Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Győrkőc: A gyerekeké volt a város - újabb fotók

Több ezer gyereket kápráztattak el pénteken este az V. Győrkőcfesztivál előadói, a Meseországból érkező manók, tündérek, tudósok, népmesehősök, királylányok és királyfik, na és persze a megnyitót záró tűzijáték.

A péntek esti vihar amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan is ment, így végül semmi akadálya nem volt annak, hogy megtartsák a győri Rába-parton az V. Győrkőcfesztivál megnyitó programjait.

Fotók: Szük Ödön
A győrkőcöket a Lippentő és a Szentendre táncegyüttes lurkói, Szalóki Ági és Vitai Ildikó és a mesehajón érkező mesehősök szórakoztatották. A polgármester "lemaradt" a hajóról, így a gyerekeket videoüzenetben köszöntötte.

A város kulcsát a manókra bízta, így azt idén a manóktól vették át a győrkőcök. Borkai Zsolt polgármester jelezte: "Három napig a tiétek a város, gyerekek." A műsort tűzijáték zárta.

A Győrkőcfesztivál tíz helyszínen, ezer játékkal várja hétvégén a gyerekeket, ez a hétvége, a következő két nap csak róluk szól.

A programokra a belépő pedig nem más, mint egy mosolygós fotó: a fényképért cserébe jár az ingyenes részvételt biztosító karszalag. A fotókat belépőre váltani 10 órától a fesztiválközpontban (Bécsi kapu tér 1.), a Rába kettős híd Mihalkovics sétány felőli hídfőjénél, valamint a Baross út-Kazinczy utca és az Aradi vértanúk útja-Kazinczy utca kereszteződésben lehet.

Részletes program a www.gyorkoc.hu oldalon található.

Fotók: Bertleff András

Olvasó-tudósítónk felvételei.
Noémiék egy egész albumot osztottak meg velünk, s általunk olvasóinkkal is.

Várjuk olvasóink fotóit a hétvégi Győrkőcfesztiválról is a tudosito@kisalfold.hu e-mail címre!

Olvasóink írták

52 hozzászólás
 • 52. Eszti7 2012. július 12. 19:37
  „tedd azt mz xy:D”
 • 51. mz/xy 2012. július 12. 12:06
  „Nem ezzel a fesztivállal van elegem, hanem azzal, hogy nem lehet írni a supportnak!
  Miért kell még ma is a pénteki adatokat nézni a győri hírek oldalon?
  Ma már a következő hét csütörtökén járunk! Szabadságon vannak az emberek? Megyek és helyettesítem ŐKET!”
 • 50. Eszti7 2012. július 12. 00:51
  „A rendezvény a gyereknek szolt és csakis nekik!! Nem is értem az olyan begyöpösödött embereket akik már azon kiakdnak hogy hangosnak találták :O nagyon ráérhetnek ezek az emberek ha ilyeneken képesek már fennakadni....ennél szászor hangosabb rendezvények vannak és inkább rendezznek még hasonló gyerekeknek szolo programokat mint pálinkfesztivált meg pálinka kostoló marhaságokat...aminek semmi értelme!!!”
 • 49. Tündenéne 2012. július 10. 11:33
  „44. sagem 2012.07.09. 15:30

  A nevem: Tündenéne.
  Tudom, de amint láttad, visszacsatoltam egy korábbi hozzászóláshoz a mondanivalómat, hogy pontosabban fejezzem ki magam.
  Engem ne okíts, képzeld, én is falusi lány vagyok. Ha olvastad volna, amiket korábban írtam, arról volt szó, hogy pont hogy engem a Győrkőcfesztivál nem zavart, és szívesebben hallgattam a gyerekek kacagását és locspocsolását, meg hallgatnám inkább a Dunakapu téri korábbi programokat, mint azt a brutális zajt reggel 7-től, ami most zajlik.”
 • 48. sagem 2012. július 09. 20:02
  „Mi meg vittünk otthonról kaját. De azért párom is belefutott a 380 Ft-os kávéba, mert nem kérdezett, mielőtt rendelt. Ezt már régen tudja mindenki, hogy ilyen helyeken az étel-ital ára nagyon fel van turbózva. Vagy pénztárcával készül, vagy kajával. Ennyi.”
 • 47. edu73 2012. július 09. 19:07
  „A fesztivál színvonalába nem volt ki vetni valóm. de az oda kitelepült vállalkozok áraival nem. 1730 ft fizettem egy szelet sült húsért+ még a többi. ezt a szabad rablást nem szabadott volna meg engedni, a szervezöknek.”
 • 46. gig 2012. július 09. 16:31
  „36.

