Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Győri workshop: Egyre nagyobb szerep jut a felhőszolgáltatásoknak a közigazgatásban is

Kedden rendezték meg a SECOVIA projekt keretében megvalósuló, nemzetközi tapasztalatcserét elősegítő workshop a győri Famulus Hotelben külföldi és hazai szakértők bevonásával.

A Dél-Kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program támogatásának köszönhetően a főként szakmai érdeklődőkből álló közönség ingyenesen vehetett részt a plenáris előadásokból és egy kerekasztal-beszélgetésből álló rendezvényen.

 


A rendezvény szervezője a SECOVIA projekt megvalósításában partnerként közreműködő, az újítások és innovációk mellett elkötelezett Pannon Novum Nonprofit Kft. volt, amely több Európai Unió által finanszírozott nemzetközi projekt megvalósításában is sikerrel közreműködik, és ezúttal Budapest után Győrben teremtett lehetőséget a SECOVIA projekt eredményeinek és a felhőszolgáltatások alkalmazási lehetőségeinek mélyebb megismerésére.

A SECOVIA elnevezésű projekt támogatja az együttesen fejlesztett, magas szintű virtuális hozzáférhetőségi megoldásokat, főként a dél-kelet európai térséget megcélozva. A térség földrajzi és társadalom-ökonómiai sajátosságait, valamint a Felhő Alapú Számítástechnika előnyeit felhasználva a projekt a megosztott nyilvános IT szolgáltatások, erőforrások és infrastruktúra támogatására, az együttes stratégiák, közös szabályozók és nemzetek közötti együttműködés megalapozására fókuszál a térségi közigazgatások közötti digitális különbségek leküzdése érdekében.

A Győrben tartott tapasztalatcsere workshopon résztvett a projektben vezető partnerként közreműködő olasz partner, a dél-kelet-európai trendeket felvázoló görög partner és a máramarosi tapasztalatokat megosztó román partner is, így a résztvevők egy igazán nemzetközi eseményen mondhatták el saját véleményüket a témában. A magyar oldal képviseletében is több nagyon érdekes előadás hangzott el, többek között a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselője a Nemzeti Infokommunikációs Stratégiát ismertette, míg a Széchenyi Egyetem munkatársai a felhőszolgáltatások alkalmazási lehetőségeit saját intézményük nézőpontjából ismertették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktorok, tehenek, szalmabálák, avagy remek légifelvételek a magasból!

Ha épp nem esik az eső, így megy az őszi munka a földeken megyénkben. Tovább olvasom