Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Győri véradók aggodalma Brüsszelben

Az Európai Parlamentbe utazott a családi vérvétel akciójában részt vett 12 család egy-egy képviselője.
Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe utazott a WWF európai családi vérvétel akciójában részt vett 12 család egy-egy képviselője. Hazánkat a győri Borárosné Radics Tünde képviselte, aki kissé csalódott amiatt, hogy a 24 képviselő közül mindössze egyikükkel, Hegyi Gyulával találkozott személyesen.

A családok személyesen szerették volna kifejezni aggodalmukat a képviselőknek a vérükben talált vegyi anyagokat illetően, hiszen az Európai Parlament novemberben dönt először az EU új vegyianyag-szabályozásáról. A magyar családokat a győri Borárosné Radics Tünde képviselte, remélve, hogy több magyar európai parlamenti képviselővel is találkozik.

A WWF a DetoX Kampány keretében 12 országban egy-egy önként jelentkezett családtól – nagymamától, édesanyától és gyermektől – vett vérmintákat júniusban, amelynek keretében 107 mesterséges vegyi anyag jelenlétét vizsgálták.

Ezekre jellemző, hogy felhalmozódnak a szervezetben és bizonyítottan, de legalábbis nagy valószínűséggel károsak az egészségre. (A vérvétel eredményéről a Kisalföld október 8-i számában számoltunk be – Mérgek halmozódnak a vérünkben, 3. oldal.)

– Izgalmas találkozásnak ígérkezett a brüsszeli parlamenti túra, ám a rengeteg program, tanácskozás miatt csupán egyetlen magyar képviselővel, Hegyi Gyulával beszéltünk, aki korábban is támogatta törekvéseinket – mondta el a négygyermekes édesanya. – Összesen tíz olyan e-mail címet kaptam, akikkel szerettem volna egyeztetni a véleményemet környezetszennyezés okán, így néhány képviselővel a világhálón keresztül a jövőben felveszem a kapcsolatot. A lényeg, hogy meghallják a civilek aggodalmát és az unió parlamentje, a vegyi anyagok használatát tekintve, a családok számára is elfogadható törvényt alkosson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri tűzoltók interneten

A kor elvárásainak mindenben megfelelő honlapon érhető el a győri tűzoltóság a jövőben. Tovább olvasom