  Szándékosan írtam csemetét, az viszont ettől függetlenül nehezen fér a fejembe, hogy miként kezdődhet egy kifejezetten kisgyerekeknek szánt rendezvény programpontja 22 órakor (és akkor jótékonyan eltekintettünk az időjárás miatti plusz félórás valós időzítésről). Persze, akkor van sötét, ahogy hajnali háromkor is sötét van... Mi van, ha bő egy órát csúszik a program az eső miatt, vagy kettőt? Hol az a pont, ahol lefújták volna a bónusz égzengetést az okosok? Akkor most hálát kéne adnunk az égnek (szó szerint), mert ilyen "korán" jött a durrogás, és nem mondjuk éjfélkor?

  A tűzijáték okozta égzengés, főleg a mély hangok okozta dübögés pedig nemcsak a kisgyerekeket zavarhatta, pl. engem is nagyon bántott, pedig se kicsi nem vagyok már, se nagyon idős még. Nem is a belvárosban lakunk. Léteznek kevésbé hangos, kevésbé otromba ünneplési módok, ha már a tolerancia szóba került.

  Akik pedig ezt észre merik venni, meg merik fogalmazni, azok nem bunkók, nem ócsárólók, hanem emberek. A nyitó tűzijáték botrányos volt a város elvárható nyugalma szempontjából. Maga a rendezvény mind a gyerekekre irányuló nagyobb figyelem, mind a város turisztikai vonzereje miatt alapvetően üdvözlendő lenne, ha függetleníteni lehetne az eszement durrogástól, ami hatásos kezdésként agyonverte sokak áldozatos készületét és munkáját.”
 • 45. Tapsi4 2012. július 09. 15:39
  „A fesztivál nagyon jó minden évben itt vagyunk de ami most kiverte a biztosítékot nálunk az az,hogy az idén nem mi hanem Kedves Barátaink vitték el a kisfiunkat, a saját 2 gyermekükkel együtt. Kisfiunk a napokban elesett és a térdén már egy gyógyuló seb volt kipróbálták a mosógép játékot ahol a seb felázott vérezni kezdett, Barátnőm próbálta zsebkendővel, de mivel nem sikerült ezért elvitték a mentősökhöz kérte hogy kötözzék be vagy adjanak ragtapaszt, erre a mentős ránézett a gyerek lábára és közölte nincs kötszerük, ragtapaszuk az Árpád úti patika nyitva menjenek oda! A Barátnőm két 6 évessel akiből az enyém ordított mert fájt a lába és vérzett és egy másfél évessel a nagy melegben, és a mentős elküldni mondván nincs kötszer egy mentőautóban???????? Akkor mi van?Nem hiszem el hangsúlyozom NEM HISZEM EL HOGY NEM VOLT KÖTSZER!! Egy ilyen rendezvényen gondolom van horzsolás kisebb seb rosszullét stb Minden tiszteletem a mentősök, tűzoltók munkája iránt de ez nem volt korrekt eljárás!!”
 • 44. sagem 2012. július 09. 15:30
  „Tündérnéne! A locsolóautónak meg a kukásautónak semmi köze a Győrkőcfesztiválhoz, itt pedig arról folyik a szó. Egyébként falun is megesik, hogy este 11-kor jön a kukásautó, és éjjel 3-kor is járnak az aratógépek, na ehhez mit szólsz? Örülj, hogy locsolják az utcát, hogy ne ájuljál el a melegtől. Tényleg nincs más problémád?”
 • 43. tricse 2012. július 09. 14:00
  „39. Megnéztem volna a kis troll arcát mikor egy jól karbantartott apukával találja szemben magát! Nem volt ott egy se?”
 • 42. Tündenéne 2012. július 09. 13:46
  „35. sagem 2012.07.09. 12:20

