Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Győri vásárcsarnok és parkolás: tábla nincs, rendőrt kell hívni

A győri vásárcsaroknál egy szabálytalanul parkoló autó miatt négy sofőr nem tud kijárni.
Szabó Viktória győri olvasónk levelet küldött szerkesztőségünkbe. Azt írja, hogy a – megyeszékhely nádorvárosi részén található – vásárcsarnok parkolójánál szinte mindennapos a képen látható jelenség, amikor egy szabálytalanul parkoló autó miatt négy sofőr nem tud kijárni, valamint a házhoz tartozó udvarba sem biztosított a ki- és bejutás. „Alighogy megjelent az autó tulajdonosnője és elment, kijártak a beszorított autók és máris beállt egy következő – szintén szabálytalanul" – tette hozzá. Szerinte a megoldást az jelentené, ha kitennének egy tiltó táblát vagy ha elszállítanák ezeket a járműveket.

Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet szóvivője
megerősítette: a vásárcsarnok környéki utcákban mindennaposak a parkolási szabálytalanságok. „A Lehel, a Herman Ottó és a Corvin utcák ingatlanbejáróit, valamint a parkolókat többször elparkolják úgy, hogy akár hosszabb idő is eltelik. A parkolóterület fejlesztésére közterületen nincsen lehetőség. A képen látható megoldás tiltására KRESZ-jelzés nincs alkalmazásban, azonban a KRESZ egyértelműen megfogalmazza a várakozás tiltásait. Ilyen esetekben sajnos csak az a megoldás marad, hogy értesíteni kell a rendőrséget, a közterület-felügyeletet" – hangsúlyozta a szakember.

A vásárcsarnok parkolójánál szinte mindennapos a képen látható jelenség – írja olvasónk.
A vásárcsarnok parkolójánál szinte mindennapos a képen látható jelenség – írja olvasónk.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. Lókupec 2012. november 23. 11:48
  „Háhh, a mérnök úr jól beszél! :D”
 • 44. stuksza 2012. november 14. 20:35
  „Ezzel a parkolási anomáliával kapcsolatban volt egy olvasói kérdés a városrészek fórumába feltéve, de válasz nem érkezett rá: miért kellett a fák nélküli prérire, a nyári tűző napra új játszóteret építeni a Városi Könyvtár elé, különös tekintettel a fém felületű csúszdára, padok nélkül? Ezt a játszóteret jobban átgondolt területre is el lehetett volna tenni, nem is olyan messze ettől a területtől. Helyette parkolóbővítésre lenne itt szükség. Eddig azért nem építhettek parkolót, mert a játszótér miatt nem lehetett. Most amikor a régi játszótér teljesen lepusztult, akkor meg a T. Illetékeseknek nem jutott eszébe, hogy kevés a parkolószám ezen a területen? Vagy el kellett sütni valahova (átgondolások nélkül) a játszóterekre nyert pályázati pénzt? Egy kicsit nem kellene gondolkodni?”
 • 43. tradermike 2012. november 14. 19:11
  „Goldmund: mint írtam korábban, én a négyből három helyről akár kombival is kiállok. Sőt, kihoztam volna a képen innenső F-Astrát (?) is karcolás nélkül. Ha pedig megállsz előttem a zebrán 5 percig, kikerüllek a másik sávon, aztán jó egészséget ;o)
  Többieknek: Szabálytalan, valóban, ezt sosem vitattam.
  Batistuta: kösz a személyiségrajzot, de jobban örültem volna, ha inkább vitatkozol velem.

  Részemről téma lezárva, jó volt olvasni a gondolataitokat!”
 • 42. Grabowszki 2012. november 14. 16:10
  „Tradermike!

  Teljesen irreleváns az, hogy miért nem álltak ki a többiek. Szabálytalanul parkolt a szürke gépjármű. Ha szembe mész a forgalommal, és lesz olyan, aki nem tud kikerülni, akkor őt is elküldöd majd továbbképzésre? Hát te hülye vagy...”
 • 41. Batistuta 2012. november 14. 14:19
  „Tradermike! Nagyon okos és piszok laza vagy, valszeg azt gondolod, hogy menő is. Most szólok: nem!”
 • 40. Tündenéne 2012. november 14. 09:05
  „36. Batistuta 2012.11.13. 14:14
  Egyetértek

  38. tradermike 2012.11.13. 19:53
  Nem az volt a kérdés, hogy ki lehet-e állni a középen parkoló autótól, vagy nem. A kérdés az volt, hogy szabályosan parkol-e ott. A válasz: nem. Ennyi.

  Az életszerűségről csak annyit (és ezt a többieknek is, akik más autósoktól akarnának segítséget kérni, hogy arrébb vigyék a rosszul álló autót), hogy amíg a fldön fekvő ember mellett elhajtanak, addig nem fognak neked se segíteni ilyesmiben. Hozzáteszem: sajnos.”
 • 39. Goldmund 2012. november 14. 09:05
  „38. tradermike 2012.11.13. 19:53
  Miért nem álltak ki a képen látható autósok?
  A3: Mert nem lehet.

  A képről én nem merném megítélni, ki az akinek (elvárható rutinnal) ki KELLETT VOLNA férnie, de az a sejtésem, hogy kétoldalt a legbelül állók nemigen fértek volna ki. Az eggyel kijjebb állók már valószínűleg kiférnek, de ez attól is függ, a melletük levők mennyire álltak hozzájuk közel.

  Más:
  Korábban írtad, hogy ha csak 5 percre mész valahová, akkor te is megállsz úgy, hogy mások nem tudnak kijárni tőled. Nos, kíváncsi vagyok, mit szólnál ahhoz, ha pl. zebrán lelépnék előtted, majd megállnék a sáv közepén 5 percig orrot fújni, cipőt kötni, táskát átpakolni stb. és elvárnám, hogy te türelmesen várd meg - hiszen csak 5 percről van szó. :-)))”
 • 38. tradermike 2012. november 13. 19:53
  „Akkor most egy hosszút Prettywoman kedvéért. Elemezzük együtt a helyzetet!

  Miért nem álltak ki a képen látható autósok?
  A, mert nem tudtak
  B, mert nem akartak

  A, Miért nem tudtak?
  A1, mert megkopott a manőverezési tudásuk --> Ebben az esetben irány a tanpálya. 2 óra gyakorlatot venni oktatótól nem idő, nem pénz. Viszont legközelebb nincs fennakadás.
  A2, mert önállótlanok --> kérjen meg egy autóstársat, hogy segítse ki ebből a helyzetből

  B, Miért nem akartak?
  B1, Mert megakadtak ott, hogy ez szabálytalan, a szabályokat mindig minden áron be kell tartani --> ezek szerint marhára ráérnek. Aki ennyire ráér, várjon türelmesen amíg a tulaj megérkezik. Ismertesse vele 30-40 percben, hogy a KRESZ melyik pontját szegte meg aljas módon, ígértesse meg vele, hogy ez többet nem fordul elő. --> Életszerűtlen...
  B2, Mert felismerték a helyzetet, hogy nekik most éppen nem jó, de majd ők megmutatják, hogy rendőrt is tudnak ám hívni. Egyszer az életben úgyis ki kell próbálni. Azt hiszik, a rendőr kimegy piszlicsáré ügyekhez is, és különben is itt a nagy lehetőség: dolgozzon meg a befizetett adóforintokért. --> Nos, ez az ember önmaga is képtelen alkalmazkodni, viszont erről fogalma sincs. Egy teljesen másik világban él, de legalább elmondhatja, hogy orrvérzésig magyar.

  A tankolós példa tényleg rossz volt, mert én láttam az esetet, leírva nem jön át az az arckifejezés, amit akkor ott láttam. A jajjistenemtankolnomkelldeénmégolyatsohasehol, illetve azonnal jöjjön akit ezért fizetnek. Lásd A2. Na mindegy.”
 • 37. prettywoman 2012. november 13. 17:39
  „24.,! Fogalmam sincs, hogy jön a témához a tankolás? Itt a szabályok megszegéséről, az alkalmazkodás teljes hiányáról van szó. (szerintem sem az a lényeg, hogy ilyen-olyan ügyes manőverrel ki lehet-e állni, hanem a szabálytalanság ténye).
  Én - nő létemre - soha nem tankolok. És nem szégyellem magam. Vagy a párom tankolja meg az autómat, ha nekem kell menni, megkérem a kutast. Semmi ronda dolgot nem követek el ezzel. Azért vannak ott, hogy segítsenek. És általában meg is teszik, kedvesek, udvariasak. Nincs ezzel bajuk. Nem értem, hogy neked miért van.”
 • 36. Batistuta 2012. november 13. 14:14
  „Aki azzal érvel, hogy mind a négy autó ki tudott volna állni néhány manőver után, nem érti a probléma lényegét.”
 • 35. tricse 2012. november 13. 11:32
  „A csarnoknál azt a bekerített részt ahol az iskola volt régen meg lehetne csinálni rendezetten parkolónak,de onnan két percre is tudok megoldást kb,15 autós parkolóhely kialakítására!Pedig nincs hozzá végzettségem csak "józan paraszti ész" alapon!:) Ha érdekli a "szakembereket" ingyen elmondom keressenek meg!:)
  A másik amiért most meg fognak kövezni: a kutyafuttató helyett is lehetett volna parkolóhelyeket kialakítani!
  És nem várok 5 percet bakker egy dolgát végző járdán parkoló miatt és nem tolom le a babakocsit az úttestre szintén miattuk!
  Tökös rendőröket kérünk az utcára folyamatos jelenléttel!”
 • 34. Contar 2012. november 13. 10:44
  „Azoknak üzenem, akik szerint az autók ki tudnak állni a parkolóból : az úttest közepén, a felezővonalon parkoló autó is kikerülhető mindkét oldalról, legfeljebb egy kicsit neccesen!”
 • 33. W118 2012. november 13. 09:31
  „to 27. zsoli 2012.11.12. 23:37
  Amikor rendőrnek felszereltél tisztában lehettél azzal,hogy napi számtalan konfliktushelyzetet
  kell kezelned.
  Ez a helyzet is kiválóan megoldható udvarias modorral,kérlelhetetlen határozottsággal és következetességgel.
  Ha a parancsnokaid kellő létszámban küldenének járőröket a kényes helyekre,kellő kitartással,egy röpke idő
  után kevesebb megoldandó konfliktushelyzettel találkozhatnál.Mi polgárok is...
  Ilyen mindenki másra ** emberek mindenhol előfordulnak.A cégem udvari bejáratát szokták elállni ügyes emberek.
  Régebben másnaponkénti rendszerességgel,jelenleg félévenként./Mindig lesznek új verebek./
  A megoldás a kitartó,következetes elszállítattás volt.Minden alkalommal,újra és újra.Az engedély nélkül
  behajtók a kapuzárás okozta néhány órás fogság után még a környékünket is elkerülik.

  Szóval nem lelkizni,csak rigorózusan betartatni a szabályokat.
  Mindannyiunk érdekében.Udvariasan,határozottan,stb....
  Ha nem megy,még leszerelhetsz....”
 • 32. festéktüsszentő 2012. november 13. 08:21
  „Máthé-Tóth Péter
  útkezelő szervezet szóvivője

  Kedves Máthé-Tóth Úr!

  Nem sajnálkozni, hanem a rohambrigádot folyamatosan járőröztetni kellene. Külön figyelmet fordítani a TESCO áruszállítóira!!!”
 • 31. pancser 2012. november 13. 07:58
  „Még vannak olyanok, akik azt barmot védelmükbe is veszik. Jöjjön a tréler, hadd tanuljon rendet! A rendetlenekkel a másikkal, nem törődőkkel nem kell lacafacázni, fizessen!”
 • 30. DON 2012. november 13. 07:54
  „Azért elnézve a lenti 28 hozzászólást, meg kell állapítanunk, hogy Magyarországon hihetetlen jólét van, mert az embereknek nincs más problémájuk, csak a parkolás :)”
 • 29. soad 2012. november 13. 07:47
  „Itt max. a fehér corsa necces. a többivel egy ívben ki lehet állni.
  A corsa-val meg 3 korrigációval...”
 • 28. Mankapunka 2012. november 13. 00:35
  „kenyeresné

  Annak a Toyotának tegyük fel,van 1000 kg önsúlya,de ugye a motor elöl van,így a hátulja könnyebb,így simán 4 ember arrébb húzza,hogyha akarja persze.
  Igen,elvannak az embereke kényelmesedve,mindig a másiktól várják a megoldást. Ezért ilyen puhány a mai 14-18 éves fiuk,mert ebben nőnek fel.

  Szerinted egy trélerre egy hulláratört autót hogy lehet felrakni? Nem mindenkinek van daruja,hogy ráemelje.”
 • 27. zsoli 2012. november 12. 23:37
  „"Én csak most álltam meg" , "Miért? Nem lehet itt megállni?" , "Csak egy percre ugrottam be a boltba" , "Be kellett mennem a gyerekért" , "Jön ki a gyerek az iskolából" , "És azok ott nem szabálytalanul állnak?" , "Ezért ugye nem büntet meg" , "Mutassa meg, hol álljak meg!" , "Minden parkoló fizetős lett" , "nekem is van ám rendőr ismerősöm" , "ha most megbüntet, nem lesz mit ennem" , "maguk meg az én adómból furikáznak" (mert én ugye adómentességet élvezek, b@rom)
  ...és tudnám még folytatni. Nem könnyű mérlegelni.
  bn, te értettél félre egem! Én nagyon is egyetértek az általad leírtakkal, és sok hozzászólóval magánemberként. Ekkora városra kevés a rendőr ezt elhiheti mindenki. A vicc kedvéért: egy szolgálatban közel 17500 lakosra jut egy rendőr. :-)
  Ja, és Én nem trafizok! :-)”
 • 26. tonybacsi 2012. november 12. 22:55
  „meg a közlekedési kultura is a béka segge alatt van ebben az országban!!!!!!”
45 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adomány Győrben: 1600 csomag, 24 ezer kiló, 4,5 millió forint

1600 csomag élelmiszert osztott szét hétfőn az Ökumenikus Segélyszervezet Győrben a likócsi… Tovább olvasom