Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Győrkőcfeszt 2013 - Tudj meg minden fontosat itt - Programok

Pénteken startol a Győrkőcfesztivál. Lesz sok-sok program és útlezárás is.


Részletes program itt >>

Tíz helyszínen ezer programmal várja a gyerekeket és szüleiket Győrben a hatodik alkalommal megrendezendő Győrkőcfesztivál július 5. és 7. között - hangzott el az esemény csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján.

Kocsis Rozi, a győri Vaskakas Bábszínház vezetője elmondta: a támogatóknak köszönhetően az esemény az idén is ingyen látogatható. A péntektől vasárnapig tartó fesztivál belépője csupán egy mosoly, amit fényképen is le kell adniuk az érkező kicsiknek. Ezért olyan karszalagot kapnak, amellyel a város minden gyerekek számára érdekes létesítményébe ingyen beléphetnek - emelte ki Kocsis Rozi.

Győrkőcfesztivál a facebook-on >>
A Radó-szigeti Medenceszínpadon pénteken a Makám, a 100 Folk Celsius koncertje hallható, Tótágas című programjával pedig az Artistaképző Intézet növendékeinek csoportja lép fel, majd este Borkai Zsolt polgármester átadja a gyerekeknek Győrt és a város kulcsát. Az aznapi programot tűzijáték zárja. Másnap este Rutkai Bori lép fel a Vacka dalokkal, vasárnap este a Szélkiáltó Együttes koncertje várja a közönséget. A Vaskakas játékok a Bécsi kapu téri fesztiválközpontnál akadálypályával várják a kicsiket; a sikeresen végigjutók bábszínházi belépőt nyernek. Ugyanitt kétszer hat nézős minimozit rendeznek be. Emellett hűsölhetnek vagy megunt játékaikat, könyveiket csereberélhetik a gyerekek.

Korábbi Győrkőcfesztiválok >>
A fesztiválon berendeznek három festményt megelevenítő művészettörténeti hintázót, a közönséget kisvasút viszi körbe, a levelezni kívánókat pedig apró meseposta várja. A programsorozat keretében látványos, meglepő, humoros kísérletteket végezhetnek a gyerkőcök az energiatakarékosság jegyében. A kiállítók között szerepel majd az augusztus 3-4-i kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató csapata is. Aki el akar szakadni a földtől, az a Klastrom előtt hajóhintázhat - akár nyolcvanad magukkal egyszerre. A tudománymorzsákra vágyók a Vársétány Tudorpartján bővíthetik ismereteiket, a parton utazó planetárium és guruló bolygókiállítás is helyet kap.

Magyar Honvédség a Győrkőcfesztiválon

A rendezvénykamion szétnyitott állapotában 100 négyzetméter zárt rendezvényhelyszínt biztosít. A nyitott terület további 400 négyzetméteren helyezkedik el, ahol színpad, jegy- és ajándékértékesítő kocsi, valamint büfé található. A kamion egyszerre 80-90 vendég befogadására alkalmas. A belső helyszíneken hét animátor kíséri végig a látogatókat. A gyermekek számára külön animátor szervezi a külső programokat.

A rendezvénykamion különlegessége a 4D-s és digitális bemutató, amely az alábbi elemekből épül fel:

1. a magyar légierő története
2. a Gripen vadászgépekről
3. a Repülőnap történetéről, a 2013-as érdekességekről
4. a magyar vadászpilóták képzéséről
5. a Magyar Honvédségről

A digitális bemutató eszközei
- érintőképernyős monitorok
- tabletek
- plazma tévék
- szimulátorok

A digitális bemutatót hagyományos kiállítás is kiegészíti, ahol repülőgép makettek, a repüléshez kapcsolódó relikviák és fotók is megtekinthetők.

A látogatók bluebox fotózáson is részt vehetnek, illetve ingyenes wifi és bluetooth kapcsolaton keresztül exkluzív tartalmakhoz is hozzájuthatnak.