  Ööö, csak annyit akarnék pontosítani, hogy persze, járnak mindenhol (ideális esetben) kukásautók meg mezőgazdasági járművek, néha locsolóautók, csak nem mindegy, hogy az hajnali 3-kor, 4-kor, 5-kor történik-e (locsolóautó általában óránként jön éjszaka) mondjuk a nyitott ablaktól, s ezáltal a fejemtől mintegy 5 méterre? :((”
 • 41. cseppek 2012. július 09. 13:34
  „"...Noémiék egy egész albumot osztottak meg velünk, s általunk olvasóinkkal is."
  Ha rákattintok az "egész albumot" linkre semmi nem jön be csak egy újabb regisztrálós oldal... :( Kösz, így sokat nem ér.”
 • 40. graciela 2012. július 09. 13:28
  „Meglepődtem, mikor megláttam, hogy 37 hozzászólás érkezett, hát nem gondoltam volna, hogy itt is ócsárolás megy. Álmomban nem gondoltam volna, hogy egy GYEREKEK részére rendezett, ingyenes, hosszú hétvégés programban is találnak kivetnivalók a megkeseredett emberek. :) Hihetetlen, ezen már csak nevetni lehet!!

  Mi is laktunk a belvárosban a legeslegközepén, iszonyú zsivaly, kiabálás, tudom milyen, főleg nyáron! Soha, de soha nem jutott még csak eszembe sem , hogy panaszkodjak miatta. Mi vállaltuk az előnyeivel, buktatóival együtt! Pedig volt, hogy hajnalig mulatoztak, hangoskodtak, és arról még nem is szóltam, hogy parkolóhelyet találni a saját kocsinknak egyenlő volt az esélytelennel, főleg színházi előadás időszakában. Sokszor 1 órát kellett várni parkolóhelyre, de mi vállaltuk, és hiába volt bosszantó, ez van! Most panelban lakunk, ahol szintén van előny és hátrány is! Miért kell mindenért puffogni? Ennyire savanyú az élete a puffogóknak?”
 • 39. cseppek 2012. július 09. 13:17
  „Csodálatos volt a rendezvény, mint mindig. Nagyon jól éreztük magunkat.
  Egyetlen kifogásom lenne, amit az előző években egyáltalán nem tapasztaltam, most viszont több ízben is: több játékot teljesen felügyelet nélkül hagytak (még a felfújós ugrálóvárat is hosszú időre), a felügyelet hiányában pedig a 12-14 éves gyerekek (akik mellett már nincsenek szülők) teljesen kivetkőztek magukból. Elüldözték a kicsiket, direkt bántották őket (az enyémet is jól megrugdosta, megcibálta az egyik vár mélyén egy kb 14 éves troll). Így több helyről inkább elmenekültünk.
  Jövőre vagy jobban oda kellene figyelni, hogy folyamatosan legyen valaki "hivatalból" minden játék mellett, vagy a nagyobb gyerekek mellé is kötelezővé kellene tenni a szülői felügyeletet.”
 • 38. sagem 2012. július 09. 13:13
  „Én pár évvel ezelőtt a szilvesztert töltöttem a kórházban az újszülött kislányommal, és nyilván volt ott még néhány baba rajta kívül is. Egész éjjel a karomban hurcoltam, mert órákig, igen órákig tartott a tűzijáéték, meg utána a petárdázás. Mégsem háborogtam, mert tudtam, hogy mások ünnepelnek. Tolerancia, óóóóóóóóó”
 • 37. vukkis 2012. július 09. 13:07
  „Nekem a szombat esti Malek Andrea-Korpás Éva koncerttel van egy kis problémám.
  Nem igazán gyerekeknek való dalokat énekeltek.Már ha azt éneknek lehet nevezni amit a Malek A. művelt.
  A Győrkőc szerintem nagyon jó volt.Igaz hosszú sorok álltak a játékoknál,de megérte.”
