Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Győriek százai a Nádor aluljáróban

Családok, idős és fiatalabb győri lakosok özönlötték el a pénteki nyílt napon az épülő Nádor aluljárót.

A kijelentés nem túlzás, délután kettőtől folyamatosan érkeztek a látogatók a Kisalföld javaslatára megrendezett nyílt napra.
„Bár folyamatosan olvastam a tudósításokat az aluljáró-építésről, mégis meglepett, amit most láttam" – mondta pénteken kora délután Nyikos Béla, aki nyolcvannyolc éves édesapjával, Nyikos Károllyal érkezett a nyílt napra.

Egy napig „életre kelt" a megyeszékhely új aluljárója, igaz, egyelőre nem az autósok, hanem csak a gyalogosok számára. A Nyikos családon kívül nagyon sokan szerettek volna a paravánok mögé pillantani, megtudni, milyen széles is valójában az aluljáró, melyik utcára nyílik, milyen magas lesz... Nyikosék egyetértettek abban, bármennyibe is kerül az aluljáró, erre a beruházásra nagy szüksége van Győrnek. Főleg a fiatalabb mondta ezt, aki naponta jár be Adyvárosból a Belvárosba, így pontosan tudja, milyen, amikor a Baross híd bedugul...

A szintén az építkezésre kilátogató Kissné ugyanezt mondta. P marcalvárosi, és még emlékezik arra, amikor 30 éve először felvetették az aluljáró szükségességének kérdését. „Sokat kellett várni, de most legalább már biztosan meglesz." Sipter Imre elsősorban a tisztaságon lepődött meg, való igaz: bár az építkezés még javában tart, a nyílt napra nem kellett gumicsizmában érkezniük az embereknek. A győri férfi biztos abban, hogy időre elkészül az aluljáró, ami neki, autósnak korántsem mellékes kérdés. „Győr közlekedésével valamit már kezdeni kellett. Azt gondolom, ez a beruházás biztosan megtérül, ha másként nem, úgy, hogy általa kevesebb lesz a baleset."

A győri Nádor aluljáró építése – a megyeszékhely eddigi legnagyobb saját erős közlekedési beruházása – olyan szakaszba jutott, hogy már a laikusok számára is érdekes látnivalót kínál. A város lakói eddig is szép számmal érdeklődtek a munkálatok iránt, sokan megálltak nézelődni. Az építési területre azonban, veszélyes üzemről lévén szó, eddig nem léphettek be. Lapunk javasolta a nyílt nap lehetőségét, amelyre a Strabag rt. „vevő" volt. A helyszínen tablókon és egy látványos videofilm segítségével az érdeklődők azt is megismerhették, milyen lesz az aluljáró, ha elkészül, illetve hogyan alakul a környékén a forgalmi rend.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult Vámosszabadi

A lakóközösség összefogásának köszönhetően 120 millió forintos beruházást adtak át Vámosszabadin. Tovább olvasom