Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Győri zenész a bécsi robbanás szemtanúja

Az osztrák sajtó még mindig kiemelt témaként kezeli a hétvégi, Bécsben történt gázrobbanást. A Kisalföld megtudta: a nemzetközileg is elismert, győri származású Pusztai Antal gitárművész testvérével a háztól pár méterre állt a robbanás pillanatában.

„A testvérem mentette meg az életemet" – írta Facebook-oldalán Pusztai Natália. A zenész Pusztai családot Győrben sokan ismerhetik; a „testvér" pedig Pusztai Antal (külföldön Pusztai Tonyként ismert) gitárművész.

A testvérpár Bécsben él, így lehettek részesei annak a hírnek, amelyet a távirati iroda Magyarországon is kiadott: a hétvégén Bécsben, a Mariahilferstrassén gázrobbanás következtében részben összeomlott egy többemeletes épület. Egy ember meghalt, hatan pedig megsérültek.
Helyszíni felvételek szerint óriási porfelhő terítette be az utcát, a robbanás zajára emberek szaladtak ki a házakból.

„A testvérem az összedőlt házzal szemben, néhány méterre az épülettől dolgozik egy kávézóban – mesélte a Kisalföldnek Pusztai Antal, akit tegnap sikerült utolérnünk. – Nála voltam éppen, beszélgettünk, amikor mondta, hogy átszalad egy cigarettáért. Én mondtam, hogy várjon még egy percet... abban a pillanatban robbant az épület. Ha átszalad... szóval épp ott állt volna, ahová a háztető egy része omlott."


Pusztai Antal közvetlenül a robbanás után – a felvételen, amelyet testvére készített a helyszíntől néhány méterre, mutatja a tabakot is (jobboldalt), ahová Natália épp indult vásárolni...
Pusztai Antal közvetlenül a robbanás után – a felvételen, amelyet testvére készített a helyszíntől néhány méterre, mutatja a tabakot is (jobboldalt), ahová Natália épp indult vásárolni...


 Pusztai Antal lapunknak elmondta: Bécsben még hétfőn is téma volt az eset. Most már lehet tudni, hogy vélhetően egy 19 éves fiatalember – öngyilkossági szándéka – okozta a tragédiát. A gázcsapot az otthonában kinyitotta, majd rágyújtott.

 A mentőegységek összesen tizenkét embert hoztak ki az omlás helyszínéről. A detonáció erejéről sokat elmond, hogy az osztrák híradások szerint a robbanás következtében mintegy 200 méter hosszan a felsővezeték-kábel is megsérült. Egy 48 éves asszonyt csak órákkal később találtak meg a romok alatt. Ő viszonylag jól van, de az egyik sérült állapota továbbra is életveszélyes – számolt be az osztrák sajtó tegnap.

A mentőegységek összesen tizenkét embert hoztak ki az omlás helyszínéről. Fotók: mti/AP/Ronald Zak
A mentőegységek összesen tizenkét embert hoztak ki az omlás helyszínéről. Fotók: mti/AP/Ronald Zak

 „Félelmetes volt átélni ezt – veszi még át a szót Pusztai Antal. – A hanghatás semmihez sem hasonlítható, elsőre azt gondoltuk, hogy szándékos robbantás történt, hisz Bécs ismert utcájáról van szó. Aztán kiderült: nem. Nehéz lesz elfelejteni ezt a napot, még akkor is, ha szerencsére egyikünknek sem lett semmi baja."

Pusztai Antal évek óta Ausztriában él, mint mondja, most a Bécsi Filharmonikusok kamarazenekarával turnézik, CD-t készítenek.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új tó Győrszentivánon: praktikus és látványos

A csapadékvíz-elvezetés javítása érdekében alakított ki tavat az önkormányzat az Ősi út és a Kör tér… Tovább olvasom