vállalat kifüggesztett tájékoztatók révén értesítette a lakosokat, ennek ellenére ezt a lehetőséget eddig a jelzettnél jóval kevesebb iskolás, dolgozó pedig egyáltalán nem vette igénybe.

A csatlakozó járatok használatához januártól helyi buszjegy vagy bérlet szükséges, ez pedig a bejáróknak külön költséget jelenthet. Ám a szolgáltató tájékoztatása szerint a vidékről Ménfőcsanakra igyekvőknek más lehetőségeik is vannak. (A Kisalföld Volán információs vonalai: 96/317-711, 96/313-533.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomszédok, körjegyzőségben

Jegyzőség helyett körjegyzőség tevékenykedik az óesztendő utolsó előtti napjától Tápszentmiklóson és… Tovább olvasom