Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Győrnek fontos a szociális foglalkoztató

Nincsenek és várhatóan nem is lesznek könnyű helyzetben a Győri Szociális Foglalkoztató munkatársai – adta hírül a Kisalföld szerdai lapszámában.
Dr. Papp László győri jegyző ígérete szerint azonban nincs ok az aggodalomra, a városvezetés továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri az intézmény munkáját.

A megyeszékhely vezetése a Győri Szociális Foglalkoztató 1982-ben történő megalakulása óta megkülönböztetett figyelmet fordít a fogyatékossággal élők körülményeire, munkahelyi lehetőségeire. S noha a törvényi változások miatt az állam 2007. július 1-jétől kezdődően nem ad támogatást a költségvetési intézményeknek a fogyatékosok foglalkoztatásához, a győri városvezetés az Esély Kht. megalapításával elébe ment a problémának.

– Március elsejével a képviselő-testület elfogadta Győr város költségvetését, mely tartalmazza a szociális foglalkoztatóban dolgozó közalkalmazottak bérét és járulékát, tehát a város továbbra is számol az intézménnyel – szögezte le lapunk megkeresésére dr. Papp László jegyző. – Kellemetlenül érintené és többletterhet jelentene az önkormányzatnak, ha az Esély Kht. pályázat útján nem kapná meg a rehabilitációs foglalkoztatáshoz szükséges állami támogatást, ám ezzel együtt a városvezetés elkötelezett az intézmény mellett. Győr ebben eddig is és ezután is iránytű, jó példa szeretne lenni.
har

Olvasóink írták

  • 1. Kristály Csaba 2008. március 06. 19:54
    „Én is egy fiatal rokkant férfi vagyok , és szeretnék dolgozni , de nem tudom még , hogy kihez forduljak segítségért , ki adna nekem bármiféle munkát . Kérem , ha tudnak segíteni ez ügyben , írjanak vissza , bármi megoldás érdekel , előre is köszönöm ,
    Tisztelettel ,
    K. Csaba”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös ünnepre készülnek

A március 15-i ünnepségek menetrendjéről tartottak sajtótájékoztatót tegnap a győri városházán. Az… Tovább olvasom