Kisalföld logö

2015. 10. 09. péntek - Dénes 12°C | 16°C

Győrkőc: A gyerekeké volt a város - újabb fotók

Több ezer gyereket kápráztattak el pénteken este az V. Győrkőcfesztivál előadói, a Meseországból érkező manók, tündérek, tudósok, népmesehősök, királylányok és királyfik, na és persze a megnyitót záró tűzijáték.

A péntek esti vihar amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan is ment, így végül semmi akadálya nem volt annak, hogy megtartsák a győri Rába-parton az V. Győrkőcfesztivál megnyitó programjait.

Fotók: Szük Ödön
A győrkőcöket a Lippentő és a Szentendre táncegyüttes lurkói, Szalóki Ági és Vitai Ildikó és a mesehajón érkező mesehősök szórakoztatották. A polgármester "lemaradt" a hajóról, így a gyerekeket videoüzenetben köszöntötte.

A város kulcsát a manókra bízta, így azt idén a manóktól vették át a győrkőcök. Borkai Zsolt polgármester jelezte: "Három napig a tiétek a város, gyerekek." A műsort tűzijáték zárta.

A Győrkőcfesztivál tíz helyszínen, ezer játékkal várja hétvégén a gyerekeket, ez a hétvége, a következő két nap csak róluk szól.

A programokra a belépő pedig nem más, mint egy mosolygós fotó: a fényképért cserébe jár az ingyenes részvételt biztosító karszalag. A fotókat belépőre váltani 10 órától a fesztiválközpontban (Bécsi kapu tér 1.), a Rába kettős híd Mihalkovics sétány felőli hídfőjénél, valamint a Baross út-Kazinczy utca és az Aradi vértanúk útja-Kazinczy utca kereszteződésben lehet.

Részletes program a www.gyorkoc.hu oldalon található.

Fotók: Bertleff András

Olvasó-tudósítónk felvételei.
Noémiék egy egész albumot osztottak meg velünk, s általunk olvasóinkkal is.

Várjuk olvasóink fotóit a hétvégi Győrkőcfesztiválról is a tudosito@kisalfold.hu e-mail címre!

123456 következő >> végére >>> 52 hozzászólás
Moderálásra küldöm 52. Eszti7 2012.07.12. 19:37

tedd azt mz xy:D

Moderálásra küldöm 51. mz/xy 2012.07.12. 12:06

Nem ezzel a fesztivállal van elegem, hanem azzal, hogy nem lehet írni a supportnak!
Miért kell még ma is a pénteki adatokat nézni a győri hírek oldalon?
Ma már a következő hét csütörtökén járunk! Szabadságon vannak az emberek? Megyek és helyettesítem ŐKET!

Moderálásra küldöm 50. Eszti7 2012.07.12. 00:51

A rendezvény a gyereknek szolt és csakis nekik!! Nem is értem az olyan begyöpösödött embereket akik már azon kiakdnak hogy hangosnak találták :O nagyon ráérhetnek ezek az emberek ha ilyeneken képesek már fennakadni....ennél szászor hangosabb rendezvények vannak és inkább rendezznek még hasonló gyerekeknek szolo programokat mint pálinkfesztivált meg pálinka kostoló marhaságokat...aminek semmi értelme!!!

Moderálásra küldöm 49. Tündenéne 2012.07.10. 11:33

44. sagem 2012.07.09. 15:30

A nevem: Tündenéne.
Tudom, de amint láttad, visszacsatoltam egy korábbi hozzászóláshoz a mondanivalómat, hogy pontosabban fejezzem ki magam.
Engem ne okíts, képzeld, én is falusi lány vagyok. Ha olvastad volna, amiket korábban írtam, arról volt szó, hogy pont hogy engem a Győrkőcfesztivál nem zavart, és szívesebben hallgattam a gyerekek kacagását és locspocsolását, meg hallgatnám inkább a Dunakapu téri korábbi programokat, mint azt a brutális zajt reggel 7-től, ami most zajlik.

