Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Győriek élesztették újjá a rocklegendát

Jó helyen és időben tűnt fel a hazai rockélet palettáján a Rolls együttes, amely ötször alakult újjá, s most, két győri fiatalember Rolls Fraktion néven ismét felélesztette a legendát...
De mi az a Rolls? Nevezhetjük fogalomnak vagy „agyonhallgatott" bandának is. Az emberek különböző formációkban és hangszerelésekkel „összeálltak", s valami olyat tettek le az asztalra, ami évtizedek múltán is érvényes mind dalszövegben vagy zenében. Ismerősen cseng az „Adj helyet magad mellett" vagy a „Magyarország" című dal? Igaz, ezek a számok nem Rolls Frakció szerzeményeként, hanem a Bikini együttestől váltak népszerűvé és országosan ismertté.

– Négy éve mi vagyunk az elsők, akik Rolls Fraktion néven „lemezt dobtunk" a piacra. Az érdekesség, hogy a Rolls közösség Kiskőrös után, most már Győrhöz kapcsolódik – magyarázza „E222" fantázianevű dalszövegíró és társzeneszerző. (Aki kollégájával kérte lapunkat, hogy nevüket ne hozzuk nyilvánosságra.)

A Rolls Frakció szövegvilága megérne egy külön misét: eléggé elvont, de mégis lényegre törő. A dalok néhol szürreálisak, s bonyolult gondolati mondandóval rendelkeznek.

D. Nagy és a Frakció
D. Nagy és a Frakció


– Mi nem dolgozunk a régi Rolls számokkal, pedig nagyon sokan elvárnák tőlünk. Nem akarunk a múltban élni, nekünk a legfontosabb az, hogy segítsük az embereket kivonni a szürke hétköznapokból. Az iróniát, a vidámságot tűztük ki célként... – meséli a zeneszerző-hangmérnök „ET" művésznevet viselő férfi.

 Rolls öt felvonásban
1978/9: Ős-Rolls;
1981: Trunkos Andrással Rolls Frakció;
1993: D. Nagy és a Frakció illetve „R" Frakció;
2003:Rolls Frakció Tribute;
2006/7: Rolls Fraktion (győri közösség).Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítások futószalagon Győrben (videóval!)

Győr - Mikor azt gondolták, helyreállt a terv szerinti rend, a múlt heti esőzés után kiderült, hogy… Tovább olvasom