Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Győri vasember lábak nélkül - Tomi Rocky 14 km úszik a Mosoni-Dunában - videó

Győri vasember lábak nélkül - Tomi Rocky 14 km úszik a Mosoni-Dunában - videó
A mozgáskorlátozott úszó Kunsziget és Győr között akarja legyűrni a távot szombaton.
Egy évvel a hódítás után

Emlékeznek még arra, amikor Patkás Tomi kereken egy éve meghódította a folyók városát? Tomi Rocky akkor bő 20 perc alatt úszta át Győrt. A Petőfi-híd közelében ugrott a Rábába, majd kicsivel a Kossuth-híd előtt szállt ki a vízből. Akkor kereken 1 km-t úszott 100 fős közönség előtt. Az eseményre rengeteg mozgáskorlátozott sorstárs jött szurkolni.
 

Emeli a tétet Tomi

"Nem szeretek dolgokat ismételni, mindig igyekszem új kihívásokban próbára tenni magam. Folyóban eddig egyszer úsztam, a Rába Vas megyei szakaszán két éve. Akkor 4,2 km-t 1 óra 36 perc alatt teljesítettem. Ha ezt az időt tudnám medencében, akkor paralimpiára is jó lennék. A Rábában segített a víz sodrása, a víz kiszámíthatatlan örvénylése és uszadékfák azonban hátráltattak. Most hasonló körülményekre számítok" - kezdte a mozgáskorlátozott úszó.
 
Tomi Rocky az ikrényi tóban készült fel az újabb kihívásra - fotók: Cseh Róbert

Ép úszó is csobban

Tomi hozzátette: reméli, hogy áradás nem hiúsítja meg a figyelemfelhívó akcióját. "Az uszodában egy óra alatt 1500 métert úszom. Nyílt vízen eddig 6 km volt a csúcsom a Velencei-tóban. A víz körülbelül 4 km/óra sebességű sodrása révén várhatóan 3 óra alatt teszem majd meg a 14 km-t. A tavalyi évhez képest különbség, hogy Nagy Krisztián, egy ép úszó is velem tart. Azt szeretnénk megmutatni, hogy az egészséges és a mozgáskorlátozott sportolók együtt is sportolhatnak. Ezt sokszor csak akarat kérdése" - zárta szavait Tomi.
Tudósítunk szombaton

A "sérülten is sportosan" mottójú paraúszás szombaton 9 órakor kezdődik Kunszigeten és a győri Aranyparton ér véget. Az úszásról tudósítunk. Tomi Rocky blogját ide kattintva olvashatják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finn módszerrel ellenőriztek a rendőrök Győrben - fotók

Finn módszerrel ellenőriztek a rendőrök Győrben - fotók
300 sofőrt ellenőriztek, egy esetben mutatta ki alkohol fogyasztását a szonda. Tovább olvasom