Moderálásra küldöm 48. sagem 2012.07.09. 20:02

Mi meg vittünk otthonról kaját. De azért párom is belefutott a 380 Ft-os kávéba, mert nem kérdezett, mielőtt rendelt. Ezt már régen tudja mindenki, hogy ilyen helyeken az étel-ital ára nagyon fel van turbózva. Vagy pénztárcával készül, vagy kajával. Ennyi.

Moderálásra küldöm 47. edu73 2012.07.09. 19:07

A fesztivál színvonalába nem volt ki vetni valóm. de az oda kitelepült vállalkozok áraival nem. 1730 ft fizettem egy szelet sült húsért+ még a többi. ezt a szabad rablást nem szabadott volna meg engedni, a szervezöknek.

Moderálásra küldöm 46. gig 2012.07.09. 16:31

36.

Szándékosan írtam csemetét, az viszont ettől függetlenül nehezen fér a fejembe, hogy miként kezdődhet egy kifejezetten kisgyerekeknek szánt rendezvény programpontja 22 órakor (és akkor jótékonyan eltekintettünk az időjárás miatti plusz félórás valós időzítésről). Persze, akkor van sötét, ahogy hajnali háromkor is sötét van... Mi van, ha bő egy órát csúszik a program az eső miatt, vagy kettőt? Hol az a pont, ahol lefújták volna a bónusz égzengetést az okosok? Akkor most hálát kéne adnunk az égnek (szó szerint), mert ilyen "korán" jött a durrogás, és nem mondjuk éjfélkor?

A tűzijáték okozta égzengés, főleg a mély hangok okozta dübögés pedig nemcsak a kisgyerekeket zavarhatta, pl. engem is nagyon bántott, pedig se kicsi nem vagyok már, se nagyon idős még. Nem is a belvárosban lakunk. Léteznek kevésbé hangos, kevésbé otromba ünneplési módok, ha már a tolerancia szóba került.

Akik pedig ezt észre merik venni, meg merik fogalmazni, azok nem bunkók, nem ócsárólók, hanem… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 45. Tapsi4 2012.07.09. 15:39

A fesztivál nagyon jó minden évben itt vagyunk de ami most kiverte a biztosítékot nálunk az az,hogy az idén nem mi hanem Kedves Barátaink vitték el a kisfiunkat, a saját 2 gyermekükkel együtt. Kisfiunk a napokban elesett és a térdén már egy gyógyuló seb volt kipróbálták a mosógép játékot ahol a seb felázott vérezni kezdett, Barátnőm próbálta zsebkendővel, de mivel nem sikerült ezért elvitték a mentősökhöz kérte hogy kötözzék be vagy adjanak ragtapaszt, erre a mentős ránézett a gyerek lábára és közölte nincs kötszerük, ragtapaszuk az Árpád úti patika nyitva menjenek oda! A Barátnőm két 6 évessel akiből az enyém ordított mert fájt a lába és vérzett és egy másfél évessel a nagy melegben, és a mentős elküldni mondván nincs kötszer egy mentőautóban???????? Akkor mi van?Nem hiszem el hangsúlyozom NEM HISZEM EL HOGY NEM VOLT KÖTSZER!! Egy ilyen rendezvényen gondolom van horzsolás kisebb seb rosszullét stb Minden tiszteletem a mentősök, tűzoltók munkája iránt de ez nem volt korrekt eljárás!! Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 44. sagem 2012.07.09. 15:30

Tündérnéne! A locsolóautónak meg a kukásautónak semmi köze a Győrkőcfesztiválhoz, itt pedig arról folyik a szó. Egyébként falun is megesik, hogy este 11-kor jön a kukásautó, és éjjel 3-kor is járnak az aratógépek, na ehhez mit szólsz? Örülj, hogy locsolják az utcát, hogy ne ájuljál el a melegtől. Tényleg nincs más problémád?

Moderálásra küldöm 43. tricse 2012.07.09. 14:00

39. Megnéztem volna a kis troll arcát mikor egy jól karbantartott apukával találja szemben magát! Nem volt ott egy se?


52 hozzászólás123456 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Támadások a három fenékküszöb ellen

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!