 • 36. mima 2012. július 09. 12:48
  „34-nek " 22:45 körül normális családok esetében...."
  hány éves gyermekeid vannak?feltételezem picik, max.3-4 éves, de ők is lesznek majd kisiskolások, amikor már egy évben egyszer fennmaradhat eddig...a szilvesztert mi is kihagyjuk, de azért a györköc fesztiválon a gyermeket kultúra is éri, kézműves foglalkozások, bábszínhát, zene stb....karonülő gyereknek otthon a helye este, ezt aláírom”
 • 35. sagem 2012. július 09. 12:20
  „33 tricse: ott a pont! Mindenkinek vannak sérelmei, és igen, én hazamentem este, és csend volt, de sokkal jobban szeretnék Győrben lakni, mint vidéken, és valahogy a kisgyerekek öröme soha nem idegesített. Az más, mikor részeg kamaszok végigkurjongatják a belvárost, és felrúgdossák a kukákat. Meg járnak a locsolóautók, meg kukásautók... Hát azok falun is járnak, mármint a kukás, meg akkora mezőgazdasági gépek, mint a házunk. Urbanizált világunkban sok minden zavarja a pihenésünket, de szolgálja kényelmünket. DE: itt arról van szó, hogy 2 és fél napig el kell viselni, hogy rengeteg gyerek - és szüleik - önfeledten szórakoznak. Nem kellene elvenni a szervezők kedvét a sok negatív hozzászólással, mert ez egy igazán páratlan rendezvény. Aki ennyire utálkozik, annak volt már valaha gyereke? Vagy volt, de mindig megengedhette magának, hogy több tízezer forintért elvitte valahová szórakozni, vagy egyáltalán nem is érdekelte, hogy az a gyerek hogy nő fel?”
 • 34. gig 2012. július 09. 11:55
  „A péntek éjjeli tűzijátékot "nagyon élvezte" a kisfiam, hozzám hasonlóan. Csatlakozom azokhoz, akik "bombatámadáskéntl" élték át a hanghatásokat. Ebben persze a vízfelület is segíthetett, de erre számíthattak (volna) az értelmi képességnek a jelek szerint igencsak hiányában szenvedő durrogtatók.

  Ha az ágyukban pihenni vágyó csemeték terrorizálása volt a cél (22:45 körül normális családok esetében aligha az utcán van a kicsik helye), akkor kétségkívül sikeres volt a rendezvény nyitánya.

  Ahhoz már hozzá vagyunk szokva, hogy szilveszterkor el kell menekülni a városokból a tivornyázók "ünneplése" miatt, de a nyár közepén nem esett jól ez a fergeteges csendháborítás. A rendőrök meg nyilván tették a dolgukat: feltételezem, karba tett kézzel bámulva őrködtek a botrány biztosításán.

  Gratula! Jövőre gondosan rákészülünk e csodás rendezvényre, és időben lelépünk.”
 • 33. tricse 2012. július 09. 10:27
  „Három nap gyerekbuli és ráadásul hétvégén? Hallanátok itt a házunk udvarában már reggel fél 8-tól a kis "vezérszurkoló"-t az oviban! Minden hétköznap! Éjszakai munka után a párom nem tud tőle aludni! Beadja reggel a szülője,ez elkezd üvölteni ,de valami böszme hangon,hol kuruc nótákat,hol forma1-es autókat ad elő míg be nem mennek ebédelni és nem szólnak rá az óvónők! Kivéve egyet pénteken,aki már nem bírta az egész heti hőbörgést! Na ehhez mit szólnátok?:))))))”
52 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támadások a három fenékküszöb ellen

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az… Tovább olvasom