A Radó-szigeten mesevárost rendeznek be, ahol akár egy bohóclakásba is beköltözhetnek egy rövid időre az érdeklődők. Lesz bábos és táncos műsor a meseszínpadon, ahol Pályi János lép fel Vitéz László kalandjaival. Itt lesz a Babakert, amelyben a legkisebbeknek alakítanak ki játszóhelyet és plüssállat-simogatót, és a szigeten kapott helyet a mesék mellett a természet értékeit is bemutató fűzfalabirintus és a Hinták Földje is.

A fesztivállal egy időben rendezik meg az ötödik Györkőcolimpiát, amelyre legalább 300-350 kicsit várnak a környező településekről és Győr testvérvárosaiból.

A Rába kettős híd lezárása a Győrkőcfesztivál idején

A Kisalföld Volán értesíti utasait, hogy a Vaskakas Bábszínház a „VI. Győri Győrkőcfesztivál" ideje alatt július 5-én 16.00 óra és július 7-én 24.00 óra között a Rába kettős híd lezárásra kerül, ezért az

1, 6, 11, 11B, 14, 37, 37Y

jelzésű autóbuszjáratok mindkét irányban terelőúton, a Petőfi hídon át közlekednek. Újváros, Sziget, Pinnyéd, Sárás és Bácsa felé az autóbuszok a Rába-parton megállnak.

Az 1-es járatok Újváros felé a Zechmeister utca – Petőfi híd – Petőfi tér, zsinagóga – Kossuth Lajos utca útvonalon közlekednek. A járatok a Belváros irányában is érintik a Petőfi tér, zsinagóga megállóhelyet, majd a Rát Mátyás téri körforgalomban visszafordulnak, és a Kossuth Lajos utca – Petőfi tér (nyugati oldal) – Petőfi híd – Munkácsy Mihály utca – Szent István út útvonalon térnek vissza eredeti útvonalukra.

A 6, 11, 11B, 14, 37, 37Y jelzésű autóbuszjáratok Sziget városrész felé a Zechmeister utca – Petőfi híd – Petőfi tér (keleti oldal) – Híd utca útvonalon közlekednek. A Belváros irányában a járatok érintik a Petőfi tér, zsinagóga megállóhelyet, majd a Rát Mátyás téri körforgalomban visszafordulnak, és a Kossuth Lajos utca – Petőfi tér (nyugati oldal) – Petőfi híd – Munkácsy Mihály utca – Szent István út útvonalon térnek vissza eredeti útvonalukra.

Olvasóink írták

 • 7. chemotox99 2013. július 05. 15:59
  „Program:
  http://www.gyorkoc.hu/hu/progams_and_locations”
 • 6. tutti 2013. július 05. 05:51
  „Ez így nem infó.
  Címszavak repkednek de időpontok nincsenek.
  Mik azok a helyszínek ahová ingyenes lesz a belépő?
  Állatkert? A tűzijáték időpontja?
  Mondjuk nem vártam csodát!”
 • 5. piroskaésabarkasz 2013. július 04. 17:14
  „Így igaz.A gyerkőcöknek,jó bulizást!”
 • 4. bocikriszti 2013. július 04. 16:47
  „minket nem csak akkor szívatnak autósokat. nézd meg 3 napig mi volt Abda felé. mert ugye olyankor kell a hidat takarítani amikor az emberek többsége közlekedik. éjjel nem lett volna jó, mert akkor nem látja senki, és a melósok se "döglenek" meg a melegbe. ez van.”
 • 3. piroskaésabarkasz 2013. július 04. 14:16
  „boci!nem a gyerkőc fesztivál a gondom,ha nem a szervezés ahogy az autósokat szivatják!”
 • 2. bocikriszti 2013. július 04. 13:20
  „piroskaésabarkasz kibirod 3 napig, vagy ha nem utazz el.”
 • 1. piroskaésabarkasz 2013. július 04. 11:51
  „Kettős híd lezárása.Révfalusi híd félútpályás lezárás.Széchenyi duna-híd 1-1 sáv lezárása.Csak gratulálni tudok a sok <moderálva>.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,5 milliós támogatás Győrnek gyermekétkeztetéshez

A győri önkormányzat 55 napon 174 gyermek egyszeri étkeztetését tudja megoldani az 3,5 milliós… Tovább olvasom