Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Győri vásár Kiskúton

Győr - Régi helyszínén, a Kiskút ligetben nyílt meg a 19. Győri Általános Vásár. A Magvassy sportcsarnokban és környékén 126 kiállító mutatkozik be az érdeklődőknek, akik idén ingyenesen látogathatják a rendezvényt. A nyitónapon nyolc cég részesült vásári díjban.


A vásári hangulat javulását várják a rendezők attól, hogy az egyetemi sportcsarnok után ismét régi helyszínén, a Kiskút ligetben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban és környékén rendezik meg a 19 Győri Általános Vásárt, amelyet csütörtök délelőtt nyitottak meg, s jövő hétfőig látogatható.

A kiállítók listáján számos külföldi is szerepel, képviselteti magát többek között a burgenlandi kamara, bemutatkozik Tunézia, és a japán–magyar kulturális év keretében látványos japán bemutatókat élvezhet a győri közönség. A kiállítók 32 százaléka szolgáltatási ágazatot, 27 százalékuk az építőipart képviseli. A kiállítást Kara Ákos, a megyei önkormányzat alelnöke Mihalicz Antal a megyei iparkamara elnöke és Borkai Zsolt, Győr polgármestere nyitották meg.

A megnyitón átadták a Vásári díjakat. A Győri Vásár Kft. fődíjában a kőburkolatokkal foglalkozó VIBI Kft. részesült, míg a vásár különdíját az Agrármarketing Centrum képviselője vehette át. A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány díját a Calor 2000 Tüzeléstechnikai Kft, Győr sportigazgatóságét a Domus Store Kft. kapta. A megyei önkormányzat az Intarzia Bútorművészeti Stúdiót, a megyei iparkamara a Cement Center Kkt-t, a győri polgármesteri hivatal a Wolf Orvosi Műszert részesítette díjban.

Galréria! Forók: Krizsán Csaba


A Lapcom Kft. díját a mahagóni Faipari Centrum kereskedelmi vezetője, Tóth Norbert vette át. A cég természetes anyagokból készült burkoló és szigetelő anyagokat forgalmaz.

– Természetes anyagokból, környezettudatos szemlélettel igyekszünk létrehozni bútorokat, illetve a környezetében elhelyezhető burkoló és szigetelő anyagokat. Meggyőződésünk az ökológiai szemlélet, s azt gondolom, hogy minden ma szükséges életterünkben használt kényelem megoldható természetes anyagokból. Ennek ki kell hatnia arra, hogy környezetünket védjük, s azt az unokáinknak is át tudjuk adni – nyilatkozta a díjátadás után Tóth Norbert.

Videó: Cseh Róbert


Ez utóbbi kijelentést bizonyítja, hogy a mahagóni meghívta standjára az ÖKO-iskola minősítésű győri Kölcsey Ferenc Általános Iskolát, hogy együtt mutatkozzanak be.

– Felkerestem az iskola igazgatóját, Jámbor Lászlót, s a standunkból kis szeletet kihasítottunk nekik, hogy mutassák meg a vásárba kilátogatóknak, hogy mitől ÖKO minősítésű az iskolájuk. Mivel ezt ők már megvalósították, legyen ez példa pedagógusnak, szülőnek egyaránt – mondta Tóth Norbert.

Olvasóink írták

  • 1. véleményformáló 2009. június 18. 20:50
    „Az idei évben megrendezett Győri Vásár nagyon jó volt . Szerintem több látogatója is volt , a látogatást ösztönző díjtalan belépésnek köszönhetően . A kulturális színpadon folyamatos műsorok voltak. Voltak fővárosi művészek és helyi , gyárvárosi iskolások és nyugdíjasok is , akik hasznos időtöltést kínáltak valamennyi látogató számára.
    Gratulálni tudok a rendezvény szervezőinek és résztvevőinek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melléképület kapott lángra Enesén (Galéria!)

Családi ház melléképülete égett ki csütörtök délután Enesén. A csornai tűzoltóságra nem sokkal két… Tovább olvasom