Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Győri vérfertőzés családi drámában

Az apa a zsarnokságát a saját családjában éli meg: felesége lelkét lerágja, őt a kapcsolatban tartja a házassági fogadalom és tűr, lányuk az anyai mintát követve áldozatként nevelkedik.
A legrövidebb nyári szüneten vannak túl a Győri Balett táncosai, akiket az augusztus már a balettrúd mellett talált. Velekei László Vérfertőzés címmel készít drámai koreográfiát, a premier októberben Linzben lesz.

A társulat felét érinti a következő bemutató, ők teljes odaadással vették tudomásul, hogy kurtább lett számukra a vakáció.

– Csak elismeréssel szólhatok a kollégáimról, akik nem egyszerűen jól dolgoznak, hanem tepernek. Nem is tudom, honnan érdemeltem ki ezt a bizalmat – mondta Velekei László, aki Vérfertőzés címmel készíti legújabb koreográfiáját, ami a családon belüli erőszak problémáját járja körbe drámai erővel.

Főbb szerepekben
Apa: Horváth Krisztián / Artem Pozdeev, anya: Matuza Adrienn / Szalai Judit, lány: Gyurmánczi
Diána / Tüű Barbara
– Az érzelmek kifejezésének minden válfaját imádom, ebben a történetben hullámvasúton cikázhatok. A történet sajnos tipikus, napjainkban egyre többször hallunk olyan családi drámákról, ahol az apa a zsarnokságát a saját családjában éli meg: felesége lelkét lerágja, őt a kapcsolatban tartja a házassági fogadalom és tűr, lányuk az anyai mintát követve áldozatként nevelkedik. Ebből az alaphelyzetből dagad a történet és mutatja be a szereplők pokoli életét, a környezet reakcióit.

Velekei László egy összetett társadalmi jelenséget boncolgat, nem kerüli meg a környezet közönyét, felelősségét sem.

– A téma nem engedi meg, hogy elnagyoltan fogjak hozzá, nagyon sok szakcikket olvastam, mélyre ástam magam mindhárom karakterben, hogy motivációjukat, személyiségüket és érzelmeiket be tudjam mutatni.
A produkcióra Katherine Geistől érkezett a felkérés, akinek határozott elképzelése volt a témát illetően. A korhatáros ajánlással készülő produkciót október 18-án mutatják be Linzben a Verde Star és a Győri Balett koprodukciójában. Az alkotók reményei szerint a győri közönség is láthatja a Max Richter zenéjére készülő balettet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A halálsorról menti a kutyákat

Az elaltatásra váró kutyákat, amelyek régóta sínylődnek menhelyen és csak pár napjuk van hátra,… Tovább